dinsdag 6 november 2012

De Geschiedenis van de Katholieke Kerk


1 opmerking:

Anoniem zei

De geschiedenis is mooi, maar ook de toekomst is soms hoopvoller dan wij vaak denken. Ik kreeg vandaag namelijk dit mailtje:

Vrienden van het Leven,

Wat een Vreugde!

Dit weekend bezocht Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa ons land!

Maria was er... en haar kinderen waren er... massaal!

De genade van de Zwarte Madonna vulde talloze kerken tot aan de nok. We beseffen het zelf nog maar amper, maar wellicht beleefden we de grootste bijeenkomst van de Rooms-Katholieke Kerk in België sinds decennia:

Klik hier voor beeldmateriaal (foto's/video's) van dit unieke evenement:
http://www.vanoceaantotoceaan.be/galerij.html

We willen iedereen bedanken die hieraan meewerkte: Monseigneur De Jong, hulpbisschop van Roermond (Nederland); alle priesters die Heilige Missen opdroegen, Biecht hoorden, de momenten van Aanbidding van het Allerheiligste Sacrament inrichtten; de priesters wiens basilieken en kerken we mochten gebruiken; alle mensen die enigszins betrokken waren bij de praktische aspecten van de organisatie van dit grandioze evenement (misdienaars, cantors, kosters, koorzangers en zangeressen, promoteam, webdesigners, fotografen, cameralui, dragers, technici, chauffeurs); alle deelnemers die zo talrijk in gebed en in de strijd voor de ongeboren kinderen aanwezig waren; de offerzielen die alle genaden die we hebben gekregen reeds van lang tevoren hebben afgesmeekt; maar bovenal willen wij onze Heilige Moeder Maria bedanken voor haar komst!

En Maria is nog steeds bij ons. Ze woont in onze harten en daar wil ze ons bezielen om God en elkaar steeds meer lief te hebben. In het bijzonder wil Ze dat we de ongeboren kinderen, wiens leven in gevaar is in deze maatschappij, bijzonder liefhebben!

Laten we dus volharden in gebed en strijd voor deze belangrijke zaak! Samen kunnen wij een licht zijn voor dit land!

vanoceaantotoceaan.be

P.S.: Zo vaak horen we negatieve berichtgevingen over de Kerk. Stuur daarom deze mail door naar al uw gelovige vrienden. Het zal hen bemoedigen!

---------------------

Eén kleine opmerking: Ik heb er niks op tegen dat er een Nederlandse bisschop kwam. Maar zó'n groot Katholiek evenement in ons land... Waarom was er niet één Belgische bisschop aanwezig???

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer