BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 25 oktober 2011

'Katholieken moeten zich weer emanciperen'

Om de paar weken zegt ze een doodsverwensing te krijgen in haar digitale postbus, hoofdredacteur Mariska Orban-De Haas (34) van het Katholiek Nieuwsblad.

Uit het interview:

"Zodra de kerk negatief in het nieuws is, richt de woede zich op alles wat het predikaat katholiek draagt. Ook ik moet het dan kennelijk ontgelden." zegt Orban.


- Draagt de kerk zelf niet bij aan de anti-katholieke stemming in Nederland?

"Soms wel, maar meestal niet. De anti-katholieke stemming wordt gemaakt door de media. Als je het als journalist opneemt voor een bisschop of voor een moreel standpunt, wordt je kop afgehakt. In veel journalistieke bespiegelingen klinkt het liberale gedachtegoed door: vrijheid en blijheid voor iedereen. Het individueel geluk als hoogste goed. Het lijkt bijvoorbeeld geaccepteerd dat mannen hun vrouw verlaten voor een nieuw exemplaar. Alsof scheiden voor de achterblijvers niet funest is. Wanneer schrijven journalisten over deze maatschappelijke schade? Nooit. En als je vanuit je geloof het vingertje heft tegen scheiden, dan trappen de media meteen tegen deze moraal aan."

Orban roept christenen in haar boek op zich niet langer terug te trekken in hun schulp.

"Katholieken moeten zich opnieuw emanciperen in een samenleving die vergiftigd is door de meningen van anti-christelijke opinieleiders."

Bron: BNDeStem.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat onze wereld nodig heeft is een meerderheidsprincipe. De belangen van de minderheden moeten beschermd worden, maar minderheden mogen niet tegenspreken in zaken waar meerderheden reeds mee akkoord gaan.

Als de Bisschop, een anti-abortus campagne wil organiseren dan is dat lofwaardig, zijn recht en een beginsel van een democratische staat. Als een minderheid, of zelfs een individu (Jeanine Hennis-Plasschaert ) daar aanstoot aan geeft dan moeten ze maar leren leven met de realiteit van een abortus. Het probleem voor de pro-abortus lobby is dat een foetus poppetje zo een sterk beeld is dat ongeacht hoe diep ze hun hoofd in het zand willen steken, ze de realiteit niet kunnen ontvluchten.

Ik kijk uit naar de dag dat we een live abortus op TV mogen zien.

Veel lezers zullen hun ogen niet geloven wanneer ze dit lezen, maar het tonen van een abortus op TV is niets walgelijker als het tonen op TV van een overheidsfilmpje dat de gevolgen van een choquerend verkeersongeluk toont dat door een dronken bestuurder is veroorzaakt, om mensen ervan te overtuigen niet dronken met een auto rond te rijden? Twee maten, twee gewichten, zelfde hypocriet. Maar een abortus op TV tonen om mensen in te lichten dat er gevolgen verbonden zijn aan hun acties mag niet.

Ik hoop dat Mariska veel geleerd heeft van dit debacle en dat ze haar werk verder zal zetten, en niet zo snel excuses maakt voor haar mening (die ze met heel veel mensen deelt) Voor elke doosbedreiging die ze ontvangt, zullen er wel 10 mensen zijn die haar een zoen willen geven, om haar aan te moedigen niet op te geven.

Ze weet trouwens wat de oplossing is voor het probleem van de anti-katholieke opinieleiders: het omgekeerde: pro-katholieke opinieleiders. De stille massa zal snel meer vocaal worden. En als hoofdredacteur zit ze in de juiste stoel. Ze maakt al deel uit van de opinieleiders.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------