vrijdag 11 maart 2016

Gebed tot de H. Aartsengel Michaël (Paus Leo XIII):De sluwste vijanden hebben de Kerk, de onbevlekte Bruid van het Lam, met gal en bitterheid vervuld en doordrenkt, en hun misdadige hand op de heiligste schatten gelegd.

Zelfs op de heilige plaats, waar de Zetel van de Heilige Petrus en de Troon der Waarheid tot verlichting van de wereld, opgericht werd, hebben ze hun troon van de huiveringwekkende misdaad opgesteld, met het boosaardig opzet om de herders te slaan, opdat de schapen in alle richtingen uiteen gaan.Ecclesiam, Agni immaculati sponsam, faverrrimi hostes repleverunt amaritudinibus, inebriarunt absinthio; ad omnia desiderabilia ejus impias miserunt manus.

Ubi sedes beatissimi Petri et Cathedra veritatis ad lucem gentium constituta est, ibi thronum posuerunt abominationis et impietatis suæ; ut percusso Pastore, et gregem disperdere valeant.

Link:

http://www.hetkatholiekegeloof.nl/sub/gebed-tot-de-h-aartsengel-mic/

1 opmerking:

Anoniem zei

Daarbij past de hymne "Tibi Christe splendor Patris", één de mooiste Hymnen uit de vespers- en gelukkig door de schola van Fontgombault meesterlijk gezongen en op de cd "Florilège grégorien" v. 1991 gepubliceerd;
(ook via de kerkmuziekgoudmijn www.ccwatershed.org (Corpus Christi/ Texas) te vinden).

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer