zondag 5 mei 2013

Teken de petitie ter ondersteuning van Mgr. André-Joseph Léonard... reeds 38.000 ondertekenaars gingen u voor....

Support Our Bishops for Defending Marriage

Blessed are you when they insult you and persecute you and utter every kind of evil against you falsely because of me (Matthew 5:11).

Sign our Open Letter of Support for Archbishop Leonard!

Dear Archbishop Leonard,

We the undersigned write to assure you of our prayers and support for your humble defense of the institution of marriage in the face of the bigoted and shameful assault you were subjected to on April 18.

Here in America, homosexual activists have likewise attacked speakers, the Holy Eucharist, and clergy for their courage in defending the time-honored institution of marriage and nature’s plan for men and women. Your prayer-filled and humble response has served as both a wake-up call and a model for all Bishops, priests, and laity around the world. Thank you for your witness to the truths of our Faith and the order of Creation!

We join you in praying for those who carried out these senseless attacks, and stand ready to assist not only you, but ANY Bishop, priest, or faithful Catholic assaulted for their public defense of the natural complementarity of men and women, the dignity of marriage, and the right of every Catholic or faith-filled citizen to affirm these truths in the public square.

I applaud your courage and grace. You have the support and prayers of millions around the world. May God bless you, and may God grant us all the grace needed to faithfully witness to the Gospel in all that we do.

Sincerely,

Brian Burch, President
CatholicVote.org

 

PETITIE:

http://www.catholicvote.org/cv-petition/

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het heel erg dat Mgr. Léonard dit incident met Femen moest ondergaan, maar in plaats van zich te focussen op het homohuwelijk, dat eigenlijk maar een kleine minderheid aanbelangt, zou de Kerk misschien maar beter actiever gaan preken tegen de samenwoon- en scheidings-cultuur. Deze laatste twee lijken me een veel grotere bedreiging voor de familie als hoeksteen van de samenleving, als de huwelijksaspiraties van een paar homo's. Hoeveel kinderen lijden er niet onder de (vecht)scheiding van hun ouders en hun wisselende partnerschappen? Hoeveel mensen worden hierdoor niet tot wanhoop en armoede gedreven? Er moet meer gewezen worden op de inhoud en het belang van het huwelijkssacrament.

The Guardian Angel zei

Ik denk dat velen 'binnen de Kerk' gekenmerkt worden door het relativisme. Velen 'binnen de Kerk promoten zelfs het homohuwelijk. Kardinaal Vingt-Trois van Parijs is er ook met tegenzin tegen, maar wat wil je als er al een paar keer 1,5 miljoen mensen tegen het homohuwelijk betoogd hebben?

Anoniem zei

Ik ben de anoniem van 16:57. Dit relativisme is ook kenmerkend (en misschien nog meer) voor de hetero-relaties. Ik wacht nog op de eerste Fransman (of Belg) die op straat komt om de gelijkstelling tussen samenwonenden en gehuwden af te schaffen. Of om scheidingsprocedures te verstrengen...

Anoniem zei

Ja, maar de scheidingscultuur en de gelijkstelling tussen concubinaat en huwelijk geldt alleen voor het burgerlijke huwelijk en belastingswetgeving. Dat laat de Kerk met rust. Er is geen enkele politicus of activist die hiervoor het kerkelijk recht heeft willen herschrijven.

Maar, dat ligt anders voor het homohuwelijk. Het doel van het de voorstanders van het homohuwelijk is om homo's ook kerkelijk te huwen. Dus duidelijk een seculiere inmenging met het kerkelijk recht. Een seculiere inmenging in de theologie.

Anoniem zei

Ik ben de anoniem van 20:30

Het concubinaat en de scheidingscultuur worden de facto al door de Belgische Kerk gedoogd en zelfs aanvaard, terwijl het homohuwelijk in essentie ook een burgerlijke kwestie is. Er is in het gezinspastoraal teveel tolerantie/begrip voor de 'nieuwe' gezinsvormen en te weinig appreciatie en ondersteuning voor hen die de kerkelijke leer wel volgen. Waarom zou men in deze moeilijke maatschappij dan nog moeite doen? Zelfs tijdens de huwelijkscatechese gaat men er al van uit, dat koppels afwijken van de leer en dus samenwonen. Dit kan toch niet?

The Guardian Angel zei

Dit moet men bij het bisdom melden, aangezien het in strijd is met de Katholieke Leer.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer