BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 12 juli 2020

Een wetenschappelijke onderbouwing waarom de 'mondmaskerdraagplicht' die door het Belgische regime wordt opgelegd ronduit crimineel is:

Alle ins en outs over dat vermaledijde mondkapje


In een vierdelige serie geeft immunoloog dr. Carla Peeters, die verschillende jaren werkzaam was op het RIVM, alle ins en outs over het door de overheid in bepaalde situaties verplicht gestelde mondkapje.


Helpt het dragen van een mondkapje om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?


98 procent van de mensen die het coronavirus krijgt, heeft nauwelijks klachten.

In totaal zijn er in Nederland, op een bevolking van 17,4 miljoen, 48.087 personen positief getest op COVID-19. Mogelijk is het aantal mensen dat een infectie heeft door gemaakt hoger omdat in de beginperiode niet iedereen met verschijnselen getest kon worden op de aanwezigheid van het virus. 6042 mensen zijn inmiddels aan het virus overleden. 50 % is ouder dan 83 jaar en 70 % heeft onderliggend lijden. Zowel in België als in Nederland blijkt dat ongeveer 80 % van de mensen met COVID-19 op de intensive care ernstig overgewicht heeft. In vergelijking met 2015 zijn er dit jaar tijdens het jaarlijkse griepseizoen minder mensen overleden. Ook wereldwijd zijn nog niet meer mensen overleden dan eerdere jaren tijdens het griepseizoen. Dit is inclusief het aantal COVID-19 overledenen.

Vooralsnog geeft het RIVM als advies dat het dragen van mondkapjes geen effect heeft op de verspreiding van COVID-19 en dat er onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing is. Een belangrijk argument is de doorlaatbaarheid van de mondkapjes. Een virusdeeltje is ongeveer 80 – 150 nanometer in diameter. Dit is te klein om door de stof(fen) van mondkapjes geblokkeerd te worden. Tot voor kort was de WHO ook van mening dat het voor gezonde mensen niet nodig is om een mondkapje te dragen. Op 5 juni bracht de WHO, voor landen waar sprake is van virusverspreiding, een aangepast advies uit. In het nieuwe bericht adviseert de WHO dat ook gezonde mensen gebruik moeten maken van mondkapjes of medische maskers op plaatsen waar 1,5 meter afstand houden moeilijk is zoals in het openbaar vervoer, winkels en in een drukke omgeving.

Op dit moment is er vanuit wetenschappelijk onderzoek geen direct bewijs dat het dragen van mondkapjes effectief is in het verminderen van de verspreiding van het coronavirus.

Bron: HP De Tijd

Link:

https://www.hpdetijd.nl/2020-06-12/alle-ins-en-outs-over-dat-vermaledijde-mondkapje/


Veel mensen die mondkapjes dragen, ervaren een negatief effect op de gezondheid


Toxische stoffen van kleurstoffen of bleekmiddelen en/of stofdeeltjes uit de stoffen die gebruikt worden voor de mondkapjes kunnen in het microklimaat ophogen en zo in de longen terecht komen. De ongecontroleerde productie van mondkapjes vergroot negatieve invloeden.


Mogelijk verband luchtverontreinigingen en verloop COVID-19

Wetenschappelijke onderzoeken hebben de mogelijke nadelige effecten van luchtverontreiniging op het immuunsysteem aangetoond. Tegelijk kan er door verontreinigingen een toename ontstaan in de expressie van het aantal angiotensine-converterend enzym (ACE) receptoren. Dit betekent dat er meer receptoren beschikbaar zijn waar het virus zich aan kan binden waardoor een ernstiger beloop van COVID-19 mogelijk is. Een recent onderzoek van de Universiteit van Harvard toont als eerste een statistisch significant verband tussen de ernst van het verloop van COVID-19 en de mate van luchtverontreiniging.


Gebruik mondkapjes vergroten verspreiding van het virus

Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal in 2015, waar 3M aan meewerkte, toonde een hogere concentratie van het virus bij mensen die gebruik maakten van mondkapjes in vergelijking met mensen die geen mondkapje/medisch mondkapje droegen. De meeste mensen beschikken over onvoldoende kennis om de mondkapjes verantwoord te gebruiken, zoals vaak vernieuwen, frequent handen wassen, op een veilige manier afdoen en afvoeren. De verspreiding van het virus kan toenemen door het onveilig gebruik van mondkapjes. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van het gebruik van chirurgische maskers toonde een hogere concentratie van virussen en bacteriën aan de buitenzijde van het masker. Hergebruik van mondkapjes kan daarom leiden tot een grotere kans op infecties. Geadviseerd wordt om de mondkapjes na 2 uren te vervangen en op een veilige manier af te voeren. Of voor hergebruik bij 60 C gewassen kan worden.

Bron: HP De Tijd

Link:

https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/


Aantonen beschermende werking van medische mondmaskers blijkt niet zo eenvoudig


Tot op heden zijn in aerosolen geen levende virussen aangetoond die onder normale omstandigheden in staat zijn een infectie te veroorzaken. Aan de andere kant blijkt uit vele studies, dat de slechte pasvorm en beperkte filterkwaliteit van medische maskers de drager niet kunnen beschermen tegen bovenste luchtweg-infecties. Medische maskers worden niet gecertificeerd voor de bescherming van de gebruiker tegen infecties die via aerosolen worden overgedragen. De kwaliteitseisen zijn te beperkt.


Waarom chirurgen medische maskers dragen

Het dragen van een medisch masker gedurende operaties behoort al honderd jaar tot de standaard hygiënemaatregelen in een operatiekamer. Het is haast niet voor te stellen dat een operatie zonder medisch masker zou plaats vinden. Naar aanleiding van een kosteneffectiviteit-vraagstuk werd door de Universiteit van Oxford onderzoek gedaan naar het wetenschappelijk bewijs voor het dragen van medische maskers. Op basis van dit onderzoek concluderen de onderzoekers dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat medische maskers bescherming bieden ter voorkoming van infectieziekten van de patiënt of bescherming bieden voor infecties van de chirurg en andere aanwezigen. Het dragen van maskers biedt tijdens operaties bescherming tegen spatten van bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Voor de diverse onderzoeken die gepubliceerd zijn, is de werkwijze vaak slecht beschreven. Dit maakt de interpretatie van resultaten lastig. Wel wordt geconcludeerd dat het gebruik van medische maskers behulpzaam is bij het handhaven van hygiënemaatregelen. Bovenstaande resultaten en de ervaringen van artsen over fysieke (hoofdpijn), visuele klachten (vermindert zicht door bril of endoscoop) en een grotere kans op besmetting tijdens het langdurig dragen van medische maskers door een toename van de luchtvochtigheid, pleiten voor een goed uitgekiend onderzoek. De onderzoekers concluderen dat de huidige data onvoldoende evidentie bieden voor een positief besluit wanneer medische maskers niet al 100 jaar gebruikt zouden zijn.

Bron: HP De Tijd

Link:

https://www.hpdetijd.nl/2020-07-01/aantonen-beschermende-werking-van-medische-mondmaskers-blijkt-niet-zo-eenvoudig/


Stop met anderhalve meter afstand en het verplicht dragen van mondkapjes


De praktijk leert dat de maatregelen van de anderhalvemetereconomie en het dragen van mondkapjes geen aanwijsbare positieve impact hebben op de vermindering van het aantal besmettingen met het SARS-COV-2-virus. Integendeel: steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen dat de maatregelen een averechts effect hebben op de gezondheid en economie. Door het wegnemen van deze maatregelen kan de angst afnemen waardoor mensen weer gezonder eten, meer bewegen en beter slapen. Factoren die een positieve invloed hebben op de gezondheid en daardoor een betere immuniteit en bescherming tegen de verspreiding van virussen, die meer kansen creëren voor een duurzaam herstel van de economie en minder schadelijk zijn voor het milieu. In recent gepubliceerde onderzoeken is geen aanvullend bewijs voor het dragen van mondkapjes gevonden.


Experts vinden het dragen van maskers risicovol voor het vormen van infectiehaarden

De Duitse viroloog prof. dr. Streeck vindt het dragen van mondmaskers in publieke ruimtes een potentiële infectiehaard van bacteriën en schimmels. Ook dr. Jenny Harries, plaatsvervangend medisch officier in Engeland (Independent, 12 maart 2020) is van mening dat het dragen van een masker door gezonde mensen eerder een risico vormt door ondeskundig gebruik ervan. Het Nederlandse straatbeeld met mensen die medische maskers onder de kin dragen bevestigt dit.


Positieve waarnemingen bevestigen dat het virus kan uitdoven

Met de hoge temperaturen en een krachtige zomerzon zien we ondanks de versoepeling van de maatregelen een steeds verdere daling van de verspreiding van het virus en het aantal mensen dat ten gevolge van COVID-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen en overlijden. In de periode van 18 mei t/m 21 juni 2020 (weken 21 t/m 25) werden 130 keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie die de huisarts bezochten. In deze monsters werd 13 maal rhinovirus, één maal enterovirus en één maal SARS-COV-2 gevonden. Na de demonstratie van Black Lives Matter in Amsterdam, waarbij door meer dan duizend deelnemers de 1,5 meter of mondkapjes maatregelen niet opgevolgd zijn, is er geen stijging van besmettingen waar genomen. Ook na de  versoepeling van de bezoekersregelingen voor kwetsbare mensen in verpleeghuizen, het heropenen van scholen en horeca, volle stranden en recreatieparken blijft de daling zich voortzetten. Het seizoensprofiel van het COVID-19-virus, dat bekend is van andere virussen die bovenste luchtweginfecties veroorzaken, verloopt vergelijkbaar met dat van de andere Europese landen en de UK. Berekeningen van het sterftecijfer resulteert in 0,1% tot maximaal 0,4 %, dat in sommige infectiehaarden zoals New York wordt bereikt. Dit sterftecijfer van 0,1-0,4 %  is vergelijkbaar met de jaarlijks seizoensgebonden griepepidemie.


Gezonde mensen beschikken over een krachtig natuurlijk beschermingssysteem

Al eeuwen wordt het menselijk lichaam dagelijks blootgesteld aan vocht en druppels met daarin aanwezige infectieuze micro-organismen (virussen en bacteriën). Het binnendringen van deze mico-organismen wordt door een geavanceerd werkingsmechanisme voorkomen. De eerste barrière is het voorkomen dat micro-organismen zich aan weefsel kunnen hechten. Dit gebeurt door hoesten, niezen, neusharen, trilhaarcellen en slijmvormende cellen. Wanneer mico-organismen zich wel hechten aan weefsel kunnen bepaalde cellen van het immuunsysteem (de zgn. macrofagen) ervoor zorgen dat de micro-organismen worden ingekapseld en vernietigd. De derde barrière wordt gevormd door cellen, die geactiveerd worden tot een humorale of cellulaire immuniteit, wanneer de eerste en tweede barrière onvoldoende effectief blijken te zijn om het virus te neutraliseren. Dit zijn de humorale (IgM- en IgG-antistoffen), mucosale (IgA-antistoffen) en cellulaire (B- en T-cel-activatie) immuniteit die in contact met een lichaamsvreemde stof of micro-organismen kan worden opgewekt. De humorale, mucosale en/of cellulaire immuniteit helpt ter bescherming bij een volgende besmetting met hetzelfde of een daarop gelijkend infectieus micro-organisme. Een recent onderzoek gepubliceerd in Nature legt een mogelijke relatie in beschermende/neutraliserende antistoffen voor SARS-COV-2 en SARS-COV-1. Een ander onderzoek in Cell toont aan dat de meeste mensen het coronavirus neutraliseren door de mucosale (IgA) en cellulaire immuniteit (T-cellen) terwijl ze weinig of geen symptomen ondervinden.


Om erger te voorkomen is een tijdige en maximale inzet voor een krachtig immuunsysteem nodig

Hoewel de maatregelen van de intelligente lockdown sinds een maand enigszins versoepeld zijn, blijft voor velen het gevoel van angst en stress. Onzekerheid wordt gevoed door het continueren van de maatregelen van de 1,5 meter economie, het dragen van mondkapjes terwijl de besmettingscijfers en het aantal mensen dat wekelijks overlijden aan COVID-19 de noodzaak hiertoe niet kunnen onderbouwen. Dit gevoel wordt versterkt door de aankondiging van een noodzakelijke noodwet waarbij de burger zijn grondrechten dreigt te verliezen en de waarschuwingen voor een tweede piek gebaseerd op aannames en rekenkundige modellen. Natuurlijk is het belangrijk om voorbereid te zijn op worst case scenarios. Echter, er zijn op dit moment veel factoren die de stress verhogen van zorgpersoneel en de burger. Langdurige stress (langer dan 2-3 weken) kan de natuurlijke bescherming door het lichaam onderdrukken.


Door de immuniteit te versterken kan het virus uitdoven

Juist nu is het ontwikkelen van een effectief werkende natuurlijke bescherming nodig om het virus uit te doven en een eventuele volgende explosieve piek met het SARS-COV-2-virus of de infectie door een ander griepvirus te voorkomen. Bij oudere kwetsbare mensen, waarvan 20% of meer ondervoed is en die weinig in het zonlicht kunnen komen, blijkt het immuunsysteem door het suppleren van extra nutriënten (o.a. Vitamine D) effectiever te beschermen voor de ernstige gevolgen van COVID-19. In Zweden en Engeland wordt dit beleid met Vitamine D-suppletie al geïmplementeerd. Ook voor zorgmedewerkers is een goed functionerend immuunsysteem essentieel. De besmettingsgraad van infectieziekten blijkt in ziekenhuizen en verpleeghuizen vaak groter. Met 30% van het zorgpersoneel dat de COVID-19-situatie als traumatisch heeft ervaren is extra zorg en aandacht hiervoor op zijn plaats. Zorgmedewerkers verdienen de mogelijkheid om effectieve immuun versterkende en goede beschermende persoonlijke middelen (medische maskers) te kunnen gebruiken die geen nadelige gevolgen hebben op hun gezondheid. Het bevorderen van gezondheid is de basis van de gezondheidszorg en de innerlijke drive van alle mensen die in de zorg werken.

Bron: HP De Tijd

Link:

https://www.hpdetijd.nl/2020-07-05/stop-met-anderhalve-meter-afstand-en-het-verplicht-dragen-van-mondkapjes/

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste GA, ik zou eerder zeggen: stop met dit gezever. Het is niet omdat één (dubieuze) bron iets beweert, dat het plots waarheid is. Lees u eens in in wat b.v. Chinese wetenschappers schrijven over deze materie. Zij hebben ruime ervaring met allerlei Corona-virussen.
Het feit dat er niet meer mensen gestorven zijn dan in een doordeweeks griepjaar is trouwens een manifeste leugen. Je moet er maar de oversterftecijfers van een paar landen bijnemen en dan ziet zelfs een blinde dat er iets abnormaals aan de hand is. Dus nogmaals: stop met dit gevaarlijk gezever en keer aub terug naar uw Katholieke verslaggeving.
Aldo Lijsterman.

The Guardian Angel zei

@ Aldo,

U zevert! Informeer u voordat u iets schrijft!

Nederland telt momenteel 6.135 corona-doden

In 2017-2018 kende Nederland 9.400 doden extra als gevolg van de griep!

Link:

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte

Anoniem zei

Het publiek dragen van mondmaskers tegen Covid-19 is wetenschappelijk gezien flauwe kul.

De WHO stotterde bij de corona-infectie aan de lopende band onzin en artaal uit en wisselde sneller van mening als een hygiênefanaat van onderbroek.
Met veel geld van de canadese overheid gaf de WHO in april 2020 een grote retrospectieve studie bij de McMaster University in Ontario (Canada) in opdracht om het nut van afstandsregels, handwassen en -desinfectie en het dragen van mondmaskers te evalueren.
(Het zijn allemaal vrijmetselaarsbastions, maar allez...)

Gepubliceerd in het beroemde (eveneens vrijmetselaar) britse medische tijdschrift Lancet:
Lancet (2020; DOI: 101016/S0140-6736(20) 31142-9)
Gerefereerd in het Deutsche Ärzteblatt van 02. Juni 2020
(De leider Prof.Dr. Holger Schünemann stamt uit Duitsland)
Een tamelijk wilde en warre studie: bij gebrek aan veel zinnigs over Covid-19 werd hupsakee ook studies over MERS (Middle East Respiratory Syndrome)(geen coronavirus) en SARS-Covid (Vogelinfectie, in het verre oosten) en voor een deel ook influenza erbij betrokken.
Van ca. 650 studies werden er ca. 440 studies als oninteressant of uit andere redenen (!) verwijderd, en nadien wegen technische defecte meer dan 40 weggelaten.
Uiteindelijk bleven er 172 studies over uit wereldwijd 16 landen en uit 6 continenten; in totaal 28 000 (achtentwintigduizend) patiênten, waarbij de (vrijmetselaars)universiteit John Hopkins intussen 6 (zes) miljoen geînfecteerden beschrijft, en 395000 doden (dat is een habbekrats vergeleken met malaria).
Extra voor Van Ranst: er bestaan geen gerandomiseerde controlestudies.
En nu de resultaten:
1. Er is "matige evidentie" dat afstand houden de infectiewaarschijnlijkheid vermindert;
men schijnt zich met 30 cm afstand meer te infecteren als op 3 meter, en nog minder op 10 meter.
Voor een infectieziekte niet ongewoonlijk; en voor een plakkend virus zoals Corona19 te verwachten: het is van oorsprong een (halfgelukt) biologisch wapen.
(Dat is overigens mettertijd het feitelijk bankroet van de metro en van bejaardetehuizen).
De "anderhalf of twee meter sociale afstand" is natuurlijk ook als "gemiddelde" uit de duim gezogen.

2. Er is een "geringe evidentie" hat handewassen en -desinfectie de infectiewaarschijnlijkheid kan reduceren.
Bij infecties die via de ademwegen verspreid worden, schijnt het niet te werken.

3. Er is een "geringe evidentie" dat bij personeel in klinieken en klinische setting, het dragen van mondmaskers nuttig kan zijn.
Tegen de verspreiding van virussen in het publiek is het niet nuttig; en er zijn enorme discrepanties al naargelang de virussen meer of minder door aerosols op de ademwegen, dan wel gastrointestinaal getransporteerd worden.
En nu goed lachen: de WHO wil met al deze statistische hokuspokus (juist zoals onze vriend "wim" hier voor drie maanden) aantonen, dat al deze zombiemethoden dienen om "to flatten the curve".
Onzinnig geklets: zonder mondmaskers en zonder zware uitgaansverboden heeft oostduitsland zich véél beter geslagen als Beieren, die de strengste maatregelen hadden; en Belgiê met zijn zwaarste uitgaansverboden à la Van Ranst en Van Gucht scoorde wereldkampioen bij de corona-doden.

Ongelooflijk hoe de vlaamse politikasters hun volk voor de zot houden.
(Verontschuldiging voor de droogte van de cijfers, maar ik wou alleen Herman VDP het origineel materiaal ter hand doen; en ik wens hem natuurlijk goed beterschap toe).

Anoniem zei

(Deel 1)
Coronavirussen zijn sedert nu bijna 90 (negentig) jaar bekend.
Ze zijn endemisch bij katten, voeren daar regelmatig tot kleine sterftegolven, kleven sterk aan bepaalde localiteiten, en hebben de slechte eigenschap om ook na 10 (tien) tot 15 (vijftien) jaar bij de geînfecteerde kat op te duiken en ze binnen de 24 uur te laten sterven.
(Dat belooft ook voor de "genezen" patiênten in enkele jaren).
Er bestaat zelfs een speciaal ziektebeeld bij katten: de FIP alias "Feline Infectiöse Peritonitis".
Honden zijn niet gevoelig voor corona, de mens overigens ook niet.
Covid-19 is overigens een samenraapsel van virale substantie van meerdere diersoorten (het gezwans van de vismarkt van Wuhan en de vele dieren (zwarte cobra alias naja, het schubbendier, vleermuizen, de palmenroller en dan natuurlijk om zich interessant te maken de duitse viroloog Christian Drosten met zijn "marterhond")(iets voorijlig, deze diersoort heeft er niets mee te doen) bespaar ik U :-) )

Coronavirussen kleven aan vet, boed, zweet, beenderen; er werd nog nooit getoond dat ze door water overdragen kunnen worden (het is dan ook onzin het gebruik van wijwater te verbieden).
Coronavirusinfecties treden in kleine haarden op- ze clustern, welke term overigens hier op kavlaanderen.blogspot het eerst in belgiê werd gebruikt in deze context en dan drieenhalf weken later door La Libre Belgique gekopieerd werd ("super-cluster" :-) LOL)
Serdert intussen 60 (zestig) jaar worden coronavirussen militairgeneeskundig onderzocht om biologische wapens te maken.
De USA, Frankrijk, Grootbritanniê, Australiê en China experimenteren ermee.
Van Rusland is direct niets bekend, maar zeer veel informatie over de andere landen komt uit de russische hoek.
In zover verwijten de potten de ketel dat hij zwart ziet :-)
Het aantal hoogveiligheidslaboratoria dat met deze virussen experimenteert, wordt op minstens 60 (zestig) geschat.
Het is zoals met de grote en zeldene pannes der atoomcentrales: bij de langjarige activiteiten van zeer vele sites en zelfs bij strengste veiligheidsmaatregelen gebeurt uiteindelijk het onwaarschijnlijke.
Een spijtig ongeluk en geen enkel land laat gewild zo'n pest op zijn bevolking los.

Anoniem zei

(Deel 2)
Coronavirussen zijn niet zeer infectieus.
Bij influenza en windpokken volstaan een paar virionen om een mens te infectere,.
Bij coronavirussen is, zoals bij HIV1/2 ("AIDS"), de infectiemogelijkheid zeer sterk afhankelijk van de hoeveelheid viruseenheden bij het infectieus contact.
Dat is de reden waarom de artsen en het verpleegkundig en zorgdragend personeel bijzonder gevaar lopen (zeer goed getoond in Wuhan en Bergamo).
Dit is alles reeds sedert einde februari 2020 goed bekend (in het internet gepubliceerd op Sermo (Dave Plotkin), in Nature Medicine, begin maart in het Deutsche Ärzteblatt en hier op kavlaanderen +++)

Daarom is het uiterst belangrijk de zieke personen te isoleren, goed te verzorgen, het personeel in de eerste lijn uiterst goed te ondersteunen- en de gezonde rest van de bevolking lucht en licht te geven, veel beweging in de vrije natuur.
Het opsluiten in kleine ruimtes van meedere personen leidt tot een veel intensievere contactmogelijkheid met hoge concentraties van viruspartikels.
Dat is de reden waarom SARS-Covid19 in de belgische bejaardentehuizen, in New York en in Parijs, in de gastarbeiderwoonsilo's in Singapore, in de favela's van zuidamerika welig tiert.
De panikerende westelijke regeringen hebben hun ganse bevolking in hun kot opgesloten en de dodendans der corona geweldig aangewakkerd.
Jan Jambon: dat zijn ook Uw doden!
Het sluiten van de scholen en het uiterst lang gesloten houden van de scholen is daarom ook een geweldige stommiteit.
Dat is ook reeds lang bekend: in de Münchener Medizinischen Wochenschrift verscheen in april een zeer goed artikel van de Afdeling diergeneeskunde (kleindieren) der universiteit München, waar de stress, de daarmee gepaard gaande verminderde afweerkracht van het immuunsysteem en het verhoogd contact met virusdeeltjes bij huisarrest uitvoerig besproken werden.
Op kavlaanderen werd hierover bericht.
De WHO is het daarmee overigens stilzwijgend eens: ze bevelen de mondmaskers aan voor het verplegend en medisch personeel in klinische context- niet voor het breed publiek.
Het dragen van ongewassen en/of niet regelmatig verversde mondmaskers is overigens schadelijk (cfr. Prof. Hendrik Streeck uit Bonn, specialist van de kleinepidemie in Heinsberg): men ademt dan eventueel viraal aangerijkte slechte lucht in en kan zich dan eerst goed infecteren.
Het waren juist de onder quarantaine gestelde en afgesloten dorpjes in de Povlakte met veel lucht en géén mondmaskers, die de infectie het best overleefden.
Van katholieke vieringen is geen enkel geval van corona bekend; daarentegen meerdere grote haarden bij protestanten, waarbij de vrome broeders (Elzas en Zwitserland) en de vrije denominaties bijzonder slecht scoren (brachten via Bilbao het coronavirus ook naar Belgiê).
De tongcommunie is helemaal ongevaarlijk- geen enkel geval van corona.
Bijzonder slecht is de metro- zou helemaal gesloten moeten worden, maar dan liggen Brussel en Antwerpen op hun achterwerk.
Gevaarlijk zijn de lchthavens en de vliegtuigen, waar de lucht gerecycleerd wordt: dat is de doodsteek van het massatoerisme in de EU.
En natuurlijk van de zeer wankelende economie van Spanje, Portugal, Italiê, Griekenland,Cyprus, Bulgarije en Turkije.
Dat wordt dan wel het einde van de EU.
Het is pervers om (slechte) mondmaskers aan de bevolking te verplichten om een statenvereniging (EU) te redden: de gezondheid wordt kapot gemaakt en de EU is zowiezo niet te redden.
het



Anoniem zei

@Aldo Lijsterman,
Uw commentaar trekt op niets.
De door @The Guardian Angel aangehaalde tekst is niet "dubieus" en in is ook niet "de enige bron".
Integendeel, er zijn intussen honderden bronnen en zeer goed gefundeerde, ook uit de errste lijn, en zelfs ook prospectieve studies, die de uitspraken van QThe Guardian angel bevestigen.
Zeer opvallend is dat in Frankrijk de beste analyses en de gefundeerdste kritiek uit konservatief-katholieke hoek komt, gedragen van geneeskundige coryfeeên; ook in Belgiê wordt het verzet geleid door leden van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde, zoals in Duitsland door de Deutsche Gesellschaft für Pathologie en de Verband der Deutschen Pathologen.
Rusland heeft dit probleem veel vroeger en veel beter aangepakt.
De militairmedische Ondersteuningsactie in Noorditaliê werd nauwgezet gepland met zeer veel vakkennis uit binnen- en buitenland, razendsnel uitgevoerd en tot verbazing van het hele westen binnen de kortste tijd met uitstekend resultaat beeindigd.
In Belgiê prutste men nog weken later verder onder Wilmès, Wouter Beke, Van Ranst en Van Gucht en had duizenden doden.
In elk geval bedankt voor Uw onnozel commentaar.
Dit geeft mij de mogelijkheid hier in de volgende dagen verdere gefundeerde postings te schrijven.
De bastaardkerkers zijn toch een geweldige hoop potuilen!

Wim zei

Sommige heftige meningen op deze website wekken enigszins verwondering omdat ze de essentie van wat ons overkomt lijken te negeren.
We beleven een epidemie door een respiratoir virus. Respiratoire virussen verspreiden zich via speekseldruppels en/of als aerosol. Mogelijke bescherming tegen dergelijke verspreiding zijn logischerwijze hygiëne, het afschermen van de luchtwegen met een vorm van bedekking en afstand. Dat is niet echt wetenschap voor gevorderden. Vandaag zien we al het gevolg van het versoepelen van de afstandsmaatregelen en de toename van de sociale drukte: het aantal infecties stijgt opnieuw. Dat is volkomen logisch en voorspelbaar. Als afstand en afscherming niet gehandhaafd blijven zullen we opnieuw een exponentiële stijging van de curve meemaken. Dat is geen mening, maar wetenschap. Het is vreemd dat sommige mensen moeite hebben met zulke eenvoudige voorspelling op basis van de kennis van hoe een respiratoir virus zich gedraagt. De economische schade zal overigens het grootste zijn in samenlevingen met het grootste aantallen besmettingen, niet in de landen met strengere maatregelen.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Ben je ook weer wakker geworden? Goeie vakantie gehad?

Wat niemand heeft voorzien - vriend noch vijand - is dat het aantal doden en nieuwe besmettingen - na alle onheilstijdingen - op enkele weken tijd als een pudding in mekaar zijn gestort.

Covid-19 is history.

De 94 gevallen waar men zich nu druk over maakt, zijn allemaal vals-positieven. Die mensen zijn dus helemaal niet besmet. Blijkbaar kan je bijvoorbeeld nog twee maanden na een echte infectie nog positief testen. Kortom, de PCR-test deugt niet.

Van een 'tweede golf' zal absoluut géén sprake zijn, tenzij natuurlijk Covid-20 als Covid-19 verkocht zal worden.

Anoniem zei

@Aldo Lijsterman:

het is een complete onwaarheid- zeg gerust: een leugen- om het wekblad HP/De Tijd als "dubieuze bron" te kwalificeren.
"De Tijd" werd 1845 opgericht als spreekbuis voor de zeer lang onderdrukte en gediscrimineerde Nederlanders, en was samen met de "Maasbode" het belangrijkste katholieke persorgaan in het verzuilde Nederland.
goed katholiek, gedegen, iets liberaler dan de "Maasbode" en goed geînformeerd.
De "Haagsche Post", ook meer dan 120 jaar oud, was een rechtsliberaal weekblad, o.a. met Louis Couperus als medewerker, in het interbellum opbloeiend onder Van Oss, wegens zijn joods geloof en afkomst verboden in de 2e wereldoorlog, en nadien evoluerend naar een liberaal-linkse krant, maar steeds onconformistisch en onafhankelijk.
1973 fusie tot HP/De Tijd, dan magazine, dan weer weekblad.
Zeer goed geînformeerd en steeds met de vinger aan de pols van het tijdsgebeuren.
Niks "dubieus".
De haat van de bastaardkerkers op de HP/De Tijd dateert van 1973: toen verscheen in De Tijd (goed geînformeerd in (ex-)katholieke en modernere milieus) het klein berichtje, dat "een bekende dichter van godsdienstige liederen achter gesloten deuren door het (gerechts)hof veroordeeld was wegens niet-aangepast gedrag tegenover minderjarigen" (sic).
De linksmodernistische bastaardkerkers probeerden alles onder een rookgordijn te vernergen, maar de stank van mosterdgas bleef in de lucht hange.
De nederlandse bisschoppen moesten dan wel handelen tegen heug en meug, maar uiteindelijk en na een grondig onderzoek van de liederteksten en gedichten door het bisdom 's Hertogenbosch verboden ze onder leiding van kardinaal Simonis alle gebruik van deze giftige ketterse rommel in de kerken.
In Vlaanderen had men onder de Danneelsmafia natuurlijk een andere mening en was 2010 de grote aspiratie tov. Msgr. AB André Léonard dat de vlamingen verder die liedjes zouden mogen zingen...:-(
In de brugse beerput onder "nonkel" Roger VanGheluwe was die aspiratie bijzonder sterk (zelfs met een fanclub, koor en videofilmpjes destijds)

Anoniem zei

(Deel 1)
De poster @Wim kletst weer een hoop onzin uit zijn nek.
Coronaviridae zijn niet per sé respiratorische virussen;
En SARS-Covid2 wordt niet allen via de ademwegen, maar ook via de conjunctiven en de mond, en mogelijks ook via de huid doorgegeven.
De symptomen van ziekte betreffen niet alleen het keel-, neus- en oorsysteem, maar ook het maag-darmsysteem (ook uitscheiding via de faeces) en, in samenwerling en bijkomend met Resp.Syncitial Virus en andere respiratorische virussen de diepe luchtwegen.
Niet zelden komt het tot een haemorrhagisch oedeem van het interstitium tussen de longblaasjes (niet van het alveolair epitheel) met vernietiging van de alveolaire doorbloeding en razendsnel optreden van pulmonale hypertonie.
De beademing, zeker onder druk (Positive End-Expiratory Pressue PEEP), is dan het zeker doodsoordeel.
@Wim prutst door de maatregelenvolgorde om te draaien (dit wetend tégen de WHO in):
1. Het belangrijkste is afstand (vanzelfsprekend bij een infectieziekte): 30 cm afstand zijn slechter dan 3 meter, en 10 meter is nog beter.
Daarom heeft de stad Lier in de eerste 2 weken van het uitgaansverbod 37 beboetingen gegeven, waarvan 24 aan alleenzittende vissers aan de Nete, 11 aan ruiters due hun paard beweegden en- ik geef het toe- 2 aan jonge tisten die met hun lief op hun bromfiets rondreden.
(Niet lachen: officieel bericht in de Gazet van Antwerpen).
2. Hygiêne is nooit slecht.
De infectie bij Covid19 wordt echter primair door een grote massa viruspartikels veroorzaakt, waardoor het effect van handewassen minimaal is.
De artsen en verpleegsters in Noord-Italiê waren zeer hygiênisch, maar infecteerden zich vaak en stierven dan ook.
De beste therapie is hier lucht en licht, en continue verluchting, zonder gebruik van recycling der ademlucht.
Dat is de doodsteek voor de vliegtuigen en het vliegtoerisme.
De uitgaansverboden zijn dan ook contraproductief én gevaarlijk (ik verwijs hier naar de vele berichten over de toename van venenthrombosen en -phlebitiden, en van longembolieên, in het bijzonderr naar de studie van St.Luc in Brussel)

Anoniem zei

(Deel 2)
3. @Wim moet leren lezen:
De WHO heeft eerst gezegd dat mondmaskers niet nuttig zijn, en schrijft nu na een zeer dure studie, dat in klinische setting het dragen van mondmaskers voor geneesheren en zorgpersoneel nuttig is ("geringe evidentie"); en de duurste mondmaskers zijn de beste.
De rest is ééndagmateriaal, de stofmaskers deugen niet en moeten zeer dikwijls gewassen worden en de giftige met zilverstof zijn uiterst schadelijk en direct te vernierigen.
En nu voor Wim de mop van de dag:
DeVUB vond bij een brede interessante steekproef voor 2 maand dat 8% der niet-geselecteerde probanden positief voor een infectieus contact scoorden.
Prof. Streeck in Heinsberg kwam op 16% en zie, in New York vond men voor 4 weken ook 15%.
Men kan het aantal geînfecteerden in Noordamerika en in de EU 8ongeveer 650 miljoen mensen) op minstens 10% schatten (dat is 65 miljoen).
Bij ongeveer 400 000 doden (de chinese, iraanse en zuidamerikaanse werden afgetrokken) komt men op een relatieve mortaliteit van 0,5 pro mille (1 op 2000).
Dat is veel minder dan bij influenza.
Intussen sterven veel meer mensen door de economische ontwrichtingen als door Covid2.
De relatieve ongevaarlijkheid van Covid2 wordt overigens bewezen door de huidige evolutie:
de mensen infecteren zich evenveel als bij de "eerste golf", maar vallen nu bijna geen doden meer.
De zeer zwakke en zieken zijn gestorven met en zonder Covid2; de stompzinnige massale beademing werd stopgezet; de russen toonden, hoe men koelbloedig desinfecteert; en dappere en geêngageerde pathologen stelden zich vrijwillig ter beschikking om de "coronadoden" te onderzoeken.
New York heeft nu ook gemeld, dat er géén doden merr gevallen zijn.
President Trump heeft de strijd tegen corona gewonnen, @The Guardian Angel had gelijk, Petin en Rusland toonden het westen wat kwaliteit en gezond mensenverstand is, de EU ligt op haar achterste, de bastaardkerk is tot nul herleid en Belgiê is nu wereldkampioen bij de "coronadoden", veroorzaakt door de Pol Pot-sympathisant Van Ranst (pardon: Mao Tse Dong) en de veearts Van Gucht.

Anoniem zei

@Wim
Het is totale onzin dat "de economie de grootste schade lijdt waar er het meeste besmettingen zijn".
Graag uit meerdere serieuze ("niet-dubieuze" sich @Aldo Lijsterman)bronnen de referentie van Uw etherische voorspelling.
Totaal onjuist en reeds uiterst lang (5 maand geleden ) bekend voor groot publiek.
De nederlandse regering had namelijk nooit voor de "collectieve immunisatie" geopteerd wanneer dit schadelijk zou zijn voor de economie.
Niet lachen: bij het overijlig en overlegd invoeren van de lockdown in Belgiê en het opteren voor "collectieve immunisatie" (lees: brede infectie van de totaalbevolking) in Nederland wed er een grandioos in vivo-experiment gestart, dat prospectief was (uiterst sterk bewijzend) en bij een gelijkaardige bevolking en quasi gelijkaardige levensstandaard helemaal vergelijkbaar was.
Summa summarum: de nederlandse economie deed het enorm veel beter en er waren veel-veel minder doden.
Het land waarvan de EU de hoogste terugval in de economie in 2020 voorspelt, is Finland.
Het is niet het virus, dat de economische ontwrichtingen teweegbrengt (daarvoor is het econom. gewicht van de goedkoopst gefinanceerde homes veel te klein en de sterfteleeftijd van de "corona-doden" veel te hoog), dat de dienstensector broodloos maakt en grote onderste sociale lagen van de bevolking broodloos maakt en- op lange zicht het belangrijkste:- een enorme ctastrofe in het onderwijs en in de vorming van jonge mensen teweeg brengt.
Sophie Wilmès, Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Wouter Beke, Jan Jambon, Pietje DeCrem, Maggie DeBlock: ze hebben er werkelijk een potje van gemaakt.
Dadelijk allen buitensmijten.
Ze kunnen zich direct als proefkoniijnen voor de eerste experimentele corona-vaccins aanbieden: voor wat hoort wat.

Wim zei

Beste Guardian Angel, mijn dank voor uw interesse. Jammer genoeg heeft vakantie er nog niet in gezeten voor mij maar is het eerder omgekeerde. De pandemie is er mee de oorzaak van dat ik de voorbije maanden harder dan ooit gewerkt heb. Ik kijk in elk geval uit naar de enkele weken vakantie die ik in het verschiet heb. Ik ben heel blij met uw mededeling dat er in geen geval een tweede golf komt. Daar kijk ik echt naar uit, ik heb even miserie genoeg gezien.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Indien u relevante en concrete informatie heeft over hoe men de zogenaamde 'corona-slachtoffers' heeft laten creperen, zou dat zeer welkom zijn.

Anoniem zei

@Wim is knettergek.
Nu zijn uitspraken als los geklets bewezen werden, krabbelt hij terug om van zijn vakantie ("een paar weken") te genieten.
De "pandemie" was zo erg, dat op het hoogtepunt van de corona-hysterie (begin april 2020) in de meeste universiteitsklinieken in Duitsland technische werkloosheid bij dokters en personeel van de intensieve en de inwendige geneeskunde ingevoerd werd.
Enorme gebieden (de vroegere DDR, grote landelijke gebieden in het westen) hadden bijna geen corona-patiênten.
Dat waren nu juist de gebieden waar de uitgaansverboden niet bestonden of ook niet gecontroleerd konden worden.
De weinige corona-patiênten werden dan ook goed onderzocht en alles vlijtig gepubliceerd.
èn der eerste gevallen was een HIV-Patiênt (AIDS), zodat hierna uit political correctness niets meer gepubliceerd werd/mocht worden.
Grote problemen in de tehuizen stelde de lockdown door isolatie, verlies van contact met de verwanten, woede, angst en de inperking van de bewegingsmogelijkheden.
Dat wordt ook in de studie van Artsen zonder Grenzen getoond.
Dat is zelfs totnutoe een probleem.
Bijzonder erg ook het lot van de misbruikte kinderen en de geslagen vrouwen.
Helemaal in de trant van Mao-Tse-dong en Pol Pot trekken Marc Van Ranst en Steven Van Gucht zich niets aan van deze slachtoffers van hun dictatoriaal regime.
het zal wel "quantité négligeable" zijn.
@Wim zou beter niet op vakantie gaan en al zijn gespaard geld aan het Leger des Heils spenderen, die de broodloze en hongerende verliezers van het coronacircus eten geven.
Er zijn mensen die in de eerste lijn stonden en parallel ook nog in de staf werkten en meehielpen bij grote reddingsoperaties.
Dat brengt het beroep- de roeping- nu eenmaal met zich mee.
Dat is geen reden om in vakantie te gaan- men gaat ook na Stalingrad niet in vakantie.
Hoe men dan kan uitkijken naar een "tweede golf" is mij onverstaanbaar.
De tweede golf zit al lang in de homes (sic zo vroeger ook Van Ranst) en nu bleven we eenvoudig een grondruisen van het verder woekeren van het virus in de populatie.
Belgiê heeft werkelijk alles fout gemaakt;
en bijzonder dom, men wist destijds reeds hoe men het anders en beter kon doen en tegelijkertijd werd nauwgezet het hele gepruts gedocumenteerd.
Dat is ronduit vernietigend.

Anoniem zei

En nu de "Kemel van het Seizoen":
De veearts en viroloog-epidemioloog Steven Van Gucht in de Gazet van Antwerpen 17.04.2020 (bij navraag over kritiek aan de telling der "corona-doden" in Belgiê):
"De hoge cijfers van de dodenaantallen hebben ervoor gezorgd dat er veel mensenlevens gered werden".(sic!!!)

Steven Van Gucht ist knettergek en een uiterst gevaarlijke zot.
Nu internationaal Belgiê als onbestreden wereldkampioen bij de coronamortaliteit (per 100 000 inwoners) bekend staat ( het engelstalig artikel op wikipedia slaat met verstomming) en overal getracht wordt het aantal doden zo klein als mogelijk te houden, komt deze halve gare met het gezwans voor de pinnen: de sterftecijfers van Belgiê zijn extra zo hoog getruukt om de bevolking koest te houden.
Er zijn naar Van Guchts uitspraak zeer veel doden gevallen om mensenlevens te redden.
Dan is de hollandse en russische aanpak toch duizendmaal beter: daar sterven weinig mensen en worden de levens direct gered en niets van virtuele geredden gesproken.
Hoe veearts Steven Van Gucht dat overigens weet, is onbekend.
Een onwaardig schouwspel voor de vlaamse regering.

Anoniem zei

De totale hysterie en paniek der gezondheidspolitici en regerenden bij het corona-circus worden steeds duidelijker.

Een zeer interessante blik naar Duitsland, dat naar officiêle aangave weinig coronadoden heeft (waarbij ook hier meestal geen coronavirus bewezen werd; dat is een aanwijzing meer dat het coronavirus zelf zeer weinig ziek maakt en de mortaliteit zeer gering is, veel minder gevaarlijk dan de endemische influenza)

Vandaag verscheen op het duitse extreem regeringsvriendelijke webportaal een groot artikel over leegstaande en niet-bestaande intensiefbedden.

https://web.de/magazine/politik/enorme-diskrepanz-stecken-7305-bezahlte-intensivbetten-34890418

De zotte en uiterst wispelturige Bundesgesundheitsminister Jens Spahn (das homofiele uithangbord van de CDU- hijzelf stormt met die eigenschap in gesprek naar voor) heeft met de bondsregering in maart 2020 uit schrik voor de "pandemie" de normale werking van de ziekenhuizen lamgelegd en alles op de "corona-pandemie" laten voorbereiden.
De staat gaf enorm veel geld uit om intensiefbedden te maken: naast de reeds zeer vele intensiefbedden in Duitsland (28000) kwamen er nog eens 11000 bij.
De duitse automobielindustrie (BMW, Daimler, Porsche) en de Drägerwerke (duikboten- en ziekenhuisuitrusting met gassen) startten direct een groot programma voor beademingsapparaten (die nu overal onbenut rondstaan) en BASF startte de productie van Sterilium Antivir in duizenden liters.
Zeer vele psychiatrische ziekenhuizen muteerden hun bedden in "intensief-corona-bedden" (800 Euro per dag).
Om het kort te maken: nooit was meer dan het de helft van het intensief-beddencontingent belegd; hele afdelingen stonden leeg; ganse ploegen van dokters en verpleegsters stonden geweer bij voet (alias: de intubatiepijp in de hand) om toch eens te kunnen beademen.
(Niet lachen: onderaan op het huidig webartikel staat een link naar een ander web-artikel, waar een professor de lezers de angst voor de beademing wil nemen :-) LOL)

Nu heeft men nageteld en zowel bij de regering als bij de linksgedomineerde zekenkassen vastgesteld, dat een hoop der gesubventioneerde intensief-bedden weer verdwenen zijn of zelfs niet bestaan.
Een hoop geld voor niets buitengesmeten.
Hoewel: niet "voor niets", is toch de rustige aanpak en de koelbloedigheid in het eerste echelon en de goede verpleging en verzorging thuis en de daarmee gepaard gaande afwezigheid van beademing met fentanylplakosters en benzodiazepinen in homes en ziekenhuizen (zo in Belgiê) hét middel bij uitstek geweest die hecatombe in Duitsland te vermijden.

Het geld is niet weg- het zit alleen maar ergens anders.

Tot slot een laatste mop: de Bundeswehr (duits leger) onder leiding van de afgewrakte christendemokratische politica Annegret Kamp-Karrenbauer (nog slechter als Wouter Beke wanneer mogelijk) heeft een program op touw gezet om 2 grote militaire ziekenhuizen met tenten en containers voor de "corona-zieken" op te vangen.
Die worden eerst midden december 2020 klaar.
Bij de "tweede golf" van de poster @Wim kunnen de belgische patiênten allemaal naar Duitsland gebracht worden om er behandeld te worden;-)

, waar e

Anoniem zei

Dringend!
La Libre Belgique van hedenochtend 17.07.2020 op de frontpagina:
"Marc Van Ranst: "We zitten midden in het begin van de twede golf (van de corona-pandemie)" (sic)

@Wim, je kan je vakantie opschorten.
Naar het oordeel van de grote opper-goeroe viroloog en Uw patroonheilige Van Ranst loopt de beruchte "tweede golf" op volle toeren.
Daar kan jij toch niet slap maken en op vakantie gaan.
Jij zult nog "veel meer mizerie moeten meemaken".

Anderzijds: bij de vele zeer gedegen en goed gefundeerde postings van andere posters hier zouden we op een minimum van tijd een task force kunnen oprichten om bij deze aangekondigde "tweede golf" te helpen.
Ik heb al een zeer ervaren geriater en palliatieve specialist aan de hand, eveneens een zeer ervaren patholoog en enige uitstekende internisten en via Noord-Italiê (mesen van de Lega die zeer veel ervaring hebben met zulke pandemieên) en leden van de duits -russische parlementaire vereniging kunnen er zeer snel contacten met de russische specialisten gelegd worden.
En natuurlijk steun en verbinding ter plekke: er moeten toch nog in Belgiê geneesheren rondlopen, die tijdens hun legerdienst met NBC ("Nuclear-Biological-Chemica Warfare") in contact gekomen zijn.
Theo Francken zal zeker meedoen :-) LOL
Slechter als totnutoe kan het niet worden en in het allerbeste geval wordt aangetoond dat het merendeel der "corona-doden" helemaal niet aan corona sterft.
Dat is dan wel het einde van de hoax...

Wim zei

Beste Guardian Angel, de informatie waar u over spreekt wordt op dit ogenblik door verschillende instanties verzameld om de gemaakte zware fouten in vele woonzorgcentra te documenteren. Die laakbare gang van zaken is absoluut een objectief gegeven en mee het gevolg van jarenlang wanbeleid en besparingen door de Vlaamse overheid. Veel betrokkenen in de sector hoopt dat de verantwoordelijken hiervoor zich zullen moeten verantwoorden.
Anderzijds is het ook zo dat de aanpak in veel woonzorgcentra ook voorbeeldig was en ook als dusdanig ervaren werd door personeel, bewoners en familie. Er hebben zich vooral heel grote verschillen gemanifesteerd, die nu mee het voorwerp uitmaken van de lopende onderzoeken.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Hopelijk zijn het géén vijgen na Pasen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------