zondag 13 juli 2014

Heeft Bergoglio eigenlijk wel Katholieke 'vrienden'?

Het gerucht liep al een tijdje, maar vrijdag heeft de persdienst van de Heilige Stoel het wel degelijk bevestigd: paus Franciscus zal een bezoek brengen aan Caserta, een ca. 80.000 inwoners tellende stad in de regio Campania. De persdienst beklemtoonde dat het om een strikt privébezoek gaat. De paus zal er Giovanni Traettino, de pastor van de plaatselijke evangelische kerk, ontmoeten. De paus kent de Italiaanse pastor nog uit de tijd dat hij aartsbisschop van Buenos Aires was.

Het wordt een even eenvoudig als kort bezoek, bevestigde de persdienst, dat waarschijnlijk plaats zal vinden op zaterdag 26 juli en beperkt zal blijven tot een voormiddag. Op die dag vindt in Caserta, dat een 30-tal kilometer ten noorden van Napels ligt, het feest ter ere van Sint-Anna, patrones van de stad, plaats.

Vorige maand had een groep evangelische voorgangers een ontmoeting met paus Franciscus. Een van de bezoekers was Traettino Giovanni, pastor van de evangelische kerk van de Verzoening in Caserta. Het weerzien tussen beide was naar verluidt bijzonderlijk hartelijk en de paus zou zijn vriend meteen op de hoogte hebben gebracht van zijn intentie hem in Caserta een bezoekje te brengen. Traettino is al vele jaren geëngageerd in de oecumenische dialoog met de katholieke Kerk. En oecumene is een thema dat ook paus Franciscus na aan het hart ligt.

Bron: KerknetDe theologische freak-show van Bergoglio: High five samen met Kenneth Copeland, een predikant van één of andere protestantse sekte in het restaurant van het hotel waar Bergoglio verblijft. (Rome, 24 juni 2014)

1 opmerking:

Anoniem zei

Daar hebben we zatte nonkel Bergoglio weer. Hoe wil men de mensen respect bijbrengen voor onze Kerk als er een clown aan het hoofd staat ?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer