Ter vertroosting van zieken en stervenden

Ter vertroosting van zieken en stervenden

Advies: ga niet buiten in de koude wind staan en laat je niet afkoelen - vermijd verkoudheden


woensdag 25 maart 2020

Ook de Vlaamse ophokplicht faalt: "1.266 rusthuisbewoners besmet"


In de Vlaamse woonzorgcentra zijn 1.266 mensen besmet met het coronavirus, heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag gezegd in het Vlaams Parlement.

Bij de 1.266 besmettingen gaat het om rusthuisbewoners met symptomen die erop wijzen dat ze het virus hebben opgelopen. Het gaat om vermoedelijke besmettingen, want de meesten worden niet getest op het virus [!]. 95 van de 1.266 besmette rusthuisbewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht, 55 zijn overleden.

Een van de eerste drastische maatregelen die de Vlaamse regering nam, was het afsluiten van de woonzorgcentra voor externe bezoekers. Zo wilde ze de ouderen beschermen, want zij zijn bijzonder kwetsbaar als ze met het virus besmet raken. Hun kans op overlijden is veel groter dan bij die de rest van de bevolking.

Het vermoeden is dat de meeste rusthuisbewoners besmet zijn geraakt via het personeel [Hier is dus geen sprake van een serieuze quarantaine!]. Door een gebrek aan testmateriaal kunnen de werknemers niet preventief worden getest. Ook werknemers met lichte symptomen worden vaak niet getest, waardoor ze een risico vormen voor de rusthuisbewoners. [Dit is werkelijke hallucinant!]

Vanuit de zorgsector klonken de voorbije dagen veel verontwaardigde reacties omdat er te weinig beschermingsmateriaal ter beschikking is. Er is een tekort aan mondmaskers, beschermingskledij en handschoenen. De voorbije dagen werd sporadisch materiaal geleverd, maar onvoldoende om alle noden te lenigen waardoor de kans op besmetting toeneemt. [!]

In de Vlaamse woonzorgcentra verblijven zo'n 80.000 ouderen. Doorgaans gaat het om zeer kwetsbare mensen. Voor de meest kwetsbaren werd afgelopen week een richtlijn verspreid om hen niet naar het ziekenhuis te brengen [!] als ze ernstig ziek zijn door het coronavirus.

Bron: De Tijd

Link:


https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/1-266-rusthuisbewoners-besmet-met-coronavirus/10216804?


De pseudo-quarantaine die zowel door de federale als de Vlaamse overheid wordt opgelegd, is een totale aanfluiting. Je kan de bejaarden niet opsluiten en hen dan laten verzorgen door personeel dat zélf niet over beschermingsmiddelen beschikt!

Deze pseudo-quarantaine is de 'beste' methode om zoveel mogelijk mensen te besmetten!

Zou die Wouter Beke (CD&V) eigenlijk wel écht beseffen wat hij daar allemaal zegt?

Zéér pervers en cynisch allemaal!

Deze gang van zaken is duidelijk 'schuldig verzuim' en strafbaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoals gezegd; er zijn zeer weinig genezingen in België omdat men niet test, maar nu weet men niet eens of men ziek is of niet. Als ik het goed begrijp, want ik kan mijn oren niet geloven, nu weet men evenmin van 1266 corona patiënten in Belgische rustbuizen of ze wel corona hebben.

En dan de Chinezen beschuldigen dat ze de data fabriceren.

Niet voor niets dat men in de pers niet duidelijk kan zijn over de aard van de symptomen van de ziekte , of beschrijven wat de doodsoorzaak of genezingsproces is , want men weet niet eens of er wel sprake is van Corona.

Komt "Bananenrepubliek" je in gedachten?

En dan die Kim van Noord-Korea uitmaken voor tiran omdat hij zijn grenzen sluit om , zoals men zegt , vanalles wil verbergen, zoals mensenrechtenschennis , zoals het opsluiten van mensen zonder proces , of mensen doet verdwijnen zonder dat de familie weet waar ze zijn.

Ik heb wel vaker op dit blog geschreven dat West-Europa veel communistischer is dan de communisten zelf.

Anoniem zei

EEn quarantaine waar het personeel steeds weeer naar buiten maag/moet gaan en steeds weer terug moet/mag komen, is geen quarantaine.
Een bijzondere aanfluiting dat er niet genoeg maskers, beschuttende kledij en installaties voor decontaminering zijn.
Deze prutserige "quarantaine" is niet anders dann een vastzetten van de meest kwetsbaren in een reservaat/gevangenis, waar bij schijnheilige uitvluchten van de regering de senioren tot een stille dood verdoemd worden.
Expliciet wordt hier gezegd: " Er wordt deshalve aanbevolen de zieke kwetsbare bewoners van de zorgcentra niet meer naar de ziekenhuizen te brengen".
Dat is de triage van het eerste echelon.

De CVP was steeds de parti van de prutsers en schijnheiligen, maar Wouter Beke en zijn cd&v schieten nu in incompetentie en hypocrisie en in totale amoraliteit de hoofdvogel af.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer