BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 12 augustus 2024

PLIEGO: "Bergoglio no es el Papa - Bergoglio is niet de Paus" & "De (drog)redenen van het huidige sedevacantisme" - Probleem is echter dat het zogenaamde 'huidige sedevacantisme' niets met het traditionele 'sedevacantisme' te maken heeft...


De praatzieke Bergoglio wordt weer eens geïnterviewd door 'pater' Pedro Chia
























Het sedevacantisme is een stroming onder sommige Katholieken die zich tegen de vernieuwingen van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) verzetten. Volgens het sedevacantisme zijn de pausen na Pius XII onrechtmatige en bijgevolg ongeldige bezetters van de Heilige Stoel en het Vaticaan en bestaat er sinds 1958 een buitengewone periode van sedisvacatie.


De wereldwijd verspreide sedevacantistische opvattingen huldigen, dat er sinds de dood van Paus Pius XII in 1958 - of sinds 1963 met de ondertekening van de constitutie Sacrosanctum Concilium en de encycliek Pacem in terris door Johannes XXIII - of 21 november 1964, datum van de volgens hen ketterse encycliek Lumen Gentium, volgens hen de eerste maal in de geschiedenis van de Kerk dat een Paus openlijk een ketterij verkondigd heeft - geen rechtsgeldige paus meer geweest is tot heden ten dage.

Deze buitengewone sedisvacatie van de Heilige Stoel is - volgens hun uitleg - tot stand gekomen door de publieke ketterij waartoe alle "conciliaire pausen" vervallen zouden zijn. Volgens deze sedevacantisten bevatten bepaalde delen van de decreten van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) dwalingen en ook de Nieuwe Mis (Novus Ordo Missae) van Paulus VI vinden zij ketters (neo-protestants en seculier-humanistisch).

Met name worden genoemd: de principiële godsdienstvrijheid van Dignitatis humanae (veroordeeld door Pius IX met Quanta Cura), de Nieuwe-Oecumene-idee volgens Unitatis Redintegratio (volgens hen tegengesteld aan onder meer Mortalium Animos, 1928 en Mystici Corporis, 1943), de Verklaring Nostra Aetate (tegengesteld aan het Eerste Gebod van God), de pastorale constitutie Gaudium et Spes (tegengesteld aan het dogma "buiten de Kerk geen heil") en het heilsuniversalisme van Johannes-Paulus II (encycliek Redemptor Hominis, 1978). Samenvattend wordt er beweerd, dat het (Neo-)Modernisme (en soms de Vrijmetselarij) via opeenvolgende onrechtmatigde conclaven beslag heeft weten te leggen op de pauselijke troon.

Echter, de 'huidige sedisvacatie' heeft met bovenstaande in feite niets van doen. De huidige periode van sedisvacatie gaat enkel uit van de ongeldigheid van de abdicatie van Paus Benedictus XVI met als gevolg een onwettig conclaaf in 2013 en een ongeldig verkozen 'paus' die in feite een usurpator - Bergoglio - is die na de coup tégen Paus Benedictus XVI door de globalisten aan de macht werd gebracht.

Bergoglio gaf eerder deze maand in de bibliotheek van het Apostolisch Paleis een interview aan 'pater' Pedro Chia, directeur van het persbureau van de Chinese Jezuïetenprovincie. Nu weten we zeker dat Bergoglio op de hoogte is van het feit, dat heel wat Katholieken aan de legitimiteit van zijn pontificaat twijfelen: Papa dubius, papa nullus. Bergoglio probeert echter deze informatie te spinnen.

Vraag Pedro Chia: "Hoe ga je om met weerstanden?"


Antwoord van Bergoglio: "Nou, vaak weet u dat u moet wachten, dat u moet verdragen en dat u uzelf moet corrigeren, want achter sommige weerstanden kan opbouwende kritiek zitten.

En soms ook met pijn, omdat de weerstanden, zoals ze zich op dat moment voordoen, niet alleen tegen mij persoonlijk zijn, maar ook tegen de Kerk.

Er is bijvoorbeeld een groep, een paar mensen, die alleen de Pausen tot en met Pius XII erkennen. Dit zijn heel weinig mensen, kleine groepjes.

In een Spaans tijdschrift van een paar nummers geleden stond een lijst van 22 groepen die geloven dat de Stoel van Sint-Pieter vacant is (sedevacante). Maar het zijn kleine groepen.

Ze zullen integreren."

Bergoglio probeert de huidige Sedisvacatie bij de traditionele Sedevacantisten onder te brengen, terwijl dit helemaal niet klopt.

Echter, het Spaanse tijdschrift - PLIEGO (Nº 3.356 / 9-16 de MARZO de 2024) met de lijst van 22 groepen - waar Bergoglio in het interview op 9 augustus naar verwees - gaat over mensen die geloven dat Paus Benedictus XVI de laatste Paus was, en niet Paus Pius XII.

Link:

https://www.vidanuevadigital.com/pliego/las-sinrazones-del-sedevacantismo-actual/



De titel van het nummer in PLIEGO was: "Bergoglio no es el Papa - Bergoglio is niet de Paus. De (drog)redenen van het huidige sedevacantisme".

Het artikel, geschreven door pater Luis Santamaría del Río, was bedoeld om randgroepen en mensen die beweren dat het aftreden van Paus Benedictus en de verkiezing van 'Franciscus' ongeldig waren, in diskrediet te brengen. Het ging niet over degenen die beweren dat Paus Pius XII de "laatste paus" was.

Het artikel begon met de Franciscaner broeder Alexis Bugnolo, die tegen Bergoglio schreef en beweerde dat Benedictus XVI Paus bleef. Na de dood van Benedictus hield Bugnolo echter een conclaaf in een Romeins hotel met mensen uit Rome om Jorge Bergoglio te "kiezen" als de nieuwe echte paus, en zo - zoals Bergoglio in het recente interview zei - zichzelf te "integreren" in de Kerk.

Pikant detail: Bergoglio werd eerder daadwerkelijk door de Globalisten - in samenspraak met de Maffia van Sankt Gallen - in een Romeins hotel tot 'paus' aangesteld.


Van dat 'integreren' ben ik nog niet zo zeker, aangezien het een sterk groeiende groep is!

Na de zogenaamde 'abdicatie' van Paus Benedictus XVI en de verkiezing van Bergoglio zijn er al veel speculaties geweest over de geldigheid van de troonsafstand van Benedictus XVI. Zelfs de afgelopen maand werd in de Italiaanse pers de mogelijkheid geopperd dat 'Franciscus' een anti-paus zou zijn. Paus Benedictus XVI zou onder druk van de globalistische en maçonnieke machten een troonsafstand hebben geveinsd om de vijanden van de Kerk te misleiden. Bergoglio zou omwille van het onwettige conclaaf een anti-paus zijn.

Paus Benedictus XVI zélf zou hierover verschillende aanwijzingen hebben achtergelaten. In de eerste plaats bevat de verklaring waarmee hij zijn abdicatie aankondigde verschillende fouten, die onmiddellijk door de Latinisten werden opgemerkt. Hij bleef in het Vaticaan de witte soutane dragen, zij het zonder de symbolen van het ministerium (= pauselijke bediening), maar wél met de munus (= het ambt) bekleed. Hij bleef zich tot het publiek richten. Benedictus XVI heeft meerdere keren gezegd dat er slechts "één Paus is", zonder Bergoglio ooit te noemen.

Er zijn ook externe aanwijzingen: (1) de uitspraken van Godfried 'kardinaal' Danneels over de 'Maffia van Sankt Gallen' en het voornemen van een coup tégen Paus Benedictus XVI; (2) het boek van Austen Ivereigh, biograaf van de Paus, waarin expliciet wordt gesproken over een ‘Bergoglio-team’ dat tot doel had de verkiezing van de aartsbisschop van Buenos Aires voor te bereiden; en (3) de woorden van Aartsbisschop Georg Gaenswein, privésecretaris van Paus Benedictus XVI.

Gaenswein schetste bij de presentatie van een boek voor het eerst dat er bij de verkiezing van Benedictus XVI een partij van het 'Zout der Aarde' was die zich verzette tegen de zogenaamde 'Maffia van Sankt Gallen'. Dit waren twee groepen kardinalen, die verschillende standpunten en opvattingen voor het pausdom steunden. Benedictus XVI werd uiteindelijk verkozen na slechts vier stemrondes na een dramatische strijd tussen de zogenaamde 'Zout der Aarde Partij', verzameld rond de Kardinalen Lopez Trujillo, Ruini, Herranz, Rouco Varela en Medina, en de zogenaamde ‘Stankt Gallen Partij’ rond de de kardinalen Danneels, Martini, Silvestrini en Murphy O’Connor – een groep die Danneels later zélf geamuseerd zou omschrijven als "een soort van maffiaclub".

Vervolgens benadrukte aartsbisschop Gaenswein bij een andere gelegenheid dat men, met de beslissing van Paus Benedictus XVI, nu kon spreken van een 'actief pausdom' (dat van Bergoglio) en een contemplatief pausdom (dat van Benedictus XVI).


De 22 genoemde groepen in PLIEGO + 2 + de rest...

Índice del Pliego

INTRODUCCIÓN: LOS MUNDOS PARALELOS

EL ‘CÓDIGO RATZINGER’

UNA GALAXIA DE GRUPOS Y PERSONAS


Pequeño Resto Fiel (Don Minutella)
Adoración y Liberación
Ejército Remanente
Pueblo de María
Radio Rosa Mística Colombia
Últimos Tiempos
César para Jesucristo
Macabeo
Como Vara de Almendro
Patriarcado Católico Bizantino
Harpa Dei


En dan vergeten ze nog:

KATHOLIEKE ACTIE VLAANDEREN

en nu ook:

Aartsbisschop Carlo Maria Viganò

Link:

http://kavlaanderen.blogspot.com/2024/08/aartsbisschop-carlo-maria-vigano.html

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------