woensdag 28 mei 2014

Bergoglio de Apostaat verbergt zijn pectorale kruis:
3 opmerkingen:

Anoniem zei

Rare (tegen-?) paus

Anoniem zei

"Accepto in crucem"- "Ik aanvaard ter kruisgang": met deze woorden nam Giuseppe Sarto zijn keuze tot paus (als Paus Pius X) aan;
vandaag is het op de dag juist 60 jaar dat hij door Paus Pius XII voor een enorme massa gelovigen in Rome werd heiliggesproken(29 mei 1954)- voor iedereen destijds een geweldige ogenblik, was het toch sedert de Hl. Paus Pius V (met het Tridentijnse Concilie en de doorvoering van de Contrareformatie) de eerste heiligverklaring van een paus uit de nieuwe tijden; destijds was men zich zeer bewust dat het pausdom alleen géén grond genoeg is om zalig of heilig te verklaren.(Over de aanzichten hiertoe ten onzer dagen ben ik mij niet zo zeker)

Bijzonder interessant- en uiterst aktueel voor het moment- zijn de door Paus Pius XII genoemde zwaartepunten van het heilige werken van de Hl. Paus Pius X:
1. De zorg om de heiligheid van de clerus: Omnia instaurare in Christo- ze moeten een voorbeeld van vroomheid, gehoorzaamheid en wetenschap zijn.
2. De vernieuwing van de kerkelijke studies met de antieke talen en het Pauselijk Bijbels Instituut
3. Het eeuwig heil der zielen heeft voorrang; bijzondere zorg voor de catechismus en de Hl.Eucharistie, in het bijzonder voor de Eerste Communie
4. Verdediging van het geloof: het moet integer-zonder weglating- en puur zijn.
5. Een grote liefde voor de liturgie, en in het bijzonder voor de gregoriaanse zang.

Mijn ogen tranen bij deze korte, direkt de kern treffende en onmisverstaanbare woorden- wars van alle gezwavel en her-en-der-babbelen van onze tijd: welke janboel wird er in de laatste 50 jaar toch van gemaakt!
En speciaal voor Vlaanderen: wanneer men deze 5 punten van Pius X/Pius XII tengronde legt, ziet men gans eenvoudig dat vlaamse bastaardkerk met haar establishment op alle gebieden het tegengestelde gedaan heeft en doet.
Het resultaat is dan ook ernaar.
Inderdaad duivels- weg ermee in de vuilbak!

Anoniem zei

Aan anoniem 29 mei 2014 08:46

Bedankt voor Uw posting.
In Vlaanderen werd in de laatste 50 jaar duidelijk een koers anti-Pius X gevaren.
Wanneer men dan des Hl. Pius X' Omnia instaurare in Christo in gedachte houdt en de voordracht van AB Léonard over o.a. de Antichrist (en de halsoverkop terugtrekking door de Thomaskliek v. de unief Leuven), ziet men direkt wat zich in Vlaanderen afspeelt:
hier werd in de laatste 50 jaar de antichrist, het antichristendom gepromoot.
Iedere dag zijn er meer bewijzen voor deze schokkende vaststelling.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer