dinsdag 22 april 2014

Een meditatie over het Heilig Misoffer


3 opmerkingen:

eindtijdchristen zei

Eén woord: Amen!

Anoniem zei

In deze video zitten we van minuut 5:15 tot 7:13 in de kathedraal van Edinburgh.

Die mis in Edinburgh was de eerste mis van E.H. Simon Harkins, van de Orde van Sint Petrus, geassisteerd door monniken van de Transalpine Redemptorists, geassocieerd met SSPX, uit de Abdij van Papa Stronsay, een eiland in de Orkneys. Keith-Patrick Kardinaal O’Brien heeft tijdens deze mis gepreekt.

Het is opmerkelijk dat Kardinaal O’Brien zijn kathedraal ter beschikking gesteld heeft voor de eerste mis van een priester. En niet je eerste de beste eerste mis, maar een vetus ordo mis. De aartsbisschop van Edinburgh & St Andrews is en blijft, de belangrijkste primaat van de katholieke Kerk in Groot-Brittannië. Dat is iets uit de 13de eeuw toen het aartsbisdom van Edinburgh-St Andrews bescherming nodig had tegen incurcies vanwege het de aartsbisschop van York.

De mis van E.H. Simon Harkins valt ook samen met een ommekeer in de tolerantie ten aanzien van de homoproblematiek vanwege Kardinaal O’Brien die zo rond die tijd uitgesproken anti-homo geworden is. Twee en een half jaar later was Kardinaal O’Brien zelfs niet meer welkom op het Conclaaf en is uit Schotland verbannen. Misschien dat deze mis er iets mee te maken had. O’Brien was misschien iets te heet geworden om te hanteren, en dat men kost wat kost moest voorkomen dat hij tot paus verkozen zou worden.

Wat het ook moge zijn, GA – bedankt voor het her-posten van deze video.

Hier zijn nog een paar mooie foto’s van de bewuste mis:

http://www.andrewcusack.com/2010/06/06/our-cardinal-strikes-again/

The Guardian Angel zei

Inderdaad. Van 6.03 min. komt de Kardinaal zelfs in beeld...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer