maandag 15 april 2019

BREAKING: De Notre-Dame van Parijs staat in lichterlaaie2 opmerkingen:

Anoniem zei

Typische Franse nalatigheid, of opzet? Laat ons de grootste inzameling ooit houden. We bouwen de Notre Dame opnieuw op, tot spijt van wie het benijdt.

Anoniem zei

Men ziet hier het evenbeeld van de aanslagen van 09/11 (11.september 2001) op het World Trade Center in New York.
Iedereen ziet het en denkt daaraan en iedereen zwijgt.

De bescherming en het onderhoud van het cultuurpatrimonium bezit in Frankrijk een enorm hoge rang, en in het geval van de Notre Dame de Paris om zo meer als het hier om het zinbeeld van Frankrijk gaat, wereldwijd bekend.
Het is bij alle restauratoren en aannemers fundamentaalkennis dat men bij kerkdaken en torens uiterst goed moet oppassen voor brand en kortsluiting.
Iedereen op die sector in Frankrijk herinnert zich nog zeer goed aan de geweldige brand van het Palais de Parlement de Bretagne in Rennes in de nacht van de 4e op de 5e februari 1994.
Daar waren voor een veel kleinere brand de verzamelde brandweren van Rennes, Angers en Nantes in inzet.

Het dakgebinte van de Notre Dame bestond uit eikenhout, de ene zijde van de 13eeeuw, de anderezijde van de 19e eeuw: ijzerhard, kurkdroog, bij brand enorm hoge temperaturen bereikend en stsrk gloeiend; en tegelijkertijd zeer moeilijk aan te steken.
Het dak verder met ca. 250 ton lood verkleed, met grote gewichtsbelasting.
Bij het uitzonderlijk karakter van het gebouw, het grote brandrisico bij reparaties en de bouwstijl is de aanwezigheid van vuur- en brandmelders een absolute must.
De stellingen , waarvan het vuur zou zijn uitgegaan, bleven merkwaardigerwijze nog het langste rond het gebouw staan als de hele rest reeds aan het instorten was; klaarblijkelijk waren die stellingen ook niet helemaal uit hout, zoals in het begin gecolporteerd werd (wat ook onzinnig geweest zou zijn), maar uit metaal.
Zeer curieus dat het vuur geweldig explodeert kort voor 19.00 uur, met slechts nog weinige buitenlandse toeristen in de kerk (sluiting 0m 19.00), terwijl van het voorafgaande smeulvuur niets, maar dan ook niets bemerkt werd.
Met lucifers werd in elk geval niet gespeeld.
Alles toch zeer curieus.

Het stinkt naar geweldige brandstichting.
De commentaren zijn ook navenant.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer