BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 17 maart 2013

Anoniem: "Een 'hervormde' Vlaamse kerk"

De grootste verdienste van Paus Benedictus XVI is, dat hij de liturgie terug in het middelpunt van de Kerk heeft geplaatst. De rehabilitering van de eeuwenoude traditionele ritus was een hoogtepunt. Verder heeft Paus Benedictus er alles aan gedaan om Vaticanum II in lijn met de Traditie te plaatsen. Geen breuk en zeker geen revolutie, hoe graag de West-Europese clerus dat ook wil.

Al 40 jaar doet de RKK in België haar eigen zin. Elke Roomse regel of richtlijn wordt genegeerd en wie dit ontkent weet niet waarover hij spreekt. Heeft deze zeer liberale koers succes gehad? Neen, totaal niet. Toch blijft men hier nog maar hameren op verandering. Wat nog hervormen? Men doet al wat men wil. En nu ze zien, dat de gelovigen blijven afhaken, wijst men allemaal in de richting van Rome... Komaan, dat is je reinste demagogie.

Ook steeds de critici aan het woord in de pers, het wordt allemaal een beetje genant. De nieuwe Paus zal moeten zorgen voor een biddende, verticale Kerk die liturgische sacraliteit en mystiek uitstraalt. De Agalev-achtige Vlaamse kerk, die al 40 jaar een uiterst progressieve koers volgt, heeft gefaald. Maar dat wil men niet horen...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

In de 'Zevende Dag' (VRT)...

Zag net een zuster - ontdaan van haar arm kloosterkleed - in een mooi maatpakje pleiten voor een arme kerk. Zag een CD&V-senator die halsstarrig in zijn eigen ideologie vastzit pleiten dat de Kerk niet het evangelie maar zijn partijstandpunt navolgt. Zag ook een jonge Rooms-katholieke priester vrijmoedig en op een verademende wijze getuigenis afleggen van het geloof.

Anoniem zei

En dan de heer Torfs die niet meer spreekt over Paus Benedictus, maar altijd op een denigrerende toon over 'Ratzinger'. "Acht verloren jaren" kwettert hij. Zielig, de oude fiere christen-democratie onwaardig...

Anoniem zei

Twee leugens stuiten me steeds tegen de borst. Ook in deze 1. de macht van de curie. Hoeveel docenten kerkelijk recht of theologie, hoeveel zusters, hoeveel priesters zijn er bij ons door de curie aangepakt omwille van hun openbare uitspraken of het verwaarlozen van hun plichten? 2. Het zich afzetten tegen de voorgaande pausen. De doorbraak van de lente in de Kerk zal ook bij ons afhangen of wij Christus terug navolgen, de Kerk opbouwen en Christus verkondigen (cf. paus Franciscus). Daartoe riepen ook de voorgaande pausen op. Wij willen echter ons eigen evangelietje navolgen (in liturgie, in ethiek, in geloofsinhoud)... De lente zal niet van de senator of de arme zuster komen vrees ik.

Anoniem zei

Elk van ons moet zich elke dag steeds meer bekeren tot Christus. Wat Torfs in werkelijkheid zegt is dat de Kerk zich moet bekeren tot de wereld. Dit is de idiotie die deze pretentieuze nulliteit steeds opnieuw mag verkondigen in de seculiere media als zogenaamde katholiek. Wat deze intellectuele en morele lilliputter dwars zit is dat niet iedereen zich wenst aan te passen aan zijn walgelijk lage normen. De Kerk stoort U, Rikske, omdat de waarheid U stoort. De waarheid is dat iedereen van ons niets is zonder Christus. Niet wij bepalen wat waarheid is maar Christus en zijn Kerk.

Anoniem zei

De nieuwe paus zal de weg van Benedictus niet verderzetten, hij kiest voor goedkope populariteit en doet iets anders, dan wat een paus moet doen voor geheel het welzijn van de Kerk. Er wordt een mythologische H. Franciscus gefantaseerd die alléén maar met armoede bezig was. Maar de H. Franciscus herstelde Gods Kerk door gebed en offer, vooral aanbidding van het Allerheiligste. De nieuwe paus lacht graag in het publiek, imiteert de wereldse sterren, geen heilige paus heeft dit ooit gedaan. Men heeft Paus Pius V, X of XII nooit zo zien lachen met brede tanden. Hij wil wereldse sympathie opwekken maar dat is zijn roeping niet. Hij moet paus zijn, de Plaatsvervanger van Christus op Aarde, en Christus is Koning van de zielen, geen "entertainer".

Anoniem zei

Lex orandi lex credendi:
Tussen 1966 en 1968, in de eindfase van het 2.Vatikanum en direkt erachter, waren er in de nederlandstalige wereld (Nederland en Vlanderen) naar verluid 622 hooggebeden in circulatie- wat Paus paulus VI ertoe bracht, zeer snel grenzen en beperkingen bij deze liturgische wildgroei door te voeren (Het experimentum werd geschorst).
Een wereldbekende schande voor de lage landen en daarom ook zorgvuldig onder het tapijt gekeerd.
Zeer interessant: een vroegere professor liturgie (1959-1975) was zeer lange tijd voerend in de Kerk in Belgie; de liturgische misbruiken stoorden klaarblijkelijk niet, de pedofilie werd ook niet aangepakt- daarentegen wel ecclesia dei afflicta onderdrukt en de tridentijnse mis faktisch verboden (bvb. 2001 in Woluwe, St. Joseph, waar de Petrusbroederschap destijds verbod kreeg en-na zeer veel correspondentie en acties met kerkrecht- de Vicarisgeneraal de brieven niet meer beantwoordde; in de plaats daarva deelde hij dan zijn beslissingen via de gazetten mee).
Beide personen leven totnutoe en zijn deels nog aktief.
Hier denkt men aan Generaal Nivelle( 1. WO, Frankreich,zinloze en verliesrijke offensieven in 1917) maar dan wel 47 jaar lang- het resultaat is navenant.

Anoniem zei

Aan Anoniem 17 maart 2013 18:23
Geachte,
U heeft hier zeer terecht de aandacht op het woord "Waarheid" getrokken.
Nu worden spijtig genoeg de idiotien van vele dezer zelfgeknutselde theologen als "waarheden" afgedaan- dat is inderdaad het fundamenteelste probleem van eimnige 2. Vatik. concilieteksten, die hier zeer vaag en recht ongelukkig geformuleerd zijn (bijzonder de verklaringen Nostra aetate en Dignitatis humanae, overigens zeer sterk van de belgische squadra geinspireerd).
Msgr. EB Lefebvre heeft dit destijds in meerdere gesprekken met de Leiding van de Kerk als het belangrijkste geschilpunt genoemd- totnutoe is daaromtrent geen beslissing door het leeramt gevallen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------