zaterdag 13 september 2014

Narcist Bergoglio:

Narcisme is een Freudiaanse term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag die wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoon (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen.

Op het eerste gezicht heeft een narcist een zeer sterk gevoel van eigenwaarde en straalt zelfvertrouwen uit. Vreemd genoeg is echter het tegendeel het geval. Narcisten hebben, meestal onderbewust, juist weinig gevoel van zelfwaarde en compenseren dit door zich als beter of belangrijker dan anderen te beschouwen. Dit wordt wel de narcistische paradox genoemd.

Om zich te beschermen tegen kritiek heeft een narcist niet veel aandacht voor de mening of de gevoelens van anderen en zo vaak een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Het hebben van een narcistische persoonlijkheid kan daardoor een bezwaar vormen bij de uitoefening van bepaalde functies waarbij anderen dienen te worden beoordeeld.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wie is die man daar in het midden?

Een paar jaar geleden heb ik nog zo iemand gezien, in het wit gekleed en ik heb nog wat oude foto's, van anderen, die paus genoemd werden; Vicaris van Christus op aarde, zou katholiek moeten zijn, zo een beetje vroom en verkondigt het geloof, draagt nu en dan een mis op. Maar dat zie ik die man in het midden niet doen.

Dus ja, wie is die man daar in het midden.

Een super ster? Waarmee iedereen zijn foto wil nemen?

Zelfs dat zullen die jongeren beu worden, want die man daar in het midden is beroemd omdat... ja, waarom is die nu eigenlijk beroemd? Wat heeft die nu ooit gedaan wat de moeite waard is?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer