dinsdag 3 november 2015

Bergoglio opnieuw in opspraak naar aanleiding van zijn zelfbenoemde pin-up...

"Twee medewerkers Vaticaan opgepakt voor lekken geheime documenten"

Twee medewerkers van het Vaticaan zijn opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke documenten. Het tweetal maakte tot vorig jaar deel uit van een commissie die de financiën van de Heilige Stoel moest hervormen. Volgens het Vaticaan gaat het om een "zware beschadiging van het vertrouwen van de paus". Het is alleszins het grootste schandaal sinds de zogenoemde Vatileaks in 2012.

De Spaanse prelaat Lucio Angel Vallejo Balda (54), de op een na hoogste in rang in de prefectuur voor Economische Zaken, en Francesca Chaouqui (33), een Italiaanse communicatiespecialiste, werden afgelopen weekend opgepakt. Chaouqui werd vandaag vrijgelaten omdat ze goed meewerkt met het onderzoek.

Zowel Vallejo Balda als Chaouqui maakten deel uit van een commissie die in 2013 door paus Franciscus in het leven werd geroepen en die als taak had om orde op zaken te stellen in de financiële zaken van de Heilige Stoel. De commissie leverde vorig jaar haar eindrapport af. Als gevolg van de adviezen in dat rapport besliste Franciscus om een nieuw ministerie van Economische Zaken op te richten.

Vallejo Balda is vandaag nog steeds in dienst van het Vaticaan en is onder meer lid van de conservatieve beweging Opus Dei [Opus Dei is ultra modernistisch!]. Hij is ook degene die Chaouqui destijds in dienst nam. De aanwerving was intern fel besproken, niet in het minst wegens de gewaagde foto op haar Facebookprofiel.

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2486359Reeds op 17 april 2014 heeft KAVlaanderen gewaarschuwd zowel voor Lucio Angel Vallejo Balda als voor pin-up Francesca Chaouqui!


Maar, Bergoglio en co. weten het natuurlijk beter.

Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten, ook al is ie 'bisschop van Rome'!

Immanente gerechtigheid heet dat!

Hier is de link naar onze bijdrage toen: Lucio Angel Vallejo Balda en pin-up Francesca Chaouqui in actie!

De 'Arme Kerk' van Bergoglio - 'De Vaticaanse Herberg' - 'Osteria del Vaticano'  


Link:

http://kavlaanderen.blogspot.be/2014/04/de-arme-kerk-van-bergoglio-de.htmlNog een artikeltje over PR-goeroe Francesca Chaouqui:

Link:

http://www.express.co.uk/news/world/434620/PR-guru-Francesca-Chaouqui-to-help-rebrand-Vatican-s-tarnished-image 


Toen het de liturgische misbruiken betrof, was het allemaal geen probleem.

Nu er geld mee gemoeid is, is het kot te klein.

Dat Bergoglio, in het kader van het jaar van de barmhartigheid, nu maar alles snel vergeet en vergeeft!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Aan wat staft ge dat "Opus Dei is ultra modernistisch"???.

Anoniem zei

Ten eerste zijn ze niet gearresteerd omwille van een "zware beschadiging van het vertrouwen van de paus" Het vertrouwen van een paus beschadigen is geen criminele daad.

Lucio Ángel Vallejo Balda is geen prelaat maar iemand die vooral betrokken is bij Opus Dei. Het is weer allemaal te veel om uit te leggen maar Opus Dei in Spanje is eerder een Slush Fund dat de Kerkgoederen van de communisten verborgen hield tijdens de dictateur van Franco. De vooraanstaande Spaanse politici – die ook lid waren van Opus Dei – hebben allerlei op hun kerfstok.

Drie jaar na priesterwijding werd hij opeens gepromoveerd van pastoor tot financieel beheerder van het bisdom Astorga in Spanje. Hij was de jongste priester ooit om deze positie te bekleden – niet omdat hij een begaafd econoom was – hij had tot dat punt in zijn leven alleen Spirituele Theologie bestudeerd – natuurlijk dat hij de job als econoom gekregen omwille van Opus Dei.

In 2011 was hij financieel beheerder van de WJD in Madrid, en daarmee had hij genoeg op zijn palmares om door Aartsbisschop Antonio Maria Kardinaal Rouco Varela (bekend voor zijn steun aan Kiko Argüello) aanbevolen tot te worden tot secretaris van de prefectuur Zaken economische Heilige Stoel. (onder Benedictus XVI) Onder Bergoglio werd hij tot nummer 2 benoemd in de Pauselijke Commissie voor de herorganisatie van economische en administratieve structuur van de Heilige Stoel. Grappig he. Een onbenul inzake economische zaken. Zou niet weten waar het over gaat tenzij het over intriges gaat.

En dat is natuurlijk de clou: zijn die twee intriganten of klokkenluiders.

Een van de beschuldigingen is dat hij zijn gesprekken met Bergoglio op audio opgenomen heeft voor een boek dat hij aan het schrijven is. Ha; opnieuw heel grappig. Slechte leugenaars zijn ze nog erbovenop.

Nee; die audio ging direct terug naar Opus Dei ofwel de hoogste bieder.

Francesca Chaouqui is een heel andere ketel vis; stripper, PR adviseur voor Ernst & Young. “diplomatische relaties in Aspen voor EY” staat op haar LinkedIn. Ja, Ja, 'chalet meisje' zou eerlijker zijn.

En voor het Ambrosetti Forum (achter gesloten deuren - volgens de Chatham House regels)

Genoeg reden om daar wat dieper te graven; begin hier maar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ambrosetti_Forum


Drie dingen hebben Balda en Chaouqui gemeen; ze zijn te koop, ze werken voor TV, en staan zonder goede reden veel te kort bij de paus.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 17:01

Tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) onderhield Escrivá nauwe banden met diverse concilievaders die hem raadpleegden over thema’s die daarna kernpunten van het concilie zouden worden, zoals de leer over de universele roeping tot heiligheid en de taak van de lekengelovigen in de zending van de Kerk. Hij identificeerde zich volledig met deze leringen van Vaticanum II met betrekking tot de heiliging van de leken, in de seculiere wereld, ook buiten kloosters en priesterinstituten, en zette zich ervoor in dat deze leer over heel de wereld werd verbreid door middel van de vormingsactiviteiten van het Opus Dei. Hij wordt thans beschouwd als een van de belangrijke voorlopers van het concilie.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 18:31

Beiden blijven blijkbaar ontkennen. We weten dus niet of de beschuldigingen wel kloppen.

Eén ding is zeker, de harde aanpak wordt door Bergoglio gesteund.

Nu geen barmhartigheid!!!


BLIJKBAAR IS HET EEN AFREKENING TUSSEN OPUS DEI EN DE JEZUÏETEN.

OPUS DEI SPEELT HUN INVLOED KWIJT TEN NADELE VAN DE JEZUÏETEN.

MISSCHIEN DAT OPUS DEI BERGOGLIO WILDE BESCHADIGEN???

ECHTER, DE JEZUÏETEN SLAAN NU HARD TERUG!!!

Anoniem zei

Bergoglio is niet vies van harde aanpak, tenminste van tijd tot tijd.

Het artikel over hem op de engelstalige Wikipedia zegt het ronduit:
in zijn jeugd was hij buitenwipper in een danslokaal- het milieu kent hij wel.
Reeds in zijn jaren in Buenos Aires was voor hem overspel een bijkomstigheid- in Rome heeft hij die lijn niet verloren.

Francesca Immacollata Chaouqui (niet lachen: ze heet inderdaad met tweede voornaam "Immacollata"-de "Onbevlekte")(waarschijnlijk helemaal in de zwarte inktpot gevallen)is inderdaad weer een typisch Bergoglio-geval:
De facto totaal onbekend van afkomst en vorming, "public-relations-specialiste"/"financiêle experte", met veel blabla over zichzelf, groot geafficheerd als geînspireerd door Opus Dei;
tijdelijk ook met een jonge man gelieerd (getrouwd of niet- doet ook niets terzake);
tesamen lieten ze dan in een romeinse fotostudio kleurfoto's maken, met ontbloot bovenlijf, in omarming, en zelfs met een beetje pels en een "moustache" (kwestie van een beetje fetichisme).
Alles stond dan nog op haar Facebook-account ("alleen voor de vrienden"), was breed bekend, en verdween dan natuurlijk bij de benoeming in het vaticaan.
De ondrtussen verlaten minnaar/echtgenoot/vriend bracht alles dan terug in de kijker resp. in de electronische media en de gazetten;
en in augustus 2013 kreeg Chaouqui dan zelfs de ereprijs van de USA-vereniging "Go-topless" (Kommentaar: "...de eerste persoon in het vaticaan die het durfde de tepels te tonen aan het publiek...")

Voor 16 jaar was er in Washington in het Witte Huis veel heibel met de groep "F.O.B.": de "Friends-of-Bill" (William Clinton): rode strings enz. onder de kerstboom, sexuele schandalen aan de lopende band, alle mogelijke perikelen van niet-deftige mensen.
En nu zitten we met een nieuw groep "F.O.B.": "Friends-of-Bergoglio".
Alleen: ditmaal escaleert alles veel sneller.

Anoniem zei

Wat barmhartigheid tov. de vernielers van de Hl. Kerk o.l.v. Bergoglio betreft, moet ik direct aan generaal Patton denken:
"God may have mercy with my enemies, I certainly will not".

Lepanto

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer