vrijdag 11 december 2015

Vaticaan vraagt versterking van de dialoog met het 'jodendom'

Het Vaticaan riep donderdag op tot de versterking van de samenwerking en de dialoog met het jodendom. In een verklaring naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de publicatie van het conciliedocument 'Nostra aetate', dat na het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) de basis legde voor een nieuwe dialoog met het jodendom, wordt benadrukt dat jodendom en christendom op elkaar zijn aangewezen [De Christenen hebben niets te maken met het hedendaagse 'jodendom'! De joden uit de tijd van Christus kenden de Talmoed niet! De Talmoed is een verzameling van anti-christelijke documenten!]. "Dit theologische gesprek is niet enkel noodzakelijk, maar tevens een plicht", aldus de verklaring [Ronduit belachelijk!].

Het vandaag verschenen 17 pagina's tellende document van de pauselijke Commissie voor de Interreligieuze Dialoog distantieert zich van pogingen om joden te bekeren, al getuigen christenen in hun gesprekken met joden wel over hun geloof in Jezus Christus [De Kerk mag de joden niet bekeren, maar moet met hen 'dialogeren'. Zo een houding is fundamenteel anti-katholiek! Wie verzint zoiets?]. Joden en christenen moeten elkaar via die dialoog beter leren kennen en de rijkdom van elkaars erfenis ontdekken [De hedendaagse 'joden' hebben de Christenen niets te bieden!]. De commissie spoort joden en christenen ook aan om zich samen in te zetten voor gerechtigheid, vrede, de bescherming van de schepping en verzoening in de wereld [Bla, bla, bla...]. Samen moeten zij rassendiscriminatie en antisemitisme bestrijden [Door moslims te bombarderen?]. "Het nieuwe verbond met christenen betekent niet de opheffing van het oude verbond [TOTALE KETTERIJ!], maar het is veeleer de vervulling van dat oude verbond [TOTALE KETTERIJ!]." Het nieuwe verbond betekent in geen geval dat joden van het heil van God zouden uitgesloten worden [JODEN MOETEN ZICH BEKEREN, WANT ANDERS GAAN ZE NAAR DE HEL!].

Bron: Kerknet

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als hij geen joden wil bekeren, dan moet hij ook ophouden te zeggen dat “iedereen naar de hemel” gaat.

Anoniem zei

Wie denken die lui wie ze voor zot te houden? Spreken over het bekeren van mensen terwijl ze zelf een goede dosis bekering nodig hebben.

Anoniem zei

Het document distantieert zich van pogingen joden te bekeren, “al getuigen christenen in hun gesprekken met joden wel over hun geloof in Jezus Christus”.

Het zou heel mooi worden als ze dat niet deden. Het zou betekenen dat ze officieel apostasie zouden moeten plegen teneinde met een jood te kunnen praten.

Niet lang meer en er zal een officieel document uit het Vaticaan komen waarin het christenen verboden wordt hun geloof te getuigen.

Maar lang zal dit niet meer duren. Met het standpunt dat ze geen joden willen bekeren, distantiëren ze zich nu al van grote stukken uit de Bijbel, om te beginnen met de Brieven van de Apostel Paulus.

Anoniem zei

Grappig eigenlijk. Wie menen ze wel te kunnen bekeren? Iemand van zijn geloof brengen kunnen ze goed, maar bekeren ...

En dan menen ze dat ze documenten moeten schrijven om zichzelf eraan te herinneren dat ze niemand per ongeluk zouden bekeren.

A propos, gaan ze schadevergoeding betalen als ze iemand per ongeluk bekeren.

Weten ze dan niet dat het Geloof een gave van God is. God zal beslissen wanneer iemand gelooft of niet. Maar als iemand met zijn nieuw verkregen geloof bij hen op de deur komt kloppen zeggen ze; "Bekeren? Nee meneeer, daar doen wij niet aan mee."

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 08:55

Het is weer een vuilbak-document dat Bergoglio geproduceerd heeft!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer