zaterdag 1 maart 2014

Over Paus Benedictus XVI en zijn 'abdicatie'...

3-1-2013 - Geen elektronische betalingen meer in het Vaticaan

In het Vaticaan kan alleen nog met contant geld worden betaald, omdat de Italiaanse centrale bank [Lees: Mario Monti] het elektronische betalingsverkeer naar de stadstaat heeft afgesloten. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera donderdag. Ook toeristen kunnen daardoor hun museumkaartjes en souvenirs niet meer afrekenen met een pinpas of creditcard.

Vaticaanstad zou volgens de krant niet voldoen aan de Europese eisen om witwassen [Absurde claim!] te voorkomen. Daarom is het voor Italiaanse banken verboden om nog zaken te doen in de stadstaat. Het Vaticaan is al wel bezig maatregelen te treffen tegen witwassen.

De stadstaat is op zoek naar een niet-Italiaanse bank die het elektronische betalingsverkeer snel voor zijn rekening wil nemen. Het Vaticaan wil niet reageren op de zorgen van de Italiaanse centrale bank, die ook geen commentaar geeft.

Vorig jaar waren de toeristen, die onder meer de beroemde Sixtijnse Kapel bezochten, goed voor meer dan 90 miljoen euro aan inkomsten. Vaticaanstad verwelkomde in 2012 5 miljoen toeristen.

Bron: Algemeen Dagblad

Link:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3371769/2013/01/03/Geen-elektronische-betalingen-meer-in-het-Vaticaan.dhtml11-02-2013 - Paus Benedictus XVI treedt af

Paus Benedictus XVI legt op 28 februari om 20 uur zijn functie neer. Dat maakte hij vandaag bekend op een consistorie in het Vaticaan. De paus heeft naar eigen zeggen door zijn leeftijd "niet meer de kracht heeft om de kerk te leiden". Benedictus wordt later dit jaar 86.

Het nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel. Normaal wordt een paus pas opgevolgd na zijn overlijden. De laatste paus die ontslag nam was Gregorius XII. Die deed dat in 1415 om politieke redenen en maakte zo een einde aan het schisma. De vorige paus die uit vrije wil zijn ambt neerlegde, was Celestinus V in 1294.

Benedictus staat sinds april 2005 aan het hoofd van de Katholieke Kerk. Hij volgde toen Johannes Paulus II op.

Moeilijk stappen

Volgens zijn broer Georg Ratzinger had de arts van Benedictus XVI de paus aangeraden geen transatlantische reizen meer te ondernemen. Ook bij het stappen ondervond de kerkleider toenemend moeilijkheden.

Bron: Gazet van Antwerpen

Link

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid1329882/paus-benedictus-treedt-af.aspx12-02-2013 - Pinnen kan weer in Vaticaanstad

Na ruim een maand [en een dag na de aankondiging van de abdicatie van Paus Benedictus XVI] kan er weer worden gepind in Vaticaanstad. Sinds 1 januari waren geldautomaten en pinsystemen geblokkeerd, omdat het Vaticaan zich niet zou houden aan Europese regels tegen het witwassen van geld.

Het Vaticaan heeft nu een bedrijf in Zwitserland bereid gevonden om het elektronisch betalingsverkeer te verzorgen. Daarmee omzeilt het land de Europese regels en kunnen de pinautomaten weer worden aangezet. Tot 1 januari verzorgden Italiaanse banken het pinnen in Vaticaanstad.

"Ondanks het terugtreden van de paus worden er problemen opgelost", grapte een woordvoerder van het Vaticaan.

Bezoekers van het kleinste land ter wereld moesten bijna anderhalve maand contant betalen. Dat leidde tot drukte bij souvenirwinkels en lange rijen voor musea.

Het komt het Vaticaan goed uit dat de pinproblemen zijn opgelost, omdat het terugtreden van de paus waarschijnlijk veel extra toeristen trekt. [Of hoe elk 'nadeel' toch ook weer zijn voordeel heeft. Toevallig of niet!]

Bron: NOS

Link:

http://nos.nl/artikel/473445-pinnen-kan-weer-in-vaticaanstad.html

Zoals altijd gaat het over geld... de Bank... IOR...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Vaticaanstad zou volgens de krant niet voldoen aan de Europese eisen om witwassen "

Gelukkig dat de Europese Raad de Corriere della Sera leest anders zouden ze niet geweten hebben dat Vaticaanbank zich aan witwassen schuldig maakt.

Hoe! Onozel! Zijn die journalisten toch.

En wat zijn de "Europese eisen voor Witwassen"? Witwassen zou wel mogen, zolang het maar volgens Europese voorschriften gebeurd? Of wat wordt er hier bedoeld?

Anoniem zei

Je besluit zal wel kort bij de volledige waarheid liggen, maar je uitleg adhv dat flauwe artikeltje wekt de verkeerde indruk.

Benedictus XVI is niet afgetreden omdat de betaalautomaten in de Vaticaanse Musea en souvenirwinkeltjes niet meer werkten, maar wel omdat de Italiaanse Centrale Bank ALLE betalingsverkeer VAN en NAAR Vaticaanstad platgelegd had.

Dat zijn dus niet alleen de betalingsautomaten voor de toeristen, maar ook salarissen voor werknemers, de gasrekening, ... kortweg alle mogelijke verhandelingen van en naar Vaticaanstad. Het enigste de Italiaanse Centrale Bank moest doen was de swiftbic code voor Vaticaanstad blokkeren en alle elektronisch betalingsverkeer viel stop. Om de problemen op te lossen moesten ze gewoon de swiftbic code opnieuw activeren. Letterlijk, met één klik van de muis.

Waarom de Italiaanse Centrale Bank?

Omdat Vaticaanbank geen functionaliteit van een Centrale Bank heeft en dat daarom Vaticaanbank alle betalingsverkeer van en naar Vaticaanstad via de Italiaanse Centrale Bank doet verlopen.

Waarom is Mario Monti pivotaal?

Omdat (1) Zijn vader in Buenos Aires geboren is. (2) Hij aan Yale gestudeerd heeft. (3) Professor Economie geweest is met belangrijkste academische ‘verdienste’ het "Klein-Monti model": een economisch model dat het gedrag van het bankwezen voorspelt onder monopolie condities. (4) Europese Commissaris is in allerlei commissies in de laatste 20 jaar, waarin hij o.a. belangrijke mergers toegelaten heeft tussen (Amerikaanse) multinationale ondernemingen, die stuk voor stuk in de invloedssfeer van Rockefeller, Ford, en Goldman Sachs gireren. (4) Hij adviseur is voor o.a. Goldman-Sachs en Moody’s, terwijl hij jobjes aan de Europese Commissie en het Europees gerechtshof erop nahoudt. (6) Hij een Bilderberger is.

Maar dat zijn maar zes slechte redenen. De belangrijkste beschuldiging aan het adres van Monti is dat een man met dergelijk palmares, op ‘uitnodiging’ van de Italiaanse president tot de niet-verkozen (technocratische) Italiaanse Eerste Minister aangesteld is van Nov 2011 tot kort na de ‘verkiezing’ van die andere Argentijn in het Vaticaan. (April 2013).

Interessant is ook dat Berlusconi dezelfde behandeling genoten heeft als Benedictus XVI. Beiden zal de laan uitgestuurd op basis van grotendeels verzonnen seksschandalen, tenminste dat is wat je in de kranten te horen krijgt. Maar achter gesloten deuren wordt men met verplicht faillissement bedreigd, door de bankrekeningen te blokkeren of botweg leeg te roven. Typische IMF strategie.

Het is ook interessant dat de Vaticaanse betalingscrisis 6 weken geduurd heeft. Wanneer je de rekeningen niet meer kan betalen kan je gemakkelijk een maand uitstel van executie verkrijgen van je schuldeisers. Maar indien halverwege de tweede maand je geen oplossing voor je probleem vindt, je nerveus te begint te worden over hetgeen er op het einde van de tweede maand gaat gebeuren. Deurwaarders en dergelijke.

Interessant is ook dat het enigste de illustere paus Franciscus voorlopig gepresteerd heeft de aanstelling is van een G8 van kardinalen aan het hoofd van Vaticaanbank. (Kardinalen met doctoraten in protestantse theologie maar niet goed begrijpen wat een bank is) tezamen met een G7 van externe financiële ‘experts’. (zo van die lui die banken en hele landen failliet laten gaan)

Eén van de belangrijkste hervormingen voor Vaticaanbank die nu al op de agenda staan, is de invoering van Centrale-Bankfunctionaliteit. Niet om een herhaling van de betalingsproblemen in 2013 te voorkomen, maar omdat de Centrale Banken wereldwijd zich in handen van steeds hetzelfde stelletje financiële oligarchen bevindt. Om dit te bewerkstelligen heeft Franciscus reeds een adviesbureau uit Londen aangesteld om de overdracht van de soevereine eigendom van Vaticaanbank aan de financiële oligarchen te bewerkstelligen.

Anoniem zei

En het is bekend geraakt dat hackers de log-in gegevens van 360 miljoen bankrekeningen gestolen hebben.

Voor de gewone man betekent dat dat het tijd is om van Email en paswoord te veranderen.

A propos, het is één van dé belangrijkste doelstellingen van de GCHQ, NSA, BMD en anderen, in het gedoe omtrent Snowden betalingsverkeer te bespioneren. Niet alleen met het doel informatie te winnen maar ook om je geld te kunnen stelen. Als je niet meewerkt, krijg je revolutie op je dak zoals in Vaticaanstad, Libië, Egypte, Syrië, en nu ook Oekraïne. Dus, indien je geen hopen leningen van het IMF wil kopen krijg je de das om. Die landen die ik hier vernoem hebben dus IMF leningen geweigerd.

Aangezien het IMF als krankzinnigen geld drukken, moet er toch iets waarborg staan. Daarom worden landen die nog niet tot over hun oren in de schuld zitten gedwongen hun echte geld (met waarde) en rijkdom aan het IMF te geven in ruil voor nep geld.

Dus, als je wil weten wie de hackers zijn die 360 miljoen log-in gegevens gestolen hebben, moet je niet ver zoeken.

Niet voor niets dat ‘slimme’ mensen hun geld niet elektronisch bewaren en dat de contracten voor de transactie van miljarden op een typmachine getypt worden. Op een computer is je geld gewoonweg niet veilig.

Je bent gewaarschuwd.

Ik ga eindigen met een voorspelling.

Je zal niets, maar dan ook helemaal niets meer horen van de vermeende seksschandalen in de Kerk. De illustere paus Franciscus heeft het allemaal opgelost door Vaticaanbank aan de bende in de City te geven. Hiermee zal de geruchtenmolen ook stil vallen.

Hopelijk zullen ze de Kerk nu ook theologisch met rust laten. Het zal er waarschijnlijk iets minder roemoerig aan toe gaan op de bisschoppensynode in het najaar. Misschien dat de moraaltheologie niet herschreven moet worden. Laten we hopen dat ze tevreden zijn met ons geld en dat ze op gaan houden het zielenheil te bedreigen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer