BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 14 september 2014

De Redactie: Paus huwt bruidsparen "die in zonde leven"...

De zoveelste weerzinwekkende daad van deze misselijkmakende apostaat!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier kan ik moeilijk volgen Guardin Angel, uit wat kunt ge opmaken dat ze in zonde leven?

Anoniem zei

Nu zie ik, maar ze hebben misschien een oprechte biecht gesproken!

http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=125581
PAUS FRANCISCUS ‘TROUWT’ TWINTIG KOPPELS
BRUSSEL (KerkNet/RKK) – Paus Franciscus heeft vanmorgen als bisschop van Rome geassisteerd bij een huwelijkssluiting van twintig Romeinse koppels. Dat deed hij in de hoogmis van het feest van de Kruisverheffing in de Sint-Pietersbasiliek.
Volgens de leer van de rooms-katholieke Kerk zijn het bruid en bruidegom die elkaar het huwelijkssacrament toedienen. De gewijde bedienaar, een priester of diaken, treedt op als getuige die namens de Kerk hun trouwbelofte aanvaardt en hun huwelijk inzegent.

“Sommige koppels woonden al samen, hadden al kinderen of leerden elkaar in de parochie kennen”, liet het bisdom Rome weten. De jongste bruid en bruidegom werden geboren in 1986 en 1989, de oudste in 1958 en 1965.
Franciscus is niet de eerste paus die een huwelijksmis celebreerde. Sint-Joannes Paulus II was de laatste die dat deed. Die plechtigheid vond plaats in oktober 2000, toen acht bruidsparen ten overstaan van hem hun wederzijdse jawoord gaven. Ook in 1994, het Internationale Jaar van het Gezin, was paus Joannes Paulus II voorgegaan in een trouwplechtigheid in 1994.

Over drie weken gaat in Vaticaanstad de buitengewone assemblee van de Bisschoppensynode over het Gezin van start. Een van de onderwerpen die er aan bod komen is de katholieke huwelijksethiek.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 19:19,

Dixit VRT.

Dixit Kerknet:

“Sommige koppels woonden al samen, hadden al kinderen of leerden elkaar in de parochie kennen”, liet het bisdom Rome weten.

The Guardian Angel zei

Ondanks die eventuele biecht lijken sommigen van deze koppels toch geen toonbeeld van heiligheid die voor de wereldpers moeten opgevoerd worden door een would-be paus!

Anoniem zei

Er was één koppel waar de vrouw al een dochter had uit een vorig huwelijk, en haar toekomstige man z'n huwelijk was geannuleerd. Zo'n huwelijk valt onder de categorie 'overspel'.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------