BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 27 september 2013

De Redactie: "Slechts vijf nieuwe priesterkandidaten in Vlaanderen"

In Vlaanderen starten dit jaar slechts vijf nieuwe kandidaten met de priesteropleiding. Het bisdom Brugge en het aartsbisdom Mechelen-Brussel hebben elk twee kandidaten, het bisdom Antwerpen één, de bisdommen Gent en Hasselt geen. Alles samen zijn momenteel 21 Vlaamse seminaristen in opleiding.

Inmiddels is het een topprioriteit voor aartsbisschop André-Joseph Léonard om nieuwe priesterkandidaten in het buitenland te werven die na hun wijding in het aartsbisdom werkzaam zullen zijn. De meeste Vlaamse bisdommen zien de inschakeling van buitenlandse priesters evenwel niet zitten.

Bron: De Redactie/Belga


Enkele bedenkingen:

"De meeste Vlaamse bisdommen zien de inschakeling van buitenlandse priesters evenwel niet zitten."

Dit is de doctrine van de pedofiele en homoseksuele ex-bisschop van Brugge; Roger Vangheluwe. De 'Vangheluwe-doctrine' wordt nu blijkbaar ook door de andere Vlaamse bisschoppen gevolgd.

Zouden de hoge heren misschien dan in al hun goedheid eens uit hun ivoren torens kunnen komen, om ons mede te delen wat ze dan wél van plan zijn?

Wat is dan plan B?

"Aan de vruchten kent men de boom":

Zou er dan misschien toch iets mis zijn met het Katholiek onderwijs in Vlaanderen?
Zou er dan misschien toch iets mis zijn met de godsdienstlessen?
Zou er dan misschien toch iets mis zijn met de vormselcatechese?
Etc.

Als de bisschoppen van de gelovigen protestanten willen maken, dan hebben de gelovigen ook géén priesters meer nodig!

De potentiële 'priesterkandidaten' begrijpen dat natuurlijk ook.

Geroepen door God, maar 'liefdevol' door de bisschoppen geweigerd, wegens 'overbodig'!


Uit de Heilige Schrift:

Mat 12:33  Of wel: gij noemt de boom goed, maar dan ook goed zijn vrucht; of wel: gij noemt de boom slecht, maar dan ook slecht zijn vrucht; want de boom wordt aan de vruchten gekend.
Mat 12:34  Adderenbroed, hoe zoudt gij iets goeds kunnen zeggen, terwijl gij slecht zijt? Want de mond spreekt waar het hart van overvloeit.
Mat 12:35  De goede mens brengt goed voort uit de goede schat, de kwade mens kwaad uit de kwade schat.
Mat 12:36  En Ik zeg u: Van ieder ijdel woord, dat de mensen hebben gesproken, zullen ze rekenschap geven op de oordeelsdag.
Mat 12:37  Op grond van uw woorden zult ge gerechtvaardigd worden, en op grond van uw woorden worden veroordeeld.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanaf 1955 gaat het aantal ingetredene Seminaristen continu terug; voor Vlaanderen bedraagt de teruggang -99%, eenzaam Rekord in de roomskatholieke Kerk.
In de jaren 1965-1970 verdwenen, overigens bijna identisch met de cijfers in de wereldkerk, ca. 50 % aller Seminaristen en ca. 30% der Priesters.
De gevolgen in Vlaanderen_ homosexualisering der seminaries, tolerantie en promotie van pedofilie, haalbaarheidsmoraal met wellnesstheologie, alles als theologisch "light" verkocht, waarbij het zich om duivels geinspireerde verwarring handelt, hebben ook niet daartoe bijgedragen het kerkvolk in Vlaanderen, dat in deze tijden maar om maximum de helft afnam, met goede herders en vertrouwen in de kerk te verzorgen.
Na 50 jaar afbraak ligt alles op de grond.
Over de ondertussen vele Priesters en kloosterlingen in het buitenland en in de besloten en traditionalistische ordes en gemeenschappen wordt geen woord gezegd- dat is echter de grote lichtblik en de Basis voor de nieuwe evangelisatie van Vlaanderen.
É suseya, é ultreya, Deus adiuva nos!

Anoniem zei

Een off-topic maar aangezien het boeiend VN rapport over de opwarming van de aarde, waarvan publicatie uitgesteld is om hen de kans te geven het besluit te herschrijven nadat de ijskap opeens 60% groter is, wel vaker op dit blog aan bod komt;

Het besluit van dat rapport zegt nu dat ze er 95% zeker van zijn dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de atmosfeer.

Heb jij Copernicus ooit horen zeggen dat hij 95% zeker was dat de aarde rond de zon gaat, of Newton - om een slecht voorbeeld te geven - met 95% zeker was dat de appel uit de boom valt. Of een ingenieur die er 95% zeker van is dat de berekening voor een brug correct is. Je moet dat eens aan je verzekering gaan vertellen nadat de brug toch ingevallen is. De aannemer zou zich krom lachen.

Wat voor een wetenschap is dit? Indien een experiment geen 100 keren van de 100 keren het herhaald wordt niet hetzelfde resultaat levert, dan er iets is dat niet klopt.

Zeker met de opwarming van de aarde, waarvan de methode hoofdzakelijk op wiskunde berust, moet de herberekening van de data in 100% van de gevallen hetzelfde resultaat geven. 1+1=2 in 100% van de gevallen.

Zeker omdat we het al jaren lang door de strot geramd krijgen hoe het alleen de mens is die aarde opwarmt, en nu komt men ons zeggen dat ze er maar 95% zeker van zijn.

Of moeten we het eigenlijk als goed nieuws beschouwen: voorheen zei men dat men er zeker van was. Nu geven ze toe, we zijn er niet meer zeker van.

Anoniem zei

Zijn het kandidaten of seminaristen? Of is er iets zoals een kandidaat priester en een licentiaat priester? Kandidaat leest ook zo een beetje alsof ze er niet zeker van zijn.

En lees ik dat goed? Mgr. Leonard gaat roepingen uit het buitenland halen om ze in België van hun geloof af te brengen, sorry, op te leiden en tot priester wijden.

Dat kan de Aartsbisschop nooit gezegd hebben. Dat zal fout geciteerd zijn door De Redactie. Als de Aartsbisschop een topprioriteit mocht hebben, zou hij zich afvragen waarom zoveel Belgische priesterroepingen naar het buitenland gaan om er opgeleid en tot priester gewijd te worden en nooit naar België terugkeren.

Anoniem zei

Het is absurd, naïef en onnozel te denken dat de verantwoordelijken voor de destructie van de Kerk in België een oplossing kunnen bieden. De oorzaak van een probleem is nooit de oplossing.

Het is nog absurder, naïever en onnozeler te denken, dat ze de oplossing gaan bieden door precies datzelfde te blijven doen, waarmee ze Kerk afgebroken hebben.

Zolang men het niet over een andere boeg gaat gooien zal men niets bereiken. Het staat zelfs in de bijbel. Joh. 21. Gooi je net uit aan de andere kant.

Indien ze hun fouten niet willen inzien, zullen ze niets verbeteren. Ze zijn al jaren aan het proberen het tij te keren, en boeken alleen het tegenovergestelde van het gewenste resultaat.

Mgr. Léonard zal daarom ook niets bereiken. Men is al jaren overleg aan het plegen over priesterroepingen. Leg me dan eens uit waarom nóg meer overleg wél iets zou bereiken. Dat is waanzin. Er is meer kans dat indien men ophield te proberen dat men wel resultaat zou boeken.

En dan, tijdens hun overleg, kan je je het ouwe wijvengeklets inbeelden? De vergadering zal beginnen met instemming dat men iets aan ‘de priesterroepingen’ gaat doen. Maar het overleg zal onmiddellijk vervallen in geleuter over San’ Egidio, Taizé, de maatschappelijke rol van Kerk, en “ik wil geen polen, want die zijn te katholiek”, en “ik wil geen dansende negers want ik ben daar te lui en stijf voor”, gevolgd door moddergooien waarin ze elkaar beschuldigen van pedo-, homo-, en huishoudster-filie. Ze zullen eerder beslissen dat ze vrouwen aan het altaar gaan zetten en gaan trouwen dan dat ze een woord over de priesterroepingen zullen reppen. En dan is er koffie en gebak. Productief overleg, heet dat aan het aartsbisdom. Mgr. Léonard mocht dit weten.

Wat ik wil aantonen is dat die lui niet meer rationeel denken. Ze zijn wereldvreemd en zo begaan met het ontkennen van hun falen en het sussen van hun geweten dat ze totaal geen nut meer hebben.

De lancering van het priesterroepingen app voor iPhone zal ook niets veranderen.

Een crisissituatie kan alleen opgelost worden met keiharde maatregelen. Er moet iemand met autoriteit zijn wiens wil wet is. En diegene die de uitvoering van die wet bedeeld krijgt voert ze uit, zonder dat zijn mening belang heeft. Deze “keiharde maatregelen” zijn niets meer dan “het verkondigen van het Geloof”, hetgeen precies de taak is van een bisschop, zelfs wanneer het goed gaat, maar dat herinneren ze zich niet zo goed meer – om Danneels te citeren. Trouwens deze “keiharde maatregelen” lijken maar keihard omdat de Belgische Bisschopper dergelijke natte dweilen zijn.

Anoniem zei

Ik zal Mgr. Léonard een agenda voorstellen voor priesterroepingen:

(1) Neem ontslag en vraag de aanstelling van een apostolische administrator aan.

(2) Opheffing van de Belgische bisdommen, enz. enz.

(3) Verbanning van alle bisschoppen tezamen met hun entourage. Maar verspreid ze. De wereld is groot genoeg en geef hun spreekverbod.

(4) Wie gaat de verkondiging van het geloof in onze gewesten aanvullen / overnemen? Polen en Afrikanen. Hoe origineel. Iemand die dat voorstelt is een bekrompen post-koloniale racist. De Kerk is wereldwijd. Iedereen is welkom, maar Amerikanen en Aziaten lijken mij gepast.

(5) Welke ritus? Novus Ordo? Ja, maar dan zonder de verbasteringen die Suennens en Danneels eraan toegevoegd hebben. Gewoon de ene ritus in België invoeren op zich, zal al een gigantische taak zijn.

(6) Vergewis je ervan dat er katholieken in de seminaries lesgeven die weten waar ze over praten. Aangezien je je daar niet van zal kunnen vergewissen, sluit de seminaries maar onmiddellijk en gebruik het geld je bespaart voor een beurs waarmee de seminaristen naar een fatsoenlijk seminarie in het buitenland kunnen.

(7) Heropleiding van bestaande priesters in het correct celebreren in een officiële ritus. De huidige priesters hebben een dergelijk slappe opleiding ‘genoten’ dat ze dat niet kunnen en velen modderen zomaar wat aan.

(8) Catechese voor de gelovige volwassenen.

(9) Catechisten moeten in catechese opgeleid worden eer ze op communicanten en vormelingen losgelaten mogen worden.

(10a) Katholiek onderwijs. De schade die de bisschoppen daar aangericht hebben is onvoorstelbaar en onherstelbaar. Katholiek onderwijs kweekt alleen afvalligen en kerkhaters. (5% niet te na gezien) Het zal jaren onderhandelingen vereisen eer de overheid toegevingen zal willen doen om het godsdienstonderricht op school weer katholiek te maken. Ongelovige politici en ambtenaren zullen het de Kerk alleen moeilijk maken. Er zullen eerst wat gelovigen in de politiek actief moeten zijn eer je aan het katholiek onderwijs kan beginnen te sleutelen. Enige vooruitgang zal bijzonder traag zijn dus verlies je tijd niet; schrap godsdienstonderricht maar helemaal uit het lesprogramma, want zo kan er niet nog meer schade aangericht worden. Concentreer je cathechese in de kerk. Verlaat je niet op de school. Wanneer je weer wat gelovige politici en leerkrachten hebt, kan godsdienstonderricht opnieuw ingevoerd worden.

(10b) Schrap de ‘K’uit KUL. Het was een universiteit zonder ‘K’ in den beginnen, nu, en zal altijd een universiteit zonder ‘K’ blijven. Maar maak het meer dan duidelijk dat zelfs een universiteit met ‘K’' geen autoriteit heeft in het Magisterium, laat staan wat hun autoriteit betekent zonder ‘K’.

In het kort: pas wanneer je weer gelovigen hebt, mag je je aan een toeneming van het aantal priesterroepingen verwachten. Dan pas is er tijd voor koffie en gebak.

Afgezien van het verbannen van de bisschoppen en het opheffen van de bisdommen is mijn voorstel zo radicaal nog niet en is PRECIES DE TAAK VAN EEN BISSCHOP EN ZE VERTIKKEN HUN JOB TE DOEN.

Doch, er is een alternatief: voor een mirakel bidden. Het mirakel van de bekering van de bisschoppen tot het katholieke geloof.

En dan opnieuw, een generatie eer het aantal priesterroepingen weer gaat toenemen.

De op hol geslagen trein moet niet alleen gestopt worden, je moet hem ook terugstoten en we moeten hem vrij ver terugstoten. Dat zal veel tijd, moeite en pijn kosten.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 11:49

In die zin is klimatologie dan ook géén wetenschap.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 15:39

In die zin is het dan weer een voordeel dat de buitenlanders in onze Vlaamse seminaries géén Nederlands verstaan en bijgevolg dus immuun zijn voor de ketterijen die er worden verkondigd!

Anoniem zei

Grappig van die immune seminaristen. Ook al moeten we er even stil bij blijven staan waarom we een dergelijke uitdrukking grappig vinden. Is het zo ver gekomen?

The Guardian Angel zei

Idd.

http://kavlaanderen.blogspot.be/2013/09/koen-vanhoutte-bisschoppelijk-vicaris.html

http://kavlaanderen.blogspot.be/2013/01/lezersbrief-uit-kerk-en-leven-2-januari.html

http://kavlaanderen.blogspot.be/2013/08/commentaar-bij-de-zondagslezingen-in.html

http://kavlaanderen.blogspot.be/2013/04/de-bastaard-theologie-van-kristof.html

Anoniem zei

De Gentse bisschop lost dat anders op. Hij is van job veranderd en hangt nu het zotteke uit voor de toeristen. Daardoor hoeft hij geen tijd meer te verspelen aan zijn bisschoppelijke taken. Toeristen amuseren is tenslotte belangrijker dan priesters doen opleiden.
http://www.youtube.com/watch?v=7HR3ku0ahX8

Anoniem zei

Ik heb al veel moeten slikken van mijn bisschop. Het laatste filmpje (van de post van 27 september om 20u25). Ik dacht dat ik tegen veel bestand was, maar dit blasfemistisch gedoe ... schandalig ... en dat een 'bisschop' (ja ik plaats hem tussen aanhalingstekens) daaraan meedoet. Sorry voor de hoofdletters, maar 1 woord SCHANDALIG

The Guardian Angel zei

Schrijf hem een brief en klaag het aan!

Anoniem zei

Ik wil de volgende anekdote met jullie delen ter ondersteuning van de afschaffing van het godsdienstondericht op katholieke scholen teneinde meer schade te voorkomen – hetgeen door een van de commentatoren naar voren geschoven werd.

Op het laatste jaar van mijn humaniora was de laatste pater op pensioen gegaan en we kregen een zwoele jonge dame met een kort rokje en een diepe decolleté voor godsdienst. Natuurlijk, zeer bekwaam, ze was licentiaat theologie.

Op een warme lentedag – we hadden de Islam, Boeddhisme, seksuele voorlichting, SOA, voorbehoedsmiddelen, en homoseksualtiet reeds ten gronde bestudeerd en tegen het einde van het jaar - was er nog wat tijd voor katholicisme.

De lerares probeerde een klasdiscussie op gang te trekken over de Onbevlekte Ontvangenis. Ze begon met haar stelling dat het overmatig optimistisch was vanwege de Kerk om H. Maria als een ideale vrouw voor te stellen, en dat dit door de vrouw nooit geëvenaard kan worden omdat onbevlekt ontvangen biologisch niet mogelijk is. Bediscussieer.

Nu probeer ik me te herinner wat ze precies zei, want in de zin hierboven staat al genoeg ketterij zonder dat ik het fijne van haar stelling benadruk, namelijk dat ze de Onbevlekte Ontvangenis met de maagdelijke conceptie verwarde. Nou ja, verwarren? Je kan dat niet verwarren. Ze wist gewoon niet wat de Onbevlekte Ontvangenis was, en nam de Onbevlekte Ontvangenis als synoniem voor maagdelijke conceptie, om dan in haar domheid de Kerk te bekritiseren, en feminisme en seks te promoten. Natuurlijk verviel de les snel in wat blasfemische grapjes over de praktische aspecten van hoe de H. Geest over Maria gekomen zou zijn.

Afschaffen die godsdienstlessen. Gewoon, schaf het af. Het is ketterij, blasfemie, en satanimse.

Ik geef toe, veel van wat er in de Bijbel staat is ongelooflijk; de mysteries en geloofszaken, zoals doden terug tot leven wekken of over water lopen en zo. Maar wat ik nog ongelooflijker vindt is dat de KUL licentiaatsdiploma's aan mensen geeft die niet weten dat de Onbevlekte Ontvangenis de H. Maria zelf is. Tijdens haar conceptie heeft H. Maria een onbevlekte ziel ontvangen.

Of worden studenten die dit beweren gebuisd? Zelf was ik tot bij de directeur geraakt. Niet uit eigen beweging maar gestuurd door een lerares die haar gezag niet ondermijnd wilde zien.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------