vrijdag 28 maart 2014

Protesten tegen ‘gender-onderwijs’ in Italië

In Italië groeit het protest tegen de “slinkse” invoering van de gender-ideologie in het Italiaanse onderwijs. De Italiaanse Vereniging van Ouders roept ouders nu op hun kind uit protest een dag per maand thuis te houden van school.   

Dat bericht de Italiaanse krant Avvenire vandaag. De protesten richten zich op de “slinkse” invoering op Italiaanse scholen van verplichte seksuele opvoeding die gebaseerd is op de gender-ideologie. Zonder wetenschappelijk basis stelt deze doctrine dat het verschil tussen de twee seksen slechts bedacht is en dat het mannelijke en het vrouwelijke sociale en historische constructies zijn waartegen gestreden moet worden. Mensen zijn volgens deze ideologie allen abstracte individuen zonder seksuele identiteit.

Actie
De Italiaanse Vereniging van Ouders (Associazione Italiana Genitori) komt nu met een opvallende oproep: ouders wordt gevraagd om hun kinderen een dag per maand niet naar school te laten gaan uit protest tegen de opmars van de gender-ideologie op Italiaanse scholen. De Vereniging zegt in een verklaring dat ze wil waarschuwen voor de sluipende opmars van de gender-ideologie, omdat ouders en leraren nauwelijks weten waar die op gebaseerd is en dat de vrijheid van ouders, waar het de opvoeding van hun kinderen betreft, in het geding komt.

Frans voorbeeld
De actie is een kopie van een die eerder met succes in Frankrijk werd georganiseerd. In juni vorig jaar nam de Franse regering zich voor om met ingang van het schooljaar 2013-2014 op alle scholen een verplichte seksuele opvoeding in te voeren, gebaseerd op de gender-ideologie. Zo’n 18.000 Franse scholieren werden toen een dag per maand thuis gehouden van school. Dat was voldoende om de regering te weerhouden van het invoeren van de regeling.

Protest Italiaanse Bisschoppenconferentie
Eerder deze week sprak ook de voorzitter van de Italiaanse Bisschoppenconferentie zich fel uit tegen de opmars van de gender-ideologie op scholen. In de Italiaanse krant La Stampa zei kardinaal Bagnasco: “Wij vragen ons verbitterd af of men van scholen heropvoedingskampen en kampen van indoctrinatie wil maken”.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

1 opmerking:

Anoniem zei

Volgens gender-theory is een homokoppel dat een gezin sticht d.m.v. IVF voor vrouwen of adoptie voor mannen, even onaanvaardbaar als het traditioneel gezin. Gezinnen zijn slecht volgens gender-theory. De destructie van het gezin staat hoog op de agenda van gender-theory.

Een liberalist gelooft dat de enigste manier waarop een goed-functionerende maatschappij gecreëerd kan worden is wanneer iedereen doet zoals het hen voorgeschreven wordt en iedereen zal daarom op de juiste voorgeschreven manier opgevoed moeten worden.

Nu, wie bepaalt wat de juiste voorgeschreven manier is – waarmee iedereen opgevoed moet worden – zodat een ‘gezonde’ ‘goed-functionerende’ maatschappij gecreëerd zal worden?

Ouders in ieder geval niet. Die voeden hun kinderen naar eigen goeddunken op.

De Kerk in ieder geval niet. Die houden allerlei waarden hoog die niet in de winkel van de liberalist passen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer