BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 maart 2020

Belgische 'random lock-down' met willekeurige massa-quarantaine werkt averechts: "Positieve trend van de afgelopen dagen gebroken"


Er zijn de afgelopen 24 uur 668 nieuwe bevestigde coronagevallen in ons land bijgekomen. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van de voorbije dagen (gisteren waren 526 nieuwe gevallen). Het merendeel van de bevestigde gevallen komt opnieuw uit Vlaanderen (429). Het totaal aantal bevestigde coronabesmettingen komt daarmee op 4.937.


De voorbije 24 uur werden ook 434 nieuwe patiënten met COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er een stuk meer dan een dag eerder, toen 256 mensen naar het ziekenhuis moesten.  In totaal liggen nu 2.152 coronapatiënten in een Belgisch ziekenhuis, 474 mensen liggen op intensieve zorg tegenover 381 gisteren, 322 patiënten worden beademd (een stijging met 40). De voorbije 24 uur mochten ook 115 mensen het ziekenhuis verlaten. "Maar de ziekenhuizen kunnen in het algemeen de situatie nog aan", klinkt het.

Het aantal sterfgevallen stijgt met 56 naar in totaal 178 sterfgevallen. Dat zijn niet noodzakelijk allemaal overlijdens van de voorbije 24 uur, de rapportering van de sterfgevallen kan soms iets langer duren. "De positieve tendens van de afgelopen dagen is gebroken, maar niet spectaculair", stelt viroloog Steven Van Gucht. "Het is wel duidelijk dat we nog niet aan de piek zitten."

Het Belgische beleid faalt aangezien men er kennelijk niet in slaagt om de testcapaciteit, zoals Duitsland doet, op te drijven. Hier is sprake van onwil, onkunde en grove nalatigheid vanwege de overheid. Wild om zich heen schoppen en blinde, ondemocratische maatregelen zijn slagen in de lucht en werken niet!

De aanpak van het wetenschappelijke crisisteam is tot mislukken gedoemd en de Belgische regering maakt de situatie alleen maar erger met hun groteske en onwetenschappelijke massa-quarantaine!

De basisregel van een effectief quarantaine-beleid is dat men de zieke mensen gescheiden houdt van de gezonde mensen. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?

In vergelijking met Nederland leveren de draconische maatregelen die men in België genomen heeft geen enkele winst op en hebben ze geen enkele meerwaarde. In Nederland is de situatie echter een stuk leefbaarder dan in België en kan men dit langer volhouden zonder de economie teveel te schaden.

De oplossing is, dat we naar een 'targeted lock-down' gaan met enkel test-bevestigde isolatie en quarantaine van individuele personen en specifieke doelgroepen.

Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om ofwel alle luchthavens te sluiten of om alle aankomende passagiers in quarantaine te zetten. Omdat de Belgische regering dit nalaat, worden alle inspanningen die de bevolking levert grotendeels teniet gedaan. Dit is dweilen met de kraan open en uiteindelijk schuldig verzuim!

3 opmerkingen:

Wim zei

Wat u schrijft over het scheiden van gezonde en zieke mensen als basisregel is in principe juist. Maar omdat de incubatietijd van dit virus kan oplopen tot meer dan een week, zal een symptoomvrije geïnfecteerde persoon verschillende andere mensen besmet hebben, eer hij als "zieke" kan geïdentificeerd worden. Daarom dat alleen afzondering en social distancing van alle individuen een mogelijke aanpak is. Er is gewoon geen alternatief.
U heeft overschot van gelijk met betrekking tot de beperkte testcapaciteit, deze is te wijten aan een tekort aan reagentia. Het feit dat er geen reserve van bestond die in geval van een epidemie kan aangewend worden, is inderdaad het gevolg van een voortdurend besparingsbeleid van voorgaande regeringen, maar heeft ook te maken met het just-in-time deliverymodel van de huidige economie; daarnaast is het aantal producenten van die producten en materialen wereldwijd beperkt en is de wereldwijde vraag geëxplodeerd. Allemaal afzonderlijke factoren die voor de huidige problemen en tekorten zorgen. Hopelijk trekt de politiek hier voor de toekomst de nodige lessen uit en ziet men in dat besparen op gezondheidszorg, onderwijs en academische research niet echt een goed idee is.

Anoniem zei

Waar is de tijd dat mensen een voedselvoorraad voor de hele winter moesten aanleggen om te overleven. En nu wordt je scheel bekeken wanneer je 3 weken voorraad in de kelder hebt liggen.

Maar ja, veel mensen hebben zelfs niet genoeg geld om tot het einde van de maand te komen, laat staan voorraad aan te leggen.

De regering is ook zo. Die moeten ook elke maand miljarden lenen om de pensioenen of de ambtenarij te betalen - die helden van de zorg incluis. Wacht maar, strakjes gaat men hen nog vertellen dat overuren die ze tijdens de corona crisis gedaan hebben niet betaald van worden.

Anoniem zei

@Wim,
Je schrijft veel te veel !
Die kilometerlange teksten leest géén mens.

Maar Uw posting bracht mij dadelijk tot hartelijk lachen:
"Wat U schrijft ...is in principe juist."
Zo begonnen voor 45 jaar steeds de moppen in de sowjetunie bij de dagelijkse vraag- en-antwoordrubriek van Radio Eriwan(dat is de hoofdstad van Armeniê) :-)
Onjuist is echter dat U wil, dat "de politiek hier lessen trekt";
het volstaat dat men "deze politiekers op flessen trekt"- met gezond mensenverstand komt men namelijk veel verder.
"Bespaard" werd overigens niet toen de strijdkrachten hun ABC-capaciteit verloren.
De verdedigingstechnieken tegen een biologische aanval (het SARS-Covid19-virus is zoals een biologisch wapen aan te zien en als zoiets te bestrijden) werd ronduit afgeschaft.

Tot slot voor U de "kemel van de week" (van voor 25 jaar):
Roger VanGheluwe (in zijn "Vastenmeditatie"): "Hebben wij nog principes?".
Het antwoord: "Nee- nooit gehad" ;-)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------