zondag 14 september 2014

De Redactie: Paus huwt bruidsparen "die in zonde leven"...

De zoveelste weerzinwekkende daad van deze misselijkmakende apostaat!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier kan ik moeilijk volgen Guardin Angel, uit wat kunt ge opmaken dat ze in zonde leven?

Anoniem zei

Nu zie ik, maar ze hebben misschien een oprechte biecht gesproken!

http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=125581
PAUS FRANCISCUS ‘TROUWT’ TWINTIG KOPPELS
BRUSSEL (KerkNet/RKK) – Paus Franciscus heeft vanmorgen als bisschop van Rome geassisteerd bij een huwelijkssluiting van twintig Romeinse koppels. Dat deed hij in de hoogmis van het feest van de Kruisverheffing in de Sint-Pietersbasiliek.
Volgens de leer van de rooms-katholieke Kerk zijn het bruid en bruidegom die elkaar het huwelijkssacrament toedienen. De gewijde bedienaar, een priester of diaken, treedt op als getuige die namens de Kerk hun trouwbelofte aanvaardt en hun huwelijk inzegent.

“Sommige koppels woonden al samen, hadden al kinderen of leerden elkaar in de parochie kennen”, liet het bisdom Rome weten. De jongste bruid en bruidegom werden geboren in 1986 en 1989, de oudste in 1958 en 1965.
Franciscus is niet de eerste paus die een huwelijksmis celebreerde. Sint-Joannes Paulus II was de laatste die dat deed. Die plechtigheid vond plaats in oktober 2000, toen acht bruidsparen ten overstaan van hem hun wederzijdse jawoord gaven. Ook in 1994, het Internationale Jaar van het Gezin, was paus Joannes Paulus II voorgegaan in een trouwplechtigheid in 1994.

Over drie weken gaat in Vaticaanstad de buitengewone assemblee van de Bisschoppensynode over het Gezin van start. Een van de onderwerpen die er aan bod komen is de katholieke huwelijksethiek.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 19:19,

Dixit VRT.

Dixit Kerknet:

“Sommige koppels woonden al samen, hadden al kinderen of leerden elkaar in de parochie kennen”, liet het bisdom Rome weten.

The Guardian Angel zei

Ondanks die eventuele biecht lijken sommigen van deze koppels toch geen toonbeeld van heiligheid die voor de wereldpers moeten opgevoerd worden door een would-be paus!

Anoniem zei

Bergoglio gaat nu openlijk in tegen wat Jezus Christus ons leert in de H. Schrift (en vergoelijkt daarbij de zonde!):

Matteus 19: 1-9 “Nadat Jezus deze rede had uitgesproken, verliet hij Galilea en ging hij langs de overkant van de Jordaan naar Judea. 2 Grote massa’s mensen volgden hem, en hij genas hen ter plekke. 3 Toen kwamen er farizeeën op hem af om hem op de proef te stellen. Ze vroegen: ‘Mag een man zijn vrouw om willekeurig welke reden verstoten?’ 4 Hij zei: ‘Hebt u niet gelezen dat de schepper de mens bij het begin mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt?’ 5 En hij vervolgde: ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één worden; 6 ze zijn dan niet langer twee, maar één. Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.’ 7 Toen vroegen ze hem: ‘Waarom heeft Mozes dan voorgeschreven haar een scheidingsbrief te geven en haar zo te verstoten?’ 8 Hij antwoordde: ‘Omdat u harteloos en koppig bent, daarom heeft Mozes u toegestaan uw vrouw te verstoten. Maar dat is niet vanaf het begin zo geweest. 9 Ik zeg u: wie zijn vrouw verstoot en met een ander trouwt, pleegt overspel, tenzij er sprake was van een ongeoorloofde verbintenis.”

Overspel is overtreding van het 6de gebod, en bijgevolg een doodzonde. Maar volgens Bergoglio allemaal OK!

Bron:

http://valseprofeet.wordpress.com/2014/09/13/bergoglio-gaat-20-koppels-trouwen-die-in-zonde-leven/

Anoniem zei

Er was één koppel waar de vrouw al een dochter had uit een vorig huwelijk, en haar toekomstige man z'n huwelijk was geannuleerd. Zo'n huwelijk valt onder de categorie 'overspel'.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer