maandag 28 juli 2014

Judas Bergoglio bezoekt de pinkstergemeente in Caserta en vraagt de evangelischen om 'vergeving'

Paus Franciscus heeft vandaag in het Zuid-Italiaanse Caserta een evangelische gemeente bezocht. Het was de eerste keer dat een paus bij een pinkstergemeente te gast was.

In een toespraak voor ongeveer tweehonderd evangelische christenen vroeg Franciscus om vergeving voor aanvallen en laster door katholieken. "Onder diegenen die de leden van pinkstergemeenten vervolgd of veroordeeld hebben, alsof ze gestoorden zouden zijn, die de mensheid vernietigen, waren ook katholieken", aldus de paus. [Na de brandstapels etc. vragen we nu om vergiffenis omwille van de 'vervolging' van de evangelischen... Nu moeten we ons al gaan verontschuldigen voor fictieve vervolgingen. Bergoglio is compleet geschift!]

Hij ging verder: "Ik ben de herder van de katholieken [Dat is hij niet!] en vraag jullie daarom om vergeving voor die katholieke broeders en zusters die door de duivel bezeten waren en niets begrepen hebben." [Iedereen onschuldig, behalve de Katholieken!] Franciscus zei naar Caserta te zijn gekomen om [loge-] "broeders" te ontmoeten die hem van hun kant al eerder bezocht hadden.

Aanleiding voor het pausbezoek was de ontmoeting met de bevriende voorganger van de gemeente, Giovanni Traettino, die de paus al meer dan vijftien jaar kent. Het Vaticaan bestempelde de reis als "puur privé". [Laten we lachen!]

Na zijn toespraak bad de paus met de aanwezigen het Onzevader. Ook lunchte hij samen met Traettino en enkele gasten, en had hij een ontmoeting met ongeveer driehonderd gasten.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6046-met-beeldgalerij-paus-bezoekt-pinkstergemeente-vraagt-evangelischen-om-vergeving

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei. Oei. Oei. Bergoglio gaat weer eens bidden. Zoals hij in de tuinen van het Vaticaan ook om vrede heeft gebeden. En we weten hoe dat afgelopen is.

Anoniem zei

Het Vaticaan bestempelde de reis als "puur privé".

zelfs het Vaticaan wil niets met dit bezoek te maken hebben. Hij is er op eigen houtje naar toe. Niemand in Rome die dat goed wil praten.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer