BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 6 mei 2013

Gerard Bodifee in Tertio

Gerard Bodifee: "De Kerk moet niet meegaan met de moderniteit"

“De kerk moet niet mee­gaan met de moder­niteit. Ze is een religieuze, geen wereldse instelling. In religie gaat het niet in de eerste plaats om wat de mens bezighoudt, maar om wat het god­delijke voor de mens betekent. Het god­delijke is tijd­loos. Tijd­loosheid komt het best tot uitdrukking door tradities. Hoe ouder de symbolen of de tek­sten zijn, hoe krachtiger ze spreken.” Dat zegt weten­schap­per en filosoof Gerard Bodifee in een interview met het christelijk opinieweekblad Tertio.

“De seculiere tijd legt haar dictaten op. En de kerk zegt ‘neen’. Dat is de diepe reden voor de onvrede die de Kerk in onze samen­lev­ing schept. Dat ‘neen’ wordt haar hoogst kwal­ijk genomen, maar ik heb grote bewon­der­ing voor die stand­vastigheid”, aldus Bod­i­fiee.


Gerard Bodifee: "Jongerenmissen hebben de jeugd de kerk uitgejaagd"

“De liturgische veranderingen hebben geleid tot banalis­er­ing en daarvoor betalen we van­daag de prijs. Niets heeft de jon­geren meer de Kerk uit­ge­jaagd dan de zoge­naamde jon­geren­mis­sen. Waar jon­geren van­daag te maken kri­j­gen met een mooie, waardige en plechtige liturgie voe­len ze zich vaan aange­spro­ken”. Dat zegt weten­schap­per en filosoof Ger­ard Bod­i­fiee in het jong­ste num­mer van het opinie­week­blad Ter­tio.

"Op de vraag hoe hij kijkt naar de manier waarop de katholieke Kerk evolueert, zegt Bodifiee: “Als ik terug­denk aan de pre­c­on­cil­i­aire kerk van mijn jeugd, heb ik hele­maal niet dat beeld van het afschrik­wekkende insti­tuut met zijn onder­drukkende sek­suele moraal, zoals het vaak wordt voorgesteld. De zoge­naamde bevri­jd­ing daar­van die kwam in onze cul­tuur, is veeleer een benauwe­nis gewor­den. Jon­geren moeten van­daag sek­sueel actief zijn, vanop jonge leeftijd. Ik zie bij hen hoeveel angst dat creëert. De oude moraal was: ‘Je moet je leren beheersen als jon­gere; er komt een moment wan­neer je trouwt met de ware en dan kun je je sek­su­aliteit ten volle beleven’. Dat was niet zo onzin­nig als het van­daag wordt voorgesteld.”

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heeft Tertio een nieuwe hoofdredacteur of is de bliksem ingeslagen?

Anoniem zei

elke normale mens met gezond verstand moet het toegeven : de natuur, de 10 Geboden, de Kerk : er is één geloof en één moraal waar : het katholieke. Maar onze modernisten blijven het ontkennen, inclusief de huidige Belgische bisschoppen, die de Kerk van binnenuit vernietigen, dag na dag. God, ontferm U over ons en schenk ons weer katholieke herders in plaats van de huidige wolven die de zielen verscheuren

Anoniem zei

Heer,

Bevrijd ons van al die saaie jeugdmissen
De inhoudsloze “nieuwe” rituelen, de lege nissen
De communievieringen die wel lijken op kermissen
De agnostische leerkrachten die zich vergissen
Verwarm onze kille parochies zonder genegenheid
Bekeer onze vrienden, schenk hen duiding en moraliteit
En breng ons eindelijk het geloof met authenticiteit

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------