maandag 15 september 2014

'Stilte rond pauselijke uitnodiging Danneels veelzeggend'

Hoewel hij in 2010 nog onder vuur lag wegens beschuldigingen van het toedekken van een pedofilieschandaal, en hij het 'homohuwelijk' in 2013 een "positieve evolutie" noemde, is na de liberale kardinaal Kasper ook kardinaal Danneels door paus Franciscus uitgenodigd als speciale gast op de komende gezinssynode van 5 oktober.

Dat lijkt op een eerherstel voor Danneels, die bij het conclaaf vorig jaar nog gold als te zwaar beschadigd, om zelf voor verkiezing in aanmerking te komen.

Glunderend
Ondanks het geheim van het conclaaf, hoeft er niet aan getwijfeld te worden dat Danneels in 2005 deel uitmaakte van het liberale anti-Ratzingerkamp. Als paus Benedictus XVI zou juist die echter als geen ander de binnenkerkelijke pedofilie aanpakken. Danneels kwam echter glunderend uit het conclaaf van 2013. Vanuit diens optiek was alles nu weer ten goede veranderd. De kardinaal zou er zelf in het geheel geen geheim van maken voor Bergoglio gestemd te hebben.

Niet rijmend
Dat schrijft Giuseppe Nardi in een analyse in het internetmagazine katholisches.info. De auteur verbaast er zich over dat Danneels, die in 2010 voor de media nog het "bewijs" was waarmee de Kerk als geheel onder pedofilie-verdenking geplaatst kon worden, nu zonder kritisch mediacommentaar speciale gast op een bisschoppensynode kan zijn, en nog wel een over het gezin. Dit is "een van de punten" rond het symposium "die niet goed rijmend te krijgen zijn", aldus Nardi.

'Mediacampagne'
De huidige stilte rond de uitnodiging van kardinaal Danneels, zo kort na al het media- (en ook justitiële) geweld dat die in het kader van de affaire Vangheluwe over zich heen kreeg, bewijst volgens Nardi dat "het in 2010 internationaal in de media ontplofte pedofilieschandaal noch om het beweerde thema, en nog minder om de slachtoffers ging. De mediacampagne - want dat was het - had een heel andere doelwit in het vizier: Paus Benedictus XVI".

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6232-stilte-rond-pauselijke-uitnodiging-danneels-veelzeggend


http://www.katholisches.info/2014/09/11/kardinal-danneels-bei-bischofssynode-und-dennoch-schweigen-die-medien/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze stilte is inderdaad oorverdovend.
Op vele katholieke blogs en Websites wordt dit zeer gedegen en geengageerd besproken, met alle Details.
Aan Godfried hangt meer als een reukske- dat is de synodevaders zeer bewust.
En de bewoners van noordcanada, van de jezuietenprovincie "Oregon" (Alaska, Washington, Oregon, Montana, Idaho), van zoveel gebieden waar mensen door slechte clerici misbruikt werden, kijken zeer nauwkeurig wat er daar gezegd en besloten wordt.
Vooraleer we het goed weten springen Roger en Eric met kerkelijke rehabilitering opnieuw door de velden.
Santé!

Anoniem zei

Men is beschaamd dat deze uitnodiging gedaan werd.
Men heeft angst dat GD nog meer onzin zal zeggen.
Men vreest het verleden, men vreest het heden(JB) en men vreest de toekomst.

Christus nostra spes; Deo iuvante vincimus.


S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer