BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 4 oktober 2019

Vaticaanse Justitie opent de aanval op de Maffia van Sankt Gallen























De Vaticaanse politie viel op 1 oktober de kantoren van het Staatssecretariaat binnen en nam documenten en apparatuur in beslag op bevel van de hoogste officier van justitie. De persdienst van het Vaticaan heeft bekend gemaakt, dat de verbluffende inval was geautoriseerd door de hoogste officier van justitie, Gian Piero Milano, in verband met een onderzoek naar verdachte financiële transacties.

De ongekende inval was gericht op de zogenaamde 'eerste afdeling' van het Vaticaanse Staatssecretariaat, dat het administratieve werk van de Romeinse Curia en de Vaticaanse stadstaat controleert. De inval had ook betrekking op de kantoren van de Financiële Informatie Autoriteit (FIA), die in 2010 werd opgericht om toezicht te houden en transparantie te waarborgen voor financiële zaken in Vaticaanstad.

Vijf mensen zijn dinsdag bij de invallen gearresteerd. Het gaat volgens het Italiaanse tijdschrift L'Espresso onder andere om iemand van de Financiële Informatie Autoriteit (FIA), de instantie die gaat over de geldstromen binnen het Vaticaan. Daar werd een inval gedaan, net als bij het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel. Onduidelijk is waar de arrestanten precies van worden verdacht. Ze zijn geschorst.

De schokkende aanval op het Staatssecretariaat, het machtigste agentschap van het Vaticaan, volgt op het verzet van het Staatssecretariaat tegen de inspanningen van het Secretariaat voor Economie om onafhankelijke audits uit te voeren en te zorgen voor een volledige begrotingsboekhouding voor alle afdelingen.


Wat is hier aan de hand? Dit is wat we zeker weten:

Gedurende ten minste enkele maanden heeft de officier van justitie onderzoek gedaan naar dubieuze financiële transacties die waren gemarkeerd door de Vaticaanse bank en door het kantoor van de auditeur-generaal. Het ambt van de auditor-generaal is momenteel echter vacant. Het werk wordt daar gedaan door een interim-beheerder. De laatste auditeur-generaal, Libero Milone, werd gedwongen af ​​te treden in juni 2017. Hij werd tot ontslag gedwongen door aartsbisschop (nu tot kardinaal benoemd als dank voor 'bewezen diensten') Angelo Becciu. Milone beweerde dat hij was afgezet nadat hij begon met het opsporen van financiële onregelmatigheden. Becciu beweerde dat Milone zijn superieuren had bespioneerd. Eén van de Vaticaanse functionarissen die nu geschorst zijn in verband met dit onderzoek is Mgr. Mauro Carlino die tot voor kort assistent was van 'kardinaal' Becciu in het Staatssecretariaat.

Zoals altijd houdt men binnen het Vaticaan de lippen stevig op mekaar, maar zelfs met de weinige feiten die nu al aan het licht zijn gekomen, is het duidelijk, dat de Vaticaanse financiële corruptie niet geëlimineerd kan worden zolang het Staatssecretariaat effectief een vetorecht heeft over de beslissingen van het Secretariaat voor Economie. George Kardinaal Pell, die nog steeds in een Australische gevangenis verblijft, werd destijds naar Rome gebracht om het Vaticaan financieel transparant te maken. Pell verloor een belangrijke strijd toen zijn plan voor een onafhankelijke audit werd geblokkeerd... door het Staatssecretariaat. Milone, de auditor-generaal, verloor zijn baan toen zijn zoektocht naar voorkennis werd geblokkeerd... door het Staatssecretariaat.

Had het Staatssecretariaat de hand in de veroordeling van George Kardinaal Pell? Heeft het corrupte Bergogliaanse Vaticaan - dat op de rand van het faillissement balanceert - Kardinaal Pell zo uit de weg geruimd?

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------