zondag 8 november 2015

Notre-Dame du Laus, het Franse bedevaartsoord waar Mgr. André Léonard zich over enkele maanden zal gaan vestigen om er de rector van het heiligdom bij te staan:


1 opmerking:

Anoniem zei

Een prachtige streek: de Hautes-Alpes, tussen Gap en Barcelonnette/Briancon, met het meer van Serre-Poncon zeer nabij.
Dicht bij de beroemde benedictijnenabdij van Le Barroux en de benedictinessenabdij v. Notre-Dame de l'Annonciation (Barroux/Avignon) en met het Aostadal (en het hospice v. d. Grote Sint-Bernhardpas) niet veraf.
Taktisch gezien is het zeer goed het geloof te sterken, de jeugd en de volwassenen in het geloof op te voeden en de schoonheid en de inhoud van het katholiek geloof te leren kennen- en dit op een plaats waar de impact van de nieuwe evangelizering het grootste is en de meeste vruchten zal dragen.
Op dit moment staat het katholieke Volk in Frankrijk onder zeer sterke druk van de laîcistische regering en van links-vrijzinnige media.
In de laatste maanden sloeg deze antikerkelijke actie over naar de franse Alpen- daar kan iedere goede zieleherder, en bijzonder een geêngageerde aartsbisschop, bij de verdediging van het geloof gebruikt worden.
Niet te vergeten de vele vlaamse, belgische en nederlandse toeristen die hier in de zomer voorbijkomen: de Tour de France kommt regelmatig voorbij, de Provence ligt voor de deur, de Durance loopt vlakbij, zeer veel wintersport in de winter, prachtige landschappen, een diepe religieuziteit- "sacraal landschap" in de beste en originele zin van het woord.
Ik weet reeds waar ik volgend jaar op vacantie ga- en ik ben zeker: ik zal er zeker niet de enige belg zijn.

En als bijkomende bonbon:in deze streek lopen intussen weer vele wolven rond, overgewisseld uit Piemont;
een uitstekende biologische afweer van de dikke Danneels en van de nu inderdaad niet zeer moedige DeKesel.
Bon courage!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer