maandag 22 april 2019

Notre Dame: Met een gasbrander gedurende 5 minuten een zeer droge, eikenhouten balk van 300 jaar verhitten, heeft het volgende resultaat: 

Iedereen mag hier een eigen mening over hebben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoals deze videofilm toont:
1. Eik heeft om te branden zeer veel ontstekingswarmte nodig;
2. Eik begint dan te smeulen (wordt zwart) en
3. Het smeulende eikehout krijgt aan de oppervlakte een witte kleur, door de enorme gloedhitte die zich binnenin ontwikkelt.
Dat weet iedereen die in de zomer vlees grillt.
Terzelfdertijd ontstaat uiterst weinig rook.

Bij de brand van de Notre Dame viel direct op hoe direct vanin het begin (18.30 ff) een geweldige rookwolk naarboven ging.
Dat is uiterst uiterst ontypisch voor een smeulbrand op een eikehouten dakstoel.
Zeer merkwaardig: in de laatste 6 dagen werd niet één verklaring voor een ongeval maar steeds meer materiaal voor misadig opzet geleverd.
Misschien zou de procureur, die zich zeer voorbarig uitte over "geen misdadig opzet" toch beter bijtijds het geval aan een andere persoon overlaten.

Anoniem zei

Notre Dame heeft een loden dak. Een loden dak is een dakgebinte (eik) met daarop een planken bedekking - zoals een plankenvloer. Daarop wordt het lood genageld. Ik weet niet welke houtsoort deze bedekking was in de Notre Dame, maar deze planken bedekking is typisch van dennenhout. En droog dennenhout kan je zelfs met een aansteker die slechtst tegen een paar honderd graden brandt, aansteken.

Dus houdt op je blind te staren op dat eiken gebinte. Men heeft de bedekking in brand gestoken.

Eenmaal er een hevige brandhaard is zal het eik ook wel branden, maar alleen aan de oppervlakte.

Trouwens, op de video van de saboteurs op het dak zien we een flits. Dus geen gasbrander. Termiet als brandversneller is mogelijk - dat flitst - en is éénvoudig te bereiden - maar dat lijkt mij over-kill. Zo veel hitte heb je niet nodig om dat dak in brand te steken.

Op de video's zien we ook dat de eiken balken niet opgebrand zijn. Die zijn omgevallen nadat hun stabilisering weg was.

Structureel was er niets mis met de vieringsruiter. Daar heeft de planken bedekking ook gebrand, en is ingestort nadat de gebintes waarop het geplaatst was begonnen om te vallen. Nu ligt dat hout, grotendeels intact, in het schip van de kathedraal.

Echt hoor; het is echt niet moeilijk zo een dak in brand te steken. Waarom anders denk je dat er niet eens 1 elektrische leiding in het dak was? Omdat zelfs een elektrische brand die amper tegen 1000 graden brandt het dak in brand kan steken. Moeilijk is het niet.

Maar ja, natuurlijk moet het een ongeval zijn want kan je je de publieke reactie inbeelden indien er een dader geïdentificeerd wordt? Dat zou een bloedige slachtpartij worden. Zij het moslims of vrijmetselaars, ze zouden er niet heelhuids vanaf komen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer