zondag 18 mei 2014

Young Men of Faith: 5 Katholieke MartelarenPolen, september 1939, de Duitse vijand begint zijn meedogenloze veroveringsmars en prepareert het oorlogstheater voor Wereldoorlog II.

Op 1 september 1939 viel Hitler Polen binnen en begon zo de Tweede Wereldoorlog.

Het Salesiaanse huis in Poznan, in de Wroniecka-straat, werd bezet en in een kazerne voor Duitse soldaten omgevormd.

De jonge mensen van het huis bleven echter samenkomen in de bossen buiten de stad en in de stadsparken. Zo ontstonden er een aantal 'geheime' verenigingen.

In september 1940 werden Francis Kesy (20 jaar) en 4 compagnons van het oratorium van Don Bosco gearresteerd en beschuldigd van lidmaatschap van een verboden organisatie.

Zij werden overgebracht naar het sinistere Fort VII in de buurt van Poznan. Daarna werden ze eerst naar de Neukoln-gevangenis en later naar de Zwickau-gevangenis verplaatst.

Daar werden ze ondervraagd, gemarteld en tot dwangarbeid veroordeeld.


Twee notities laten zien, dat we te maken hebben met 'Reuzen van de geest':

"God alleen weet wat wij lijden."

"Gebed was onze enige steun in de donkerste nachten en dagen."

"God heeft ons dit kruis gegeven, en Hij geeft ons de kracht om het te dragen."


Ze baden de hele tijd de rozenkrans en de novenen van Don Bosco en Maria-Hulp-der-Christenen, het ochtend- en het avondgebed.

Indien het mogelijk was, vierden ze vreugdevol de liturgische feesten in hun cel.

Hun Geloof wankelde nooit!

Ze bleven geloofwaardige getuigen tot het einde.

Ze werden ter dood veroordeeld wegens 'hoogverraad' op 1 augustus 1942.

De uitspraak werd gevolgd door een langdurige stilte totdat één van de vijf uitriep: "Uw Wil geschiede!"

Ze werden gewoon veroordeeld voor het feit dat ze tot Katholieke organisaties behoorden, die ervan verdacht werden, dat ze aanleiding zouden kunnen geven tot het ontstaan van verzetsbewegingen.

Voordat zij stierven, waren ze in staat om naar hun ouders te schrijven.

Bij het lezen van deze zinnen staat men verbaasd als voor de echt 'grote' mensen.

Als voorbeeld zijn er de woorden die door Francis werden geschreven:

"Mijn lieve ouders, broers en zusters, de tijd is gekomen om afscheid te nemen op 24 augustus, de dag van Maria-Hulp-der-Christenen. Moge de Goede God mij naar Hemzelf geleiden. Heb geen spijt dat ik deze wereld zo jong zal verlaten. Ik ben nu in een staat van genade. Ik ga naar de hemel. Daar zal ik tot God bidden... Bid soms ook voor mij... Ik ga nu."

Ze werden meegenomen naar de binnenplaats van de gevangenis van Dresden en met een bijl onthoofd.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag ik ondertussen even vragen of het u al opgevallen is dat goede katholieken zwaar aangepakt zijn geweest op VRT1?
Ik heb daarvan een reportage gezien!
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/koppen/EP_140515_Koppen?video=1.1969006

The Guardian Angel zei

Stasi-praktijken van onze geliefde VRT?

The Guardian Angel zei

Ik ben geen fan van Gandhi, maar in deze heeft hij wel gelijk:

„Eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan bestrijden ze je en dan win je.”

Anoniem zei

Hier ziet men zeer goed welke sterke invloed en welke grote spirituele geloofskracht,ook op de zwaarste momenten, een grootworden en een opvoeding in een vrome katholieke familie heeft.
"Het geloof met de paplepel binnen ktijgen": van hoeveel heiligen, zaligen en grote geestelijke mensen kann men dat niet zeggen- en daar ligt ook de sleutel van het diabolische vernietigingswerk van GD, JefBu, FL, TO en consoorten: door anticatechese, door antichristelijkheid het vlaamse geloof aan de basis, in de familie te verknoeien met het doel alles kapot te krijgen.

Anoniem zei

In geweldig contrast tot deze helden:
De totale verdoling, de geestelijke en lichamelijke verloedering van de vlaamse bastaardkerk.

Het aartsbisdom geeft steeds bij ketterijen, religieuze onzin en leugens van kerknet, KerkLeven, pseudokerkelijke groepen enz. het stereotiepe antwoord: "We kunnen daar niets an doen".
Dat is ronduit een leugen- dat druist direkt tegen de leer van de Hl. Kerk, tegen de bevelen van Onze Heer Jezus Christus in:

Gisteren struikelde ik in het kerkelijk internet- kerknet, afdeling aartsbisdom, vicariaat Brussel, zonder twijfel officieus over een zeer mistig en nebuleus bericht betr. spiritualiteit en leven bij een geloofscursus in Noordoost-Brussel (Evere enz.); daarin direkt de link naar "Startdestilte",(www.startdestilte.be), een nieuw model om mensen voor meditatie te lokken- overigens niet christelijk gegrondvest, maar ook boeddhistisch en anders;
bij de vragen (alles zeer groot en leesbaar geschreven en alles met de mogelijkheid om het uit te drukken)(gemoet het inderdaad durven!) ook de vraag:
"Kann ik Orgasmen bij de meditatie krijgen?"

Paf! 19 jaar na het verschijnen van het pedofiel getinte godsdienstboek Roeach, 29 jaar na de pedofielen-ondersteuningsactie van Jef Barzin, 10 jaar na het publiek worden van de kindermisbruikschandalen, 4 jaar na het ontmaskeren van Vangheluwe, midden in het proces van Eric Dejaeghere, produceren ze in een poging actief te worden weer sex-onzin in het kerkelijk Milieu en op door de vlaamse kerk betaalde media's.
"Startdestilte" is inderdaad zeer fris- geboortejaargang 2013-, en kadert direkt onder de ccv (alo onder het commando dr vlaamse bisschoppen).
Nog interessanter de grote namenlijst de deelnemers beneden:
naast de oudbekende en terecht oudberuchte Toon Osaer, paladijn van GodfriedD in alle mogelijke en onmogelijke tribulaties(!Roeachschandaal!) vindt men er ook Dirk Masschelijn, destijds auteur van godsdienstboeken van Pelckmans (dat deels tesamen met Arseen Devisch, destijds vanvoor op het colophon van Roeach3), en indrdaad totaal onthutsend twee Priesters:
enetijds Filip Hacour, aanspreekpartner-verantwoordelijke voor de jonge mannen met roeping in het aartsbisdom MB, en als kerkelijk media-specialist Nicolaas Sintobin, de internet-jezuiet, die zeer betreurd werd door zijn confraters bij zijn abrupte weggang naar Nederland (We weten nu inderdaad waarom- Bert Roebben heeft destijds ook snel de plaat gepoetst);
dat in de ganse versekste context van de puinhopen der vlaamse bastaardkerk nu twee totnutoe niet bezoedelde priesters op deze onzinnige internetsite staan, is de klap op de vuurpijl.
Interessant is daarentegen de vraag wat er van alles gebeurt bij de liederen, de teksten en de meditaties van Huub Oosterhuis, bij het huis van de profeet, bij al dit maffieus-gestruktureerde spinneweb rond de vlaamse bastaardkerk.
Want ze kunnen daar inderdaad iets aan doen!
Ze zijn persoonlijk en door financiên en ondoorzichtige Strukturen in het diepst verbonden met deze brol- ze leggen steeds weer nieuwe beerputjes aan (dat schijnt me hier echter een bijzonder stinkend brussels "sterfputteke" te zijn).
Meine Meine Tekel Upharsim!
AB Léonard , à Vous!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer