zondag 30 oktober 2016

Bergoglio krijgt zijn zin niet en gooit dan maar iedereen buiten!


'Paus vervangt alle leden Congregatie voor de Eredienst'


Totaal onverwacht heeft paus Franciscus alle leden van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst vervangen. Vrijdag verving de paus alle 27 leden, onder wie verschillende kardinalen, zo maakte het Vaticaan bekend.

Liberaler dan voorgangers


Normaliter worden leden van de verschillende Vaticaanse congregaties en pauselijke gefaseerd vervangen. Volgens Catholic Culture zijn de nieuw benoemden een stuk liberaler dan hun voorgangers.

Poging Sarah in te tomen

De stap wordt daarom door sommigen uitgelegd als een poging kardinaal Robert Sarah in te tomen, de prefect van de met de liturgie belaste Congregatie. Die werkt voortvarend aan een eerbiediger liturgie en de “hervorming van de hervorming”.

Nieuwkomers

Nieuwelingen zijn onder anderen kardinaal Pietro Parolin, kardinaal-staatssecretaris, en de kardinalen Beniamino Stella, prefect van de Congregatie voor de Clerus Gianfranco Ravasi, president van de Pauselijke Raad voor de Cultuur en Rainer Woelki (Keulen).

Opmerkelijk

De meest opmerkelijke benoeming is die van aartsbisschop Piero Marini, voormalig hoofd ceremoniën onder paus Johannes Paulus II. Hij lag destijds regelmatig overhoop met degenen die meer hechtten aan de traditionele liturgie.

‘Behoudend’

Onder de 27 ontheven prelaten zijn de als ‘behoudend’ geldende kardinalen Raymond Burke, Angelo Scola, George Pell, Marc Ouellet, Angelo Bagnasco en Malcom Ranjith, van 2005 tot 2009 de ‘tweede man’ van de congregatie en aartsbisschop van Colombo.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/paus-vervangt-alle-leden-congregatie-voor-de-eredienst


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige foto! Het illustreert de geestelijke verwoesting die duivel Bergoglio aanricht.
Toen ik de Sint-Pietersbasiliek voor het eerst bezocht in de jaren '80 was deze nog een huis van God. Vandaag, onder de ontzielende leiding van Bergoglio, is het hele Vaticaan een pretpark geworden, binnenkort ook nog met een McDonalds.

Anoniem zei

"Poging Sarah in te tomen"

Het zal aan mijn ogen liggen, maar toen ik het eerst las, dacht ik dat er stond te lezen;

Poging Stalin te imiteren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer