vrijdag 20 maart 2015

Poolse bisschoppen: "Geen Communie voor hertrouwd gescheidenen!"

De Poolse bisschoppen hebben vorige week in een verklaring duidelijk gemaakt dat hertrouwd gescheiden Katholieken niet de Heilige Communie mogen ontvangen.


De Poolse bisschoppenconferentie heeft de verklaring uitgegeven naar aanleiding van de buitengewone bisschoppensynode over het gezin die vorig jaar plaatsvond, waar onder meer de Duitse kardinaal Kasper pleitte voor het toelaten van hertrouwd gescheidenen tot de communie.

Duidelijkheid
Met het oog op de komende bisschoppensynode over het gezin, die in oktober plaatsvindt, willen de Poolse bisschoppen duidelijkheid geven over de leer van de Kerk over het huwelijk en het ontvangen van de heilige communie.

'Onmiskenbaar belang'
In de verklaring stellen de bisschoppen dat ze zich bezonnen hebben op het huwelijk en het gezin.
"Deze bezinning toont het belang aan van het gezin vanuit het perspectief van de theologie, filosofie en juridische kwesties." De Poolse bisschoppen benoemen in het communiqué het "onmiskenbare belang van het sacrament van het huwelijk, en het gezin voor de groei van het christelijk leven binnen de Kerk".

'Heilig en onverbrekelijke verbintenis'
Ze benadrukken de noodzaak van het bevorderen van pastorale zorg voor gezinnen, "om de gelovigen te sterken in het begrip en de uitvoering van het sacramentele huwelijk, begrepen als een heilig en onverbrekelijke verbintenis tussen een vrouw en een man".

Pastorale zorg
"De Leer en de Traditie van de Kerk tonen dat mensen die in een niet-sacramentele verbintenis leven zichzelf beroven van de mogelijkheid van het ontvangen van de Heilige Communie. Er moet in pastorale zorg worden voorzien voor degenen die leven in zulke verbintenissen, zodat zij in staat zijn het geloof te behouden en door kunnen gaan in de gemeenschap van de Kerk. Pastorale zorg voor degenen in een niet-sacramentele verbintenis, moet ook rekening houden met kinderen, die het recht hebben volledig deel te nemen aan het leven en de missie van de Kerk", aldus de Poolse bisschoppen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/7168-poolse-bisschoppen-geen-communie-voor-hertrouwd-gescheidenen


"De Leer en de Traditie van de Kerk tonen dat mensen die in een niet-sacramentele verbintenis leven zichzelf beroven van de mogelijkheid van het ontvangen van de Heilige Communie."

Bergoglio staat weer mooi in zijn hemd!

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer