BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 29 november 2020

Nog méér Stasi-praktijken:

Vlaams minister-president Jambon: "Gegevens van teruggekeerde reizigers worden doorgespeeld aan lokale overheden"

Het werd op de persconferentie van vrijdag al aangekondigd dat er strenger gecontroleerd zal worden op reizen. Zo zal er beter gecontroleerd worden of teruggekeerde reizigers hun Passenger Locator Form hebben ingevuld en of ze de verplichte quarantaine naleven.

"De gegevens van teruggekeerde reizigers zullen ook doorgegeven worden aan de lokale overheden", zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in "De zevende dag". "Zo kunnen er controles gebeuren bij mensen die eigenlijk in quarantaine moeten zitten. Dat zijn geen misdadigers, dus dat is geen harde controle. Maar iemand van het OCMW kan bijvoorbeeld langsgaan om te vragen of ze boodschappen kunnen doen."

Bron: vrtNWS

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Operatief woord 1:  controle 
Operatief woord 2: OCMW

Je moet Einstein niet zijn om te begrijpen wat dit betekent en wat hun doelstellingen zijn.
Bestrijden van een virus komt er niet bij kijken.  De economie zijn gang laten gaan, laat staan steunen, komt er niet bij kijken.  De zwaksten in de maatschappij beschermen komt er niet bij kijken.

Ieder voor zich en God ( "als je er behoefte aan heb" ) voor ons allen.


Nota Bene
The Passenger Locator is altijd al en fars geweest. Zoiets kan niet werken. Als ik mijn rijksregisternummer ergens geef zouden ze alles moeten weten. Daar moeten geen ellelange formulieren ingevuld worden. Als ik Google mijn postcode geef, kunnen die meer over mij vertellen dan ik zelf weet. Het is alleen dat de verschillende databanken niet samenwerken - OMDAT DAT HELE DATA-VERGAREN DOOR VERSCHILLENDE INSTANTIE ONGRONDWETTELIJK IS, MAAR ZE DOEN HET TOCH, MAAR HUN ADVOCATEN TREKKEN WEL DE LIJN EN VERBIEDEN BINNEN HUN ONDERNEMING HET SAMENWERKEN MET ANDERE DATABANKEN. Als jullie dom genoeg zijn op vrijwillige basis je data te geven, dan is het niet ongrondwettelijk. Als ze hun neus in uw zaken steken en vooral wanneer ze rondsnuffelen op je eigendom, is dat direct huisvredebreuk. En mogen ze ophoepelen, ook al werd er een wet overtreden. Het bewijs werd op illegale wijze vergaard.

Maar ophoelen zullen ze niet, en zullen de boete direct van de OCMW uitkering afhouden. Ze verminderen de uitkering, dan is het geen boete.

Iemand die denkt dat Belgie haar Social Zekerheid kan blijven betalen, met een economie die stopligt, en betaald wordt met vervanginginkomen dat de overheid eerst moet lenen, moet echt even wakker worden.

Anoniem zei

Over sociale zekerheid gesproken.

Als je Erika Vlieghe hoort lijkt ze paniekerig. Natuurlijk, want ze drukt een harde lockdown door waarin vele mensen niet mogen werken, met de belofte dat indien deze lockdown doorgedrukt wordt, het virus overwonnen wordt. Maar het lukt niet.

Nu zitten we al sinds begin maart in een situatie waarin honderderduizenden werknemers in de Horeca en verkoop niet hebben mogen werken - al 9 maanden. Afgezien van de zomermaanden waarin deze mensen al dan niet een paar weken hebben kunnen werken.

Voorlopig worden nog steeds al dan niet vervangingsinkomens betaald. Maar vanaf het moment die wegvallen, zullen de regels van de RVA gelden.

Ik ga niet de volledige regelgeving weergeven maar indien jonger dan 36 bent, dan moet je ofwel

1/ ofwel 312 dagen gedurende de 21 maanden ;
2/ ofwel 468 dagen gedurende de 33 maanden ;
3/ ofwel 624 dagen gedurende de 42 maanden

gewerkt hebben.

Daar mag je 9 maanden vanaf trekken.

Als je je in de eerste situatie bevindt, dan moet je al voltijds tewerkgesteld zijn geweest in het jaar voor maart 2020, of je hebt bijna al geen recht meer op een werklozen uitkering.

Voor de andere 2 situaties begint het ook te dringen.

Dat gaat over heel veel mensen in de Horeca en verkoop.


Niet voor niets dat Erika Vlieghe op een waanzinnig bezetene begint te lijken, want het is haar idee om al die mensen te verbieden te werken, en over een paar maanden zal ze zich nergens meer in het openbaar kunnen vertonen, zelfs niet meer in de veilige collegezaal, want ze zullen haar wel weten te vinden.

Hoe veel restaurants en hotels en winkels zijn al failliet gegaan - ware het niet voor de vervangingsinkomens en vooral, omdat de zelfstandige uitbaters van deze ondernemingen geen kant uit kunnen? Hun enigste kans op een inkomen na de lockdown zal in hun onderneming liggen, hoe klein deze ook mag zijn. Zich failliet verklaren en een andere baan zoeken zit er niet in want er is geen werk, en er is te veel competitie op de jobmarkt.

Anoniem zei

"Iemand van het OCMW kan bijvoorbeeld langs gaan om te vragen of ze boodschappen moeten doen" (sic Jan Jambon, N-VA).

De beste reactie is dan wel (nu een woordelijk citaat uit de novelle "De muur" van de heidense auteur Jos Vandeloo, in de jaren '70 plichtlectuur aan de bisschoppelijke colleges in Vlaanderen):
"Moeten we de hond loslaten?"
Corona is veel minder gevaarlijk dan een gezonde mechelse herdershond en met een mondmaskertje zullen die tisten ook niet sneller lopen.

Anoniem zei

Jan Jambon is de demonstreerde onnozeliteit van de vlaamse doorsnee-politicus.
(werd reeds op "Doorbraak" zo geschreven).
De N-VA als nieuwe CVP of als belgisch equivalent van de UMP (een zeer treffende vaststelling van Marine Le Pen)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------