zondag 18 september 2016

SERRA SAN BRUNO - Laghetto di San Bruno


1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer mooie beelden.

Serra San Bruno bei La Torre:
een eenzaam gehucht in Calabriê, 850 m hoog, an het smalste deel van het schiereiland, even ver van de tyrrheense en de ionische zee verwijderd, in het bisdom Squillace.
Zeer goed onderhouden, zeer stijlvol de herdenkingsplaat- hier moest ik onwillekeurig aan dat cryptonblauwe plexiglasbord met "Welkom bij Maria" denken, dat enige halve garen op café-manier voor een vlaamse bedevaartkerk hingen.
Geen wonder dat de noordbelgische bastaardkerkers, nieuw-kerknet op kop, bijzonder in de katholieke gebieden van zuideuropa zeer graag hun vacantie verbrengen (kwestie van schoonheid en geloof elders te genieten, waar men in het eigen thuisland met ijver alles kapot maakt).

De Hl. Bruno van Keulen, de stichter van de karthuizerorde, was overigens geen priester, maar een theologisch en religieus zeer geleerde leek en van onberispelijke levensvoering.
Toen hij op de leeftijd van 51 jaar opteerde voor de radicale weg van het eremietenleven, maar als kluizenaar met anderen tesamen, en daarbij zijn rijke inkomsten en zijn hoogaangeziene positie verliet, sloeg dit destijds in als een bom.
Zijn vroegere leerling, paus Urbanus II, haalde de Hl. Bruno dan na 5 jaar aan de curie; de gestrenge en sobere en God verplichte Levensinstelling van de Hl. Bruno paste echter niet zeer goed met de toenmalige simonie, corruptie, nijd en boosaardige domheid in dat clericale milieu.
Vervolgens vond een nieuwe karthuisstichting plaats in La Torre, op anvraag en met hulp der noormannenhertogen in zuid-italiê, die deze door saracenische invallen geteisterde en verpauperde gebieden een geestelijke en ook daadwerkelijke steun wouden geven.
Met de huidige situatie van het katholiek leven in Vlaanderen in het achterhoofd kan men alleen het grootste respect en bewondering voor het grote spirituele voorbeeld van de Hl. Bruno van Keulen en de toenmalige ordensstichters en -strichteressen hebben;
de huidige bietekwieten en kwibussen, die als met Pattexlijm op hun stoel of zetel vastgekleefd zitten en zich klaarblijkelijk all als topfiguren op hun post voelen, vormen daartegenover een schrijnend contrast.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer