zondag 1 januari 2017

Dat het moreel van de Franciscanen en de Franciscanessen van de Immaculata ongebroken is, tonen de opnames van een wonderbare Heilige Mis 'Salve Sancta Parens' in Londen aan, met een wonderbare Zuster-sopraan:





Tekst:

Salve sancta Parens, enixa puerpera Regem, qui caelum terramque regit in saecula saeculorum. T.P. Alleluia, alleluia. Ps. Eructavit cor meum verbum bonum: dico ego opera mea regi.

Wees gegroet, heilige Moeder, Gij die gebaard hebt de Koning, die over hemel en aarde heerst in de eeuwen der eeuwen. T.P. Alleluia, alleluia. Ps. Uit mijn hart is een goed woord opgeweld. Mijn werken draag ik de koning op.



Uit de Heilige Schrift:

Mat 28:18 Jesus trad op hen toe, en sprak: Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Mat 28:19 Gaat dus heen; onderwijst alle volken, doopt ze in de naam van den Vader en van den Zoon en van den Heiligen Geest, Mat 28:20 en leert ze onderhouden al wat Ik u heb geboden. Ziet, Ik blijf altijd bij u, tot aan het einde der wereld.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig.
De zuster zingt overigens helemal in de stijl van Dom Gajard, zeer zacht repercuterend, zonder vibrato en uiterst zuiver en beheerst.
Bijzonder interessant: e zingende zuster staat in de zijbeuk, naast het orgel, bijna verstopt, zonder zichzelf op het voorplan te drukken:
deemoed in de Hl. Mis ipv. zelfstilisering en theaterachtig gedoe.
De kerk zeer goed gevuld, met ook veel jeugd en veel mensen van buitenlandse afkomst (iets totaalanders als de reservaatsvieringen voor speciale groepen bij DeKesel).
En op het einde wordt de Mariaantiphoon van de jaartijd gezongen: hier het Ave Regina caelorum, en de mensen zingen mooi mee.
Fantastisch.
Vlaanderen kan hier zeer veel leren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer