zondag 14 juni 2015

Kerknet: "Opening oorlogsarchieven van Vaticaan loopt vertraging op"

De opening van de oorlogsarchieven van het Vaticaan met betrekking tot het pontificaat van paus Pius XII (1939-1958) lopen vertraging op. Dat bevestigt staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin in een interview met de krant 'Jerusalem Post' [Groot 'nieuws' natuurlijk!]. De staatssecretaris ontkent met klem dat er sprake zou zijn van kwade wil [Hier wordt inderdaad weer een groot complot van de jezuïeten verondersteld.]. "Dit is een kwestie van technologie en archivering. Het indrukwekkende aantal archieven in het Vaticaan maakt de situatie veel complexer dan gedacht." ["Veel complexer dan gedacht" is natuurlijk een leugen. Men wist dit!] Het Vaticaan kondigde eerder aan [Neen, een voortvarende Bergoglio heeft dat aangekondigd.] dat de oorlogsarchieven nog dit jaar voor onderzoek toegankelijk zouden zijn, maar dat is onhaalbaar. De staatssecretaris schuift geen nieuwe datum voorop. 

Normaal gesproken, worden de archieven pas 70 jaar na de dood van een Paus openbaargemaakt. Bergoglio heeft dat veranderd in "zo snel mogelijk".

Echter, het archief van Paus Pius XII omvat meer dan 16 miljoen pagina's, en gaat niet alleen maar over 'de joden', maar over nog heel wat andere zaken.

De grote meerderheid van deze 16 miljoen pagina's bevinden zich nog steeds in honderden dozen, die nog steeds niet gecatalogiseerd zijn.

Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien men 70 jaar tijd had om de documenten te ordenen en toegankelijk te maken. Dat zou pas in 2028 gebeuren.


Joodse verenigingen en historici vragen al jaren de openstelling van de zogenaamde 'oorlogsarchieven’ [Waarom? Hiertoe bestaat er geen enkele reden!]. Zij hopen dat dit duidelijkheid schept over de opstelling van paus Pius II tijdens de Tweede Wereldoorlog, vooral dan in verband met de houding van het Vaticaan tegenover de Jodenvervolging [Alles omtrent deze vraagstelling is geweten.]. Het 'geheime archief' van het Vaticaan telt een 50-tal medewerkers. Die werken hard, maar zijn onvoldoende opgeleid [Hier wordt het personeel weer eens zwart gemaakt, terwijl het net de beste archivarissen van de wereld zijn! Schande! Niet het personeel schiet hier tekort, maar wél een autoritair baasje, dat zichzelf de 'bisschop van Rome' noemt!]. Bovendien zijn de correspondentie en het archief van de ambassadeurs die in die periode in Oost-Europa werkten, samen met de documenten over de Koude Oorlog opgeslagen. Dat zorgt voor chaos.

Wereldwijd wachten landen 50 jaar en langer met de openstelling van hun archieven. Het Vaticaan geeft de documenten na 70 jaar voor onderzoek vrij [Waarom zou men nu dan haast maken? Omdat 'de Joden' het vragen?]. Het Vaticaan gaf wel al aan een groep wetenschappers de opdracht voor een bundeling van de belangrijkste documenten. Die werden in 11 boekdelen verzameld en zijn al geruime tijd voor wetenschappelijk onderzoek beschikbaar. Staatssecretaris Parolin zegt dat het Vaticaan wil meewerken om de historische waarheid over deze periode aan het licht te brengen [We kennen dé historische waarheid reeds!]. Hij vestigt er nog de aandacht op dat velen hun leven hebben gegeven om joden te redden. ['De joden' kunnen pas écht gered worden, indien de Katholieke Kerk hen zou oproepen om zich daadwerkelijk tot het Ware Geloof te bekeren!]

Bron: Kerknet

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer