donderdag 18 april 2019

'Colossus', de blusrobot die de Notre-Dame redde


1 opmerking:

Anoniem zei

Tijdens de Franse Revolutie heeft men op aanmoediging van de Engelse vrijmetselarij tientallen kathedralen afgebroken. Dit deed men door brand te stoken rond een van de vieringspijlers. Wanneer de steen onder last van de hitte barstte, viel de vieringspijler in. Het evenwicht in de structuur was dan weg en de luchtgewelven aan de buitenkant, duwden de muren naar binnen. Wanneer een sectie weg was, viel de volgende in, totdat de hele kathedraal ingestort was. Dat is te vergelijken van een gecontrolleerde implosie.

Op 15 April, lag de vieringsruiter in het schip van de Notre Dame te branden. Alle ingredienten voor een totale destructie waren voldaan. Gelukkig heeft deze blusrobot dat vuur kunnen blussen, anders stond de kathedraal er niet meer.

Men zegt dat indien de vieringsruiter 15 tot 30 minuten langer gebrand had, de kathedraal ingestort zou zijn. Dat kan men zien aan de hitte-erosie in steen tijdens de brand. Ik neem aan dat de steen aan het barsten was.

Daarom, met oog op de restauratie, kan men nog niet zeggen dat de kathedraal gered is. Er zal veel schade aan de vieringspijlers zijn, maar ook aan de gewelven.

Dit in tandem, met reeds bestaande scheuren en verzakkingen in de steen, zal de restauratie een werk van lange adem worden, en veel geld kosten.

De vrijmetselarij - zoals Macron die meent dat de restauratie in 5 jaar afgehandeld kan worden - zal nog een tijdje moeten wachten eer ze de Notre Dame als vrijmetselaarsloge mogen inwijden.

De triomf van de vrijmetselarij op het katholicisme is niet voor morgen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer