BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 2 september 2013

Het anti-katholieke 'Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs', onder leiding van Mieke Van Hecke (CD&V), haalt de anti-katholieke visietekst “Visie op relationele en seksuele vorming in het katholiek onderwijs” off-line...

LINK:

http://ond.vsko.be/pls/portal/url/ITEM/A32863F34EEF4B0B8F41F2E9F1115AA2



















De visietekst is echter nog hier te raadplegen:

IN CACHE:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uOukgd3J-zgJ:ond.vsko.be/pls/portal/url/ITEM/A32863F34EEF4B0B8F41F2E9F1115AA2+Visie+op+relationele+en+seksuele+vorming+in+het+katholiek+onderwijs&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be


ON-LINE:

https://pincette.vsko.be/meta/properties/dc-identifier/DVT_Gezondheid_RSV_Visietekst_2013_06_25


HET SCHANDAAL OMTRENT MIEKE VAN HECKE WORDT STEEDS GROTER, MAAR DE VLAAMSE BISSCHOPPEN BLIJVEN SLAPEN!

Tout va tres bien, madame la marquise!!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het vak godsdienst - zoals het NU veelal gegeven wordt - hoort niet thuis op een Katholieke school:

1) ouders zijn de eerste verantwoordelijken voor de geloofsopvoeding

2) het vak dekt veelal niet de lading. Het vak noemt immers officieel 'Rooms-katholieke godsdienst'.

3) het is niet de taak van de school om kinderen met een staatsmoraal (of beter de immoraliteit van de staat) te indoctrineren wat nu gebeurt tijdens het vak 'godsdienst'.

4) vele kinderen komen uit gezinnen die zeker niet Rooms-katholiek leven noch achter de geloofswaarheden van de RKK staan. Het vak staat hier als een tang op een varken. Wat meer is: als er geen positieve openheid naar het mooie Rooms-katholicisme is, zal dit vak, indien het wel inhoudelijk goed zou zijn, eerder weerstand opwekken i.p.v. sympathie. Men verwacht immers van wat nu een 'Katholieke school' noemt niet dat ze ook werkelijk Katholiek is.

5) ouders die hun kinderen nu Rooms-katholiek opvoeden hebben alle moeite om de leugens en het gif dat over het Katholicisme in het vak 'Rooms-katholieke godsdienst' verspreid wordt thuis teniet te doen.

6) Kinderen die overtuigd Rooms-Katholiek zijn, worden in deze lesuren gemarginaliseerd en aangevallen op hun geloof waar zij zo al - t.o.v. vrienden e.a. - zo dikwijls verantwoording voor moeten afleggen, terwijl ze zich juist tijdens deze uren als een vis in het water zouden moeten voelen.

7) indien een school waarlijk Katholiek zou zijn, zou het vak 'Rooms-Katholieke godsdienst' ook werkelijk een plaats kunnen krijgen. Het zou echter inhoudelijk overeen moeten stemmen met de geloofsinhoud zoals we die in de Catechismus terugvinden. Het vak zal dan een kritische blik moeten zijn op de samenleving waarin we leven en als katholieken functioneren. Een kritische blik die het mooie waardeert dat onze maatschappij te bieden heeft, maar die ook het kwaad durft benoemen en de jongeren hier inhoudelijk met argumenten voor wapent. Dit wil niet zeggen dat deze school enkel zou openstaan voor overtuigde Rooms-Katholieken; maar mensen die hun kinderen ernaar toesturen moeten wel weten dat het vak godsdienst door een overtuigde Rooms-Katholiek wordt gegeven; en dat er op school een positieve openheid naar de Rooms-Katholieke Kerk heerst.

Zolang dit echter niet zo is, blijf ik bij mijn overtuiging: schrap het vak 'godsdienst'.

Anoniem zei

Men stuurt zijn kinderen beter naar een niet-katholieke school. Daar wordt er tenminste geen haat gewekt tegen de Katholieke Kerk en in een niet-katholieke school leren ze tenminste geen fouten.

Gerhub zei

Wat in ons katholiek onderwijs gebeurt, is erg droevig. Kadert dit alles in de openlijke aanval op de katholiek leer binnen de kerk?
Deze week kan je in Kerk& leven lezen, op blz.12, onder de titel,: 'Zonder dialoog geen Kerk' :"Ik ben overigens echt blij dat het leven stopt bij de dood" Kan de valse leer nog grote zijn?

Anoniem zei

Het is steeds hetzelfde: eerst begaan deze kerkafbrekers voor groot publiek hun geloofsschadigende en nefaste daden; en wanneer ze dan terecht onder vuur komen te liggen, verweigeren ze eerst ieder kommentaar, proberen te beschonigen en te minimalizeren (dat maakt de zonde nog erger) en als alles niet Meer helpt, wordt met alle middelen geprobeerd te zaak in de doofpot te steken.
Alleen: dat gaat niet meer: de vlaamse kerkelijke beerput is zo vol dat hij overloopt en elke dag Meer in volle glorie stinkt.
Dies irae dies illa!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------