zondag 13 juli 2014

De post-conciliaire bastaard-kerk in Oostenrijk: "Priester mag kinderen niet over hemel en hel vertellen"

Opwinding in het bisdom Innsbruck in Oostenrijk. De bisdomleiding daar heeft de geliefde priester van Stans ontheven uit het godsdienstonderricht, meldt Kath.net.

Zijn misdrijf was kennelijk dat hij het in de godsdienstles ook had over de ´laatste dingen´: over hemel, hel, vagevuur en de duivel. Deze thema´s worden overigens door paus Francicus bijna wekelijks aangeroerd.

Volgens Josef Stock, de leider van de onderwijsdienst van het bisdom, heeft de priester geen "kindvriendelijke, op het leven gerichte" godsdienstles gegeven. Het bisdom hield echter geen rekening met het kerkvolk, want dit was over het godsdienstonderwijs van de priester juist zeer tevreden. De kinderen hebben het vak zelfs als hun lievelingsles gekozen, aldus Michale Huber, de burgemeester van Stans.

De 36-jarige godsdienstleraar en priester heeft het zelfs voor elkaar gekregen de kinderen weer enthousiast voor het geloof te maken. Bovendien had hij een zeer menselijk omgang met hen, en is het aantal misdienaars groter geworden.

Bijzonder schrijnend: pas kort voor het begin van de vacantie kreeg de priester te horen dat hij van het godsdienstonderwijs vanaf het komende schooljaar ontheven was. "Wij voelen ons als schoolbestuur voor het hoofd gestoten. Ook de parochie is gepasseerd", verontwaardigt zich de burgemeester en liet dat ook per brief aan de onderwijsdienst van het bisdom weten: "Met uw optreden heeft u onrust in ons dorp gebracht, zodat dit eenzijdige optreden uwerzijds in geen geval aanvaardbaar is", heet het.

Josef Stock, leider van de onderwijsdienst van het bisdom, is niet erg onder de indruk. Hij veroordeelt het godsdienstonderwijs van de priester als "van voor de zondvloed", zonder daar overigens voorbeelden van te geven. Hij wijst erop dat deze volgens zeggen "uiterst ouderwets materiaal" gebruikt uit het bedevaartsoort Maria Roggendorf, waarin een "beeld van het gezin" geschetst wordt dat niet meer van deze tijd is. [Ik denk dat dit duidelijk is...] 

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5972-priester-mag-kinderen-niet-over-hemel-en-hel-vertellen

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer