BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 29 oktober 2019

Advies aan de Neo-modernisten: "Lees de teksten van het Tweede Vaticaans Concilie er nog eens op na en u zal nog versteld staan!"



De Zwitserse bisschop Marian Eleganti (O.S.B.) zegt het klip en klaar:
"Het Tweede-Vaticaans Concilie heeft duidelijk verklaard dat het Celibaat
niet moet worden gewijzigd. Het is niet alleen een Kerkwet, het heeft ook
een veel diepere betekenis. Ik herinner aan Jezus die celibatair leefde,
Jezus is het prototype van de Priester, Jezus is het icoon, het rolmodel, het
Celibaat heeft een innerlijke kant. Tijdens het Tweede Vaticaans Concilie
heeft men hier strikt aan vast gehouden."


10 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk heeft het celibaat een innerlijke kant. Het zou echter van realisme en eerlijkheid getuigen als ook werd toegegeven dat die "innerlijke kant" geen goddelijke openbaring is, maar er door sommige mensen in werd / wordt gezien en gelegd Betwistbare interpretatie dus! Men kan er met evenveel recht ook anders over denken!

M.i. leggen we in de Kerk helaas veel te veel én vaak het accent op (weliswaar belangrijke) bijzaken i.p.v. op de wezenlijke Kern van ons geloven in Jezus de Christus die de Weg / Poort is naar onze Redding / Heil of Genezing én zelfs ons geluk hier op aarde. Alle nadruk ligt in 99 van de 100 gevallen op Hocus Pocus (ingeburgerde doch oneerbiedige afleiding van de Instellingswoorden van Jezus en in de Eucharistie herhaald), op wonderen alsmede het spreken over "de kracht van de sacramenten" enz. dat gemakkelijk en vaak verkeerde verwachtingen wekt hetgeen dan vaak weer tot onnodige frustraties en afhaken leidt.

Eén Persoon God in Jezus Christus) liefhebben, vertrouwen, dankbaar-zijn, voorbij aan alle reserve, dat is de kern van het christelijk geloven, onze redding. Dat moet in wezen in alle verkondiging en liturgie dus ook centraal staan!

Het zou fijn zijn als dat wat vaker én duidelijker zou worden voorgeleefd, gepredikt, uitgelegd en onderstreept. De rest is bijzaak!

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Ik kan uw analyse tot op zekere hoogte volgen. Aan de andere kant getuigt het ook van een kinderlijk geloof wanneer men zou afhaken indien men niet op zijn wenken verhoord zou worden. Ik zou toch mogen hopen, dat men na 2000 jaar Christendom, het 'Do ut des'-principe van de heidense Romeinse religie ontgroeid is. Of is dat weer eens ijdele hoop?

Verder kan ik mij niet herinneren aan een Vlaamse bisschop die de laatste 50 jaar over 'wonderen' gesproken zou hebben. Dus, aan een overdreven zucht naar wonderen kan de ineenstorting van het Katholieke Geloof hier in Vlaanderen niet toegeschreven worden.

Anoniem zei

Eerste anoniem. Wat bedoel je? Geen goddelijke openbaring?

Mattheüs 19. 1 Corrinthiërs 7.

Houd op protestantse boekjes te lezen. Houd op naar puriteinen te luisteren die menen dat ze het de katholieken kunnen komen uitleggen over de katholieke moraal. Geef protestanten en pak van hun eigen stof en citeer hen de bijbel. Wel de katholieke bijbel graag.

Anoniem zei

Aan anoniem 1 november 2019 om 15.15
(Deel 1)
Uw posting is zeer lang en met zeer lange en slecht gestructureerde zinnen geschreven.
Het is daarm ook moeilijk vertaanbaar.
De inhoud is ook verward en voor een groot gedeelte fundamenteel fout.
De derde alinea begint met een kapitale fout: totaal onchristelijk.

De "innerlijke kant" (Die innere Seite WB Egelanti OSB) is natuurlijk goddelijke openbaring, en wel door Onze Heer Jezus Christus zelf in Mt 19,12.
Het verzaken aan het huwelijk omwille van het Rijk Gods.
Dat is ook geen "bevel", maar een goddelijk genadegeschenk, een charisma (in de echte oudgriekse betekenis van het woord).
Walter Bauer vermeldt in zijn groot woordenboek v.h. Nieuwe Testament uitdrukkelijk, dat het woord "charisma" in alle teksten die hem vorlagen, steeds toewendingen van Gods Genade betreft.
"sSommige mensen"-"interpretaties"-" Het recht om er anders over te denken": dat is toch allemaal flauwe kul.
Wat dit nu met "realisme" en "eerlijkheid" te doen heeft, versta ik niet.
De uitspraken van Onze Heer Jezus Christus, de teksten van het Nieuwe Testament en de leer van de Hl. Roomskatholieke Kerk zijn klaar en duidelijk.

Realistisch is dat de modernistische postconcilaire bastaardkerk helemaal van het geloof afgevallen is ; en dat hun nog weinige aanhangers verdwijnen als sneeuw met de zon.
Dat heeft alles met de zotheid en de psychiatrie en de criminaliteit van die troep te doen, en niets met het celibaat.

Anoniem zei

Aan anoniem 1 november 2019 om 15.15

Waar de noordbelgische bastaardkerk nu haar accenten legt, wil ik lever niet weten.
Ze zijn sedert lang wereldkampioen in pedo-sexmisbruik, en in ketterij en apostasie zijn ze ook koploper.
Waar U het vandaan heeft, dat de navolging van Onze Heer Jezus Christus nu "ons geluk hier op aarde" is, weet ik niet.
Zoals de biechtvader en de geestelijkeraadsman van de H. Marie Madeleine van Paray-le-Monial ooit zeer beknopt zei:
"Geliefd worden betekent dat men de goede gaven en geschenken van de liefhebber krijgt; liefhebben betekent dat men deelneemt aan het lijden en de kwellingen van de geliefde".
In zover is het hier beneden "een dal van tranen", zoals het salveRegina zeer poêtisch zegt.
De zegevierende palm is voor later.

Dat sjamanen en leerling-tovenaars geen benul hebben van theologie, is klaar als pompwater.
Waarom en hoe U "de kracht van de sacramenten" wil meten, is ook onklaar; dat is ovrigens allesbehalve christelijk.
Dechristen gelooft in één God in drie Personen;
en zoals de psalmist reeds in de eerste zin van de eerste psalm schrijft, moet men God op de eerste plaats vrezen, respecteren, gehoorzamen.
De verrezen Heer vraagt Petrus overigens tweemaal of die Hem liefdevol eert (agapaoo), waarbij St. Petrus dan met "philoo" (lefhebben, graag hebben) antwoordt.
Dat in de moderne bastaardkerk alles zoek geraakt is, verwondert niet.
In de Traditie staat Onze Heer Jezus Christus centraal: niet voor niets wordt daar de leuze van de Hl.Paus Pius X hooggehouden: Omnia instaurare in Christo.

Ik geef U de goede raad goed en veel te vasten, in stilte te bidden, e Hl. Schrift en de kerkvaders en goede stichtelijke lectuur te lezen; en Uw tijd niet met schrijfsels en banaliteiten te verliezen.
Het beste begint U met de "Introduction à la vie dévote"van de Hl. Francois van Sales.
Pax et bonum!

Anoniem zei

Aan anononiem 19:38.

Ik weet niet wat er zich in de seminaries (sinds begin 20ste eeuw) afgespeeld heeft. Maar voortgaande op wat ik het en der oppik, vooral een ongezonde interesse in de experimentele psychologie in de 1ste helft 20ste eeuw. Ik geloof dat men dus meer aan psychologie gedaan heeft dan aan theologie, want de kennis inzake geloofsleer van Belgische bisschoppen en theologen is het absolute nulpunt. Voor mij is Vat2 moet het begin van het einde, maar het einde. Simds is het restkerk.

Anoniem zei

Inderdaad. Veel commentatoren in de voorbije dagen bvoeren een psychologisch debat. Maar men vergeet dat men voor de liefde voor God of voor liefde in het huwelijk allerlei offers brengt. Dat is trouwens de essentie van de H.Mis. het misoffer. En liefde zonder offers is gelijk aan diefstal. Men heeft het steeds over de agape, maar vraag hen niet een offer te brengen. Daar hebben ze psychologisch gemotiveerde excuses voor.

Anoniem zei

Ik heb de indruk dat in de Traditie niet Jezus Christus centraal staat (anoniem 3 november 20:28), maar de celibaatsplicht!

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

1. De regels zijn de regels. Iedereen heeft zich daaraan te houden.

2. De celibaatsplicht is niet zomaar een regel, maar wél de Wil van God.

3. Deze regel is dus onveranderlijk.

4. Wanneer men de Wil van God doet, net dan stelt men Jezus Christus centraal.

Anoniem zei

Aan anoniem 4 november 2019 om 06:17

Uw indruk is fout.
Wanneer men de Hl. Missen, de processies, de feestvieringen en de sportdagen van de Traditie bezoekt, ziet men zeer veel families met meerdere kinderen.
De vele gehuwden daar zijn duidelijk niet celibatair.

In de Traditie komen zeerweinig problemen met de celibaatsverplichting voor omdat er bij de opleiding grondig geseleceerd wordt.


Het tegendeel echter bij de modernistische bastaadkerk: daar wordt toch iedere halve gare genomen.
En wat de celibaatsverplichting betreft: wanneer men de grootsprakerige taal van Pieterke Delanoy diret voor zijn priesterwijding in het Nieuwsblad leest (2008) (o.a. dat "...hij persoonlijk daar geen problemen mee had..." en andere onzin) en dit alles zet naast de huidige uitspraken van Delanoy en het bisdom Brugge ("ik kan mij een leven lang met celibaat niet voorstellen"), kan men alleen een enorme incoherentie bij deze typen vaststellen.
VanGheluwe zei overigens 2006 ook in het Nieuwsblad, dat " wij daar in Westvlaanderen (bij de verzorging met jonge priesters) zeer goed staan" en "dat wij hier geen buitenlandse priesters nodig hebben".
13 jaar later, met kavlaanderen.blogspot weldra 11 jaar oud, en 11 jaar onverdroten strijden voor het katholiek geloof, klagen de bietekwieten alleen nog maar dat "de kerk in Vlaanderen nu (door de celibaatsplicht" helemaal weg gaat"(sic een poster).
Onzin: hier wordt alleen het brakke zout weggesmeten en het dorre hout verbrand, zoals door Jezus Christus gezegd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------