BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 31 oktober 2011

Défendons le Christ



In Parijs hebben zaterdagavond zo’n 5.000 mensen deelgenomen aan een protestactie tegen katholieken-haat. Onder de deelnemers bevonden zich heel wat jongeren. De protestactie ging o.a. uit van het instituut 'Civitas'. De actie was gericht tegen twee theaterstukken die momenteel in Parijs worden opgevoerd en die door de organisatoren als blasfemisch worden bestempeld. De vreedzame protestacties duren nu al meer dan een week, hetgeen vriend en vijand erg heeft verbaasd. Het centrum van Parijs staat elke avond op zijn kop en de organisatoren hebben aangekondigd om de hele maand november te blijven betogen.

'Kardinaal' André Vingt-Trois, 'aartsbisschop' van Parijs, vindt het toneelstuk, waarin kinderen stenen en andere projectielen naar een afbeelding van Christus gooien en waarin de Christus-afbeelding uiteindelijk met uitwerpselen wordt besmeurd, blijkbaar niet blasfemisch en heeft zich in zijn grote gelijk dan ook van de protestactie gedistantieerd. Zaterdagmiddag noemde deze afvallige 'kardinaal' de Jonge Katholieken, die aan deze betogingen deelnemen, 'IDIOTEN'.












Het laatste woord krijgt de Heilige Johannes Chrysostomos:

"Geduld hebben met beledigingen die aan ons gericht zijn, is een deugd. Maar, blijvend geduld hebben met beledigingen die aan God gericht zijn, is het toppunt van goddeloosheid."

1 opmerking:

Anoniem zei

De Republiek davert op haar grondvesten wanneer die processies door Parijs trekken met slogans als:

Défendons notre foie, le Christe est notre Roi
en
La République est laïque, La France est Catholique

Wat mij opvalt is dat deze processies iets heel anders zijn dan andere processies zoals, zeg bijvoorbeeld, de Heilige Bloedprocessie. (waar in 2010 priesters en misdienaars verbannen waren)

De deelnemers in Parijs lopen er niet als beschaamde katholieken bij, ze zijn niet verlegen om voor hun geloof uit te komen en het te verdedigen, ze trekken er zich niets van aan wat 'anderen' van hun Katholicisme zouden denken. Het zijn overtuigde Katholieken en geen zolderkamer katholieken. Ze zijn vrij revolutionair, in de Franse traditie van het woord. ZOALS HET HOORT.

Als ik een atheïst was die het katholicisme wilde kapot maken zou ik dat toneelstuk annuleren, want die processies gaan niet stoppen, en groeien zelfs in populariteit. Dat toneelstuk verwezenljkt het tegenovergestelde dan wat het wil bereiken.

Het hekke zou wel eens van de dam kunnen geslagen worden. Er is zelfs geen tegenbetoging in zicht.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------