BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 20 mei 2012

Over religieuze vrijheid


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het belang van religieuze vrijheid en vrijheid van mening kan inderdaad niet genoeg onderlijnd worden. Er zijn teveel mensen gestorven zodat wij van deze vrijheiden zouden kunnen genieten.

Jammer genoeg zijn wij een ondankbare generatie, die weinig respect heeft voor deze en vele andere belangrijke verworvenheden. De meeste mensen zijn gefocust op genot, status en materieel gewin. Ze voelen zich onaantastbaar en denken niet meer na. Vooral niet over God, want die vormt enkel een drempel voor hun ego-tripperij. Ik vrees dat deze zelfgenoegzaamheid de achilleshiel wordt van onze Westerse maatschappij.

Anoniem zei

“Sterven voor Vrijheid”, zoals gezegd wordt over de gesneuvelden uit de Wereldoorlogen, is een platitude om de reden voor oorlog te rechtvaardigen, om jonge mannen te overtuigen zich aan flarden te laten schieten, en om de moeder te troosten die een doodskist met de stukjes van haar zoon ontvangt.

Het is niet eens het geval dat we niet vrij waren voor de Eerste Wereldoorlog, en opeens wel vrij waren na de Tweede Wereldoorlog of eender welke andere oorlog.

De redenering van sommige syncretisten dat godsdiensten oorlogen veroorzaken gaat niet op. Zelfs in oorlogen die officieel “religieus” genoemd worden, was godsdienst weinig meer dan een propaganda middel om de bevolking te radicaliseren en te overtuigen dat een oorlog ‘nodig’ en ‘de moeite waard’ was.

Als godsdienst niet aangewend kan worden om de bevolking te radicaliseren, wordt er een ideologie zoals communisme of 'Vrijheid' aangewend als propaganda middel.

Pas dus op. Vrijheid is een slecht idee om voor te demonstreren - of zelfs oorlog voor te voeren. Ik zie dat de nieuw-verworven vrijheid in Egypte eerder op een burgeroorlog lijkt, terwijl voorheen, volgens mij, de Egyptenaren het iets beter hadden. Libië idem dito. Syrië is heel smerig aan het worden. Pas op met Vrijheid, Gerechtigheid, Democratie, e.d.m. dat kunnen gevaarlijke illusies worden.

The Guardian Angel zei

Het is inderdaad zo dat mensen in naam van 'vrijheid' en 'democratie' en op schandalige wijze onderdrukt worden of zelfs uitgemoord worden.

Daarom is het voorbeeld in het filmpje ook treffend; de vervolging van de Katholieken in de 16de en 17de eeuw in het Verenigd Koninkrijk.

De Katholieken hadden het recht om hun Geloof vrij te belijden.

Toch gaat de staat vreselijk geweld toepassen om de Katholieken op andere 'gedachten' te brengen.

Echter, ideeën of geloof zijn niet met geweld te onderdrukken.

Dit blijkt nu ook weer in het Verenigd Koninkrijk waar het Katholicisme weer de grootste godsdienst is, ondanks alle vervolgingen tégen de Kerk de laatste 400 jaar!

Anoniem zei

Beste GA,
"in het Verenigd Koninkrijk waar het Katholicisme weer de grootste godsdienst is". Dit is zeer interessant om horen.
Heeft u een bron (b.v. internetlink) waarnaar ik kan verwijzen bij mijn sceptische vrienden?
Dank bij voorbaat

The Guardian Angel zei

@ vorige Anoniem,

Het gaat over 'praktiserende' gelovigen, dus mensen die op zondag naar de kerk gaan. De Katholieke groep is nu de grootste.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1573452/Britain-has-become-a-Catholic-country.html

Anoniem zei

Dit is een heel goede bron

http://www.bbc.co.uk/news/11297461

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------