BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 25 mei 2013

De vraag is nu wie er liegt: het Bisdom Brugge of 'Kerk en leven'?

Feit is dat 'Kerk en leven' niet aan haar proefstuk toe is. Eerder promootten zij ook al pedofilie.

De 'Oecumenische Werkgroep Pedofilie' in 'Kerk en leven'

6 opmerkingen:

Ironius zei

Hier moet ik aan het oude vlaamse spreekwoord denken:
"Hier verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet"
(een schelm wie hier de "t" door een "s" vervangt)

Anoniem zei

Uiterst verdienstelijk van de Guardian Angel om op de aktie v.d. Werkgroep pedofilie in KerkLeven in Okt. 1984- Begin1985 te wijzen.
Tegelijkertijd von het misbruik door RvG plaats (bisschopwijding in 1985)en werd door de westvlaamse Oblatenpater EdJ een Katastrofe in Noordcanada bij de eskimo's aangericht.
Dit waren militairtechnisch gezegd de probatorische openingsslachten: het verregaand gebrek aan protest bij de vlaamse bevolking leidde ertoe dat vanaf 1993 met het gebruik van het godsdienstboek "Roeach" de pedofilie op breed vlak in de bevolking geindoctrineerd werd.
(ff. Roeach I)

Anoniem zei

Roeach I
De affaire "Roeach" is zowel door haar inhoud, haar geschiedenis, haar enorme groote en door het gebrek aan zelfkritiek en de gevolgen achteraf een eenmaligheid in de kerkgeschiedenis.
Naar de bibliothekarische steekkaart bestaat de ganse serie "Roeach" (reeks voor het godsdienstonderwijs in het secundair(6 klassen)) uit leerboeken, inleidingsboeken voor de leerkracht, werkschriften voor de leerling (dat is echt interessant!welk "werken" wordt bij deze vuiligheid nu aangeprezen?)en einige audiovisuele cassetten(dito vraag), laatste opgenomen in de studio's van (alstublieft niet lachen!) "Licht en Liefde".
Alle onderdelen gecollationeerd 43 stuk.
Alles gedrukt bij Pelckmans, vroeger eens de roemrijke "Nederlandsche Boekhandel"; de uitgeversfamilie is nu,zoals uit de pers te vernemen, niet bekend als straf katholiek en vlaamsgezind.
De oplage te schatten tussen 20.000 en 30.000 stuk(pro jaargang), in totaal ca. 60 tonnen hoogwaardig papier- dat correspondeert met de inhoud van 5 grote treinwagons.
Met Roeach 3 (1995 tot 1998) werd 3 jaar lang een vlaamse scholierenleergang geindoctrineerd- zegge en schrijve ca. 90000 scholieren; met ouders, zusters en broers in het direkte omveld een impakt van ca. 270.000 mensen- en BIJNA NIEMAND WIL ZICH DAARAAN NOCH HERINNEREN!
Dit heeft de dimensie van een atoombommenaanval op het kerkvolk!
Bijzonder schrijnend is de medeplichtigheid van honderden godsdienstleerkrachten, die een totaal gebrek aan gezond mensenverstand, aan gevoel voor de Kirche, aan deftigheid, aan de ignatiaanse onderscheiding van de geesten demonstreerden- in het beste geval onnozeliteit in de 10e macht.
De vlaamse kerk is niet zeer vlijtig en vlug: maar de zorgvuldige verwijdering van al deze breedgestrooide brol werd met uiterst veel inzet en kosten doorgevoerd-slechts weinige harde sporen bleven over; ook daaraan wil zich niemand meer herinneren!
Een kollektief geheugenverlies en verdringing bij een zeer zware zonde.
(ff. Roeach II)

Anoniem zei

Roeach II
Zeer interessant is
dat de auteurs niet aan det boek herinnerd willen worden; ook zijn de tekenaar(s) van de vuile illustraties (verstaandelijkerwijze)onbekend.
Het uitgevers-en schrijvercomité weerspiegelt uitstekend de beroemde westvlaams-leuvense as, zo dominant in de kerk in Vlaanderen in de laatste 40 jaar.
3 Editors: F. Lefevre, J. Bulckens,P.Heysse
Frans Lefevre, Professor aan het Grootseminarie van Brugge, zeer bevriend met Kardinaal Danneels (ze schreven tesamen een boek over "Hemel en aarde" betr. sexualiteit voor christelijke paren)(op deze blogsite reeds uitvoerig besproken), lange tijd collega van RogervG in het Grootsem.Brugge én ook Grootpoenitentiair(biechtvaderspecialist voor bijzonder erge gevallen)( een ideale technische oplossing!)
Jef Bulckens, vanaf 1967 verbonden en verantwoordelijk voor de catechese in Mechelen-Brussel, van de Universiteit Leuven (samen met GD aldaar vanaf 1967), "chefstaf"van de catechetizering van Vlaanderen van 1967 tot 2002 (publiceerde nog 1993 een groot franstalig artikel over zijn prestaties:"L'enseignement de la religion catholoque à l'école secondaire.Enjeux pour la nouvelle Europe"; de lektuur hiervan en de Roeachaffaire daarop laten de schellen van de ogen vallen)(na de interventie door de Congregatie v.d. Geloofsleer en het treugtrekken van Roeach 1998 werd hierover niets meer gezegd- Emeritaat in Leuven met veel brimborium begin der jaren 2000).
Als "Pastor Jef" nog zeer lange tijd aktief in St.Franciscus van Assisi(Past.eenheid Frando, Kessel-Lo Oost/Heverlee), bijzonder gespecialiseerd in kinder- en familievriendelijke vieringen.
Trots intensief zoeken is mij bij geen van beiden één woord commentaar over de pedofiele schabouwelijkheden in Vlaanderen in de laatste 30 jaar bekend.
(Ook de Universiteit Leuven( Fakulteit Theologie) zwijgt hier als vermoord)
(Dum tacent consentiunt)

Anoniem zei

Roeach III
Overeenstemmend geven alle bibliografische steekkaarten als auteurs van de Roeach-reeks aan:
Frans Lefevre(Ed(itor)), Jef Bulckens(Ed.),Paul Heysse (Ed.), Arseen De Visch,Dirk Masschelein, Norbert Nolf, Bert Roebben, Paul Vanhaelemeesch, Veerle Bosch, Mieke Geysen.
Van deze 10 auteurs zijn er 5 uit Westvlaanderen afkomstig, 2 uit Oostvlaanderen, één uit de Antwerpse Kempen en uit Limburg, en één niet terug te vinden.
Na de grote heibel rond Roeach zijn de meeste auteurs zeer stil geworden.
Meerdere bleven totnutoe in het onderwijs bezig, zelfs ook als "coach" voor andere godsdienstleraars.
Een paar boeken hebben de epuratie overleefd: in de Universiteitsbibliotheek van Tilburg (één der auteurs gasteerde hier bij zijn buitenlandse omzwervingen), één stond tot de zomer 2012 in het internet in de schoolbibliotheekcatalogus van het St.Jozefscollege van Blankenberge (niet ver van Oostende), en de ganse serie bevindt zich in de "Schenking Jef Bulckens" aan het KADOC, naar verluidt alleen ter inzicht na contactering en toelating door de gever.
Dit religieus plutonium is daar tenminste achter slot en grendel.

Anoniem zei

Roeach IV
(Epilog)
Eén der auteurs was overigens ook aan de daaropvolgende godsdiensboekenserie "Meander" als auteur bezig.
(Dezelfde uitgeverij)
De inhoudstafel wordt breed in het internet geannonceerd; en bijzonder interessant is toch wel dat hier gans openlijk zeer breed de "haalbaarheidsmoraal" besproken wordt- teruggaand hier op R.Burggraeve.
Een zeer heikel punt, voerden Z.E. Aartsbisschop Léonard hierover een gedegen discussie met R. Burggraeve(Tertio Nov. 2011)en werd dit door Lionel Nagels in "Positief"(Feb.2012, blz.51-59) in al zijn rampzaligheid nog eens uitvoerig gecommenteerd.
Het religieus plutonium straalt voort, ook nu nog na zoveel slachtoffers en schade.
Er is nog zoveel schijnheiligheid zowel in woorden als in daden:
"Verborgen verdriet" waar het tenhemelschreiend is, vol aan het daglicht en sedert vele jaren gekend, en van conversio animae, de geestelijke omkeer met berouw en boete in daden, geen spoor.
Hoe kan men dan preventie doen?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------