maandag 24 augustus 2015

Koreaanse bisschoppen eensgezind over delicate zaligverklaring

De Koreaanse bisschoppen hebben eensgezind beslist om het voorbereidende werk te starten voor de erkenning van het martelaarschap en de zaligverklaring van bisschop Francis Borgia Hong Yong-ho van Pyongyang en tachtig medestanders. Zij werden allen door het bewind van Kim Il-sung omgebracht. De zaligverklaring ligt delicaat omwille van de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea [!]. Alle documentatie wordt tegen november samengebracht. Daarna wordt een diocesane rechtbank geïnstalleerd en gaat het proces voor de zaligverklaring echt van start.

Bisschop Hong Yong-ho werd in 1933 apostolisch vicaris van Pyongyang. In 1949 werd hij met een groep van priesters en leken gearresteerd, na de opdeling van het Koreaanse schiereiland. Volgens ooggetuigen was hij een baken van hoop voor andere gevangenen en deelde hij zijn voedsel met gevangenen die zieker waren dan hijzelf. “Het grootste privilege van mijn leven, na het priesterschap, is dat ik samen met u allen voor Christus kan lijden”, zou de bisschop op de dag voor zijn dood hebben verklaard.

Bron: Kerknet

 
Enkele opmerkingen:

Wij willen zeker niet de misdaden van Kim Il-sung minimaliseren en wij hebben zeker geen enkele sympathie voor welk communistisch/stalinistisch regime dan ook, dat van Bergoglio incluis. Maar, het opstarten van het zaligverklaringsproces is een provocatie!

Op een ogenblik, dat de spanningen tussen Noord en Zuid-Korea hoog oplopen, is het onverantwoord om het zaligverklaringsproces op te starten. Dit is olie op het vuur!

Net nu Zuid-Korea met haar luidsprekers propaganda richting Noord-Korea blijft sturen, hetgeen een provocatie is, doet dit er nog een schepje bovenop!

Net zoals in Oekraïne spelen sommigen prelaten 'binnen' de Kerk een zeer vuil, politiek spel, dat een bedreiging vormt voor de wereldvrede.

De Vaticaanse diplomatie, die bekend staat voor zijn voorzichtige aanpak, gaat hier zwaar uit de bocht.

Bisschop Francis Borgia Hong Yong-ho werd jarenlang als vermist opgegeven, maar het was Bergoglio die deze bisschop in 2013 als één van zijn eerste bestuursdaden, 'dood' verklaarde, net met de bedoeling het zaligverklaringsproces op te starten.

Waarom had Paus Benedictus XVI dat zelf niet gedaan en doet Bergoglio dat meteen?

Waarom zien wij hier weer de 'verborgen hand' van de VS? Met Bergoglio als hun nuttige marionet.

Zoals altijd speelt Bergoglio met vuur!

We kunnen alleen maar vaststellen, dat in verband met het zaligverklaringsproces van Paus Pius XII, Bergoglio heel wat minder heldhaftig is!

Hoe zou het komen???

3 opmerkingen:

Anoniem zei

1/3
Wat bedoelen ze; “Spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea”?

Mogen we er ook even op duiden dat die “spanningen”, officieel een “wapenstilstand” is, die sinds 1950 standhoudt. Amerika en de Noord-Korea hebben nooit een vredesverdrag gesloten en beiden staan nog steeds op oorlogsvoet.

De “spanningen” zijn in de 19de E ontstaan, omdat Groot-Brittannië een oorlogsvloot aan Japan verkocht had, waarmee ze heel zuidoost Azië terroriseerden. Ondertussen kon GB handel drijven in het gebied. Het is een affront voor de VS dat ze die vloot zelf niet hebben mogen leveren. Amerika heeft vaak geprobeerd maar heeft nooit voet aan grond gekregen in het gebied. Pearl Harbour is daar een direct gevolg van – of beter gezegd – Pearl Harbour kwam de VS goed uit want het was het excuus om wraak te nemen op Japan; de atoombommen.

Terug in de 19de E was één van de strategieën van Amerika de Sherman politiek, die erin bestond naar de pijpen van Japan (en de Britten) te dansen om toch maar voet aan grond te krijgen. Zo steunden ze de economische isolatie van Korea en de Japanse onderdrukking van het land. In hun eis de isolatie op te heffen hebben de Koreanen een Amerikaanse oorlogsbodem gezonken. Korea heeft de bemanning naar China gebracht voor repatriëring, maar China, uit wraak voor de Opiumoorlogen, hebben die Amerikanen gevangen gehouden.

China is een apart verhaal, maar zoek de opium oorlogen maar eens op om het verraderlijke Groot-Brittannië beter te verstaan. Of “Le Perfide Albion” zoals generaal Charles de Gaulle hen noemde.

Tijdens het Verdrag van Versailles, waren er betogingen in Korea, tegen de Japanse bezetter. De Japanners zagen dit als rellen en hebben het vuur geopend. Kerken zijn in brand gestoken en vele katholieken vermoord. De invloed Kerk in het conflict mag niet onderschat worden. De keizerlijke Joseon Dynastie (een deel van het Chinese Tribuutsysteem) die Korea bestuurde tot in 1895 waren tegen Katholicisme gekant en de Jezuïeten hebben hard geprobeerd hem af te zetten, waarin ze geslaagd zijn, met het gevolg dat de Japanners het machtsvacuüm zijn komen invullen. Maar het Verdrag van Versailles heeft de eisen voor Koreaanse onafhankelijkheid genegeerd. Korea bleef onder de Japanse invloed tot op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat is waar Kim Il Sung het toneel opstapt.

Dus net zoals Hitler de creatie van het Verdrag van Versailles is, zo ook is Kim Il Sung een creatie van het Verdrag van Versailles.

Net zoals het Congres van Wenen het machtsvacuüm in Europa heeft proberen in te vullen na de Franse Revolutie – die de Europese koningen afgezet heeft; zo zijn de Britten ook verantwoordelijk voor het omverwerpen van de keizerlijke dynastieën in het Oosten en de subsequente machtsvacuüms in het gebied. Hetgeen natuurlijk altijd op oorlog uitdraait.

Maar op het einde van de Tweede Wereldoorlog ontstonden er spanningen tussen Rusland en de VS. Churchill heeft Stalin nog proberen te overtuigen een frisse oorlog in Manchuria - een stuk van China ten noorden van Korea - te beginnen, in de hoop China in het conflict te betrekken. (de Koreaanse keizer van oudsher, zag zichzelf trouwens als erfgenaam van Manchuria)

Maak je geen illusies, China en Rusland zijn al sinds de Amerikaanse Burgeroorlog vijanden van Anglo-Amerikaanse alliantie en ze zijn het nog. de Britten hebben trouwens de Romanovs afgezet)

Vreemd hoe al die koninkrijken en keizerrijken op het einde van de 19de E en begin 20st E omver vielen; Rusland, China, Korea, Oostenrijk, later Japan, Duitsland etc. etc.

De grootste misdaad van Kim Il Sung’s is dat hij een onafhankelijk land wenste – maar in het geopolitiek spervuur er een communistische dictatuur op nahield.

Tot zover de geschiedenisles.

Anoniem zei

2/3
Nu we de geschiedenis kennen, kunnen over het geo-politieke spel van Bergoglio uitleggen:

Telkens wanneer het Vaticaan haar mond opendoet over Zuid-Oost Azië, bevestigen ze hun steun voor de Anglo-Amerikaanse geopolitiek in het gebied, zoals hierboven uitgelegd, die op zijn best alleen als ‘smerig verraad’ beschreven kan worden. Het is niet alsof het Vaticaan zich moeite doet om haar relaties met China te verstevigen en er godsdienst vrijheid te bewerkstelligen, en een paar honderd miljoen zielen te redden. Nee, daar is het Vaticaan niet in geïnteresseerd. Het Vaticaanse interesses zijn identiek aan de Anglo-Amerikaanse geopolitiek; China en Rusland moeten weg – en liefst vechten ze elkaar kapot.

Maar ja, Bergoglios heiligverklaringen zijn altijd politiek-geïnspireerd. Nooit wordt er op een teken uit de hemel (een mirakel) gewacht om een heiligverklaring in gang te zetten. Johannes Paulus ii of Johannes xxiii idem.

Francis Borgia Hong Yong-ho zal wel een martelaar zijn, omdat indien hij apostasie gepleegd zou hebben om zijn leven te redden, we het wel gehoord zouden hebben. Maar om hem officieel heilig te verklaren is gevaarlijk. Ten eerste omdat Bergoglio zelf een apostaat is, en ten tweede omdat Bergoglio dan de Christenen die in het Midden Oosten door ISIS vermoord worden ook allemaal heilig moet verklaren – want dat zijn ook allemaal martelaren.

Tot zover het gevaarlijke geo-politieke spel Bergoglio speelt.

Anoniem zei

3/3
Maar zoals altijd gaat het ook over geld. Heel veel geld. Ook hier speelt Bergoglio het Anglo-Amerikaanse spel:

Op maandag is op 5 minuten tijd de Dow Jones 1100 punten gezakt. Ik geloof dat dit de grootste dagelijkse verschuiving van de Dow ooit is. En wel op 5 minuten.

Goed, een half uur later was de prijs van de Dow terug waar hij gestart was, maar dat was niet moeilijk. Zonder op de details van de mechanismes van beursprijzen in te gaan is er veel geld vereist om de prijs zwaar te doen dalen, want vanaf het moment de verkoop van aandelen stopt, is er niet veel geld vereist om de prijs terug te brengen waar het gestart is.

Nu zijn er hier een aantal redenen voor.

1/
De pers heeft de mond vol over de Chinese Economie. Dat is flauwe kul. De Chinese economie groeit, terwijl dat niet van de Westerse economieën gezegd kan worden. Dus wat is het probleem?

Het probleem is dat het Westen via derivatieven zeer zwaar op de eindeloze exponentiële groei van China gokt. Vele zombiebanken en hedge-funds hyena's gokken op een Chinese economische groei van 10 tot 15% om winst te maken op hun speculatieve financiële posities. Indien China geen 10% groeit hebben ze problemen.

2/
Een ander groot probleem is met de Amerikaanse economie. De Federal Reserve staat onder druk vanwege de Libertariaanse fractie van Rand Paul om de interestvoet te doen stijgen, omdat rijke renteniers (en vooral banken en hedge-funds) geen interest op hun geld verdienen. Maar in plaats van interestvoeten te laten stijgen, is er nu sprake negatieve interest te heffen. (Dit heeft veel te maken dat de Libertariaanse politieke factie het slecht doen in de ‘primaries’ voor de presidentsverkiezingen – en waarschijnlijk geen president gaan leveren)

Wanneer investeerders (banken en hedge-funds) niet meer geloven dat interestvoeten gaan stijgen, maar eerder nog verder zakken, tot in het negatief, vertrekken ze met hun geld, want de VS is dan niet meer een goede plaats om je geld te parkeren.

DAT is de ware oorzaak van recente volatiliteit van in beurzen.

China had hoge interest voeten, en men is met hopen geld van de VS naar China getrokken. Maar je kan zomaar niet aan de Chinese markt binnen als westerling. Westerlingen speculeren op de Chinese markt via de Hedge-Fund Hyena’s en hun derivatieve speculatieve financiële posities – maar de Chinese economie doet het minder goed als verwacht, en zo krijgen we vicieuze cirkel waarin men nu en dan panikeert

3/
China heeft gisteren haar interestvoet verlaagd om deze geldstroom te verminderen, en minder geld uit de VS aan te trekken. Vergeet niet dat China jarenlang de enigste geweest die Amerikaanse overheidsschuld gekocht heeft, (alsook Europese) en heeft weinig nood aan het totale failliet en desintegratie van het Amerikaanse financiële systeem.

En wat doet Bergoglio als dankbetuiging aan het adres van China? ; gaat een Koreaanse dissident heilig verklaren.Besluit:

Net zoals een paar weken terug een Amerikaanse tandarts illegaal een leeuw doodgeschoten had in Kenya. Het enigste Obama kon doen was het afkondigen van een importverbod op jachttrofeeën uit Afrika, terwijl China in de voorbije paar jaar duizenden kilometers spoorlijnen gebouwd heeft in Afrika, met nog grotere infrastructuur investeringen in de pijplijn. Amerika heeft totaal geen invloed meer op wereldvlak. Het enigste ze nog kunnen is hier en daar een rel te orkestreren. Maar zo heel veel landen die nog in de val trappen zijn er niet meer.

Het Westen zou er beter aan doen samen te werken met Rusland en China. Het wordt hoe langer hoe pijnlijker duidelijk dat het Westen geen invloed meer KAN uitoefenen op wereldvlak, en indien ze de wens hadden te overleven dat ze zouden ophouden Rusland en China te antagoneren. Maar die wens is er blijkbaar niet – dus is de enigste mogelijke uitkomst een wereldwijde oorlog.

En het Vaticaan moet gewoon Rusland en China bekeren. Moeilijk is dat niet. Maar dan, het zijn zelf een bende ongelovigen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer