BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 11 augustus 2024

Het lijkt erop dat de Pedolympische Spelen van Parijs de definitieve ondergang van het Post-christelijke, maçonnieke 'Collectieve Westen' zullen hebben ingeluid



























Frankrijk was misschien één van de landen die het meest gezegend waren met artistieke genialiteit, maar Frankrijk verwierp dit geschenk om te eindigen als een nihilistische, multiculturele mesthoop, waar de hemel wordt ontkend en de vlammen van de hel alleen maar kunnen oplaaien. De vermeende seculiere 'grootsheid' van de 'verlichte' Franse cultuur is sinds de 18e eeuw - de zogenaamde 'Eeuw van de Rede' - terechtgekomen in een moeras van pompeuze decadentie. Terwijl de wereld voor onze ogen desintegreert, blijven de 'Luciferianen' binnen hun Olympische bubbel - die volledig los staat van de realiteit - hun verduisterde koppen in het zand steken en proberen zij zo de werkelijkheid te ontkennen.

Eén van de 'verlichte' leuzen was ‘ratio in plaats van religio’. De Verlichting ging oorspronkelijk dus uit van het gebruik van het verstand en van de waarneming, in plaats van het verkrijgen van kennis uit de voorgegeven waarheden die het Geloof gaf en die in de Bijbel te lezen waren.

Dit alles klinkt tegenwoordig erg ironisch omdat we bijvoorbeeld in Genesis 1:27 lezen: "En God schiep de mens als Zijn beeld. Als het beeld van God schiep Hij hem; Man en vrouw schiep Hij hen." en dat terwijl volgens de WOKE Thomas Bach - voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité - "het tegenwoordig wetenschappelijk niet meer zo eenvoudig is - zoals sommigen in deze tijden van culturele oorlogen nu willen voorstellen - dat XX of XY een duidelijk onderscheid tussen mannen en vrouwen zou constitueren".

In naam van de 'strijd tegen discriminatie' grijpt er
in de Post-christelijke Westerse samenlevingen een nieuwe vorm van intellectueel terrorisme om zich heen. De WOKE-beweging werpt alle gebruikelijke denkkaders omver en heeft tot doel de culturele en wetenschappelijke erfenis van het Christelijke Westen te deconstrueren dat ervan wordt beschuldigd systemisch seksistisch, racistisch en kolonialistisch te zijn.

De WOKE-beweging - die in feite de Cultuurmarxistische klassenstrijd promoot - ontstond (natuurlijk) op de Amerikaanse universiteiten, maar verovert nu snel de Westerse samenlevingen. De opkomst ervan is vergelijkbaar met die van de protestantse revivalisten met hun First Great Awakening in de 18e en 19e eeuw.
De WOKE-beweging heeft een eigen visie op de wereld met dogma’s, volgelingen en quasi-heilige teksten. Het is in feite een religie van zuivering en magisch denken, maar zonder vergiffenis; een religie van de wraak.

Het Wokisme lijkt sterk op de pseudo-christelijke ketterij van het Gnosticisme die in de 2e eeuw bloeide waarin het lichaam als inherent slecht werd beschouwd. De utopische visie van een 'puur bewustzijn' stelde een realiteit voor waarin de menselijke geest totaal vrij kon zijn van het 'gewicht van het lichaam' en tegelijkertijd ook bevrijd was van seksuele verschillen. De ideeën omtrent 'non-gender' en 'one-gender' zijn ook in de gnostische pseudo-evangeliën te vinden en leiden in feite tot extreem Libertinisme.

Dergelijke ideeën werden in de 12e eeuw nog eens opgevist door de Italiaanse 'geestelijke' Joachim di Fiore. In de Middeleeuwen waren er verschillende sekten van zogenaamde Vrijgeesten. De toenmalige Vrijgeest-beweging brak met Kerk en staat (= het anti-nomisme) en cultiveerde een uitgesproken en bewust normloos gedrag. Later krijgen we 'Le libertinage érudit' of de 'Erudiete losbandigheid' van
een kleine groep Franse dichters uit de 17e eeuw. Zij kwamen toen in Parijs bijeen en brachten de ideeën van Epicurus in de praktijk.

Een van de beroemdste en beruchtste propagandisten van het Libertinisme was de Markies de Sade (1740-1814). Hij trok deze term definitief uit het spirituele. Zijn idee was dat de 'vrijheid des geests' niet de weg naar God is, maar wél de weg naar het natuurlijke instinct. Hij zag religie als vrijheidsbeperkend en was fel anti-religieus en atheïstisch. In zijn geschriften schilderde hij een amorele maatschappij, waarin enkel seksmaniakken en hun slachtoffers voorkwamen. Moraal, religie en geweten moesten verworpen worden en de natuurlijke drang naar het genot en welzijn van de libertijn moest zijn of haar hoogste doel zijn.

Net dezelfde elementen zijn terug te vinden in het Wokisme: "Ik kan me een man of een vrouw voelen, maar ook een dier of een rivier". Het is echter alleen maar in de 'omgekeerde wereld' dat je je lichaam naar believen kan veranderen. In werkelijkheid zal dit leiden tot een catastrofaal pad met onomkeerbare schade. De jonge generatie in het Post-christelijke Westen wordt overal gebombardeerd met de ideologie van deze magische - en in zekere zin ook Darwinistische - beweging van het Wokisme.

Het zal echter moeilijk zijn om deze beweging die tegenwoordig de Post-christelijke, Westerse samenlevingen overspoelt, tegen te gaan. De zéér dubbelzinnige rol die de academische wereld tegenwoordig speelt en de pseudo-wetenschappelijke ontwikkeling die de academische wereld nu doormaakt, verhinderen quasi elke wetenschappelijke en rationele kritiek op het Wokisme. Geen enkel rationeel argument heeft enig effect op hen. We kunnen proberen ze tegen te houden, maar we kunnen hen onmogelijk overtuigen. Tegenwoordig zijn de zonen en dochters van de Verlichting niet voor Rede vatbaar.

Dat het Wokisme zo snel terrein kan winnen in de hogere lagen van de samenleving - zoals in de politieke wereld - komt door de kloof tussen de elite van de samenleving en de werkelijkheid. De zogenaamde 'intellectuele klassen' zijn op een fatale wijze vervreemd geraakt van de fysieke kant van het leven. Ze leven in een imaginaire bubbel van abstractie, beelden en magie. Dit in tegenstelling tot de onmiddellijke, tastbare fysieke realiteit die door échte mannen en échte vrouwen wordt bewoond.

Daarom zou de openingsceremonie van de Pedolympische Spelen van Parijs de geschiedenis in kunnen gaan als het startschot van het einde van de Verlichte 'Westerse beschaving' die in feite nooit een échte beschaving was, maar slechts parasiteerde op de ruïnes van de verdampende Christelijke Beschaving.

Het neerhalen van de Christelijke Cultuur was in feite niets anders dan de wanhopige stuiptrekking van een verslagen, ontmande Demon die tevergeefs om uitdrijving schreeuwt en de banaliteit, de zinloosheid en de uitzichtloosheid van zijn eigen bestaan probeert te vermommen met ijdele aanstellerij, maar die vanuit de pestilente poel waarin hij zich wentelt, wéét, dat het Katholieke Geloof, het Ware Geloof is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Thomas Bach liegt natuurlijk.

Zelfs ideologen van het regime worden gecensureerd

Facebook heeft de 83-jarige Richard Dawkins, die het regime jarenlang trouw heeft gediend door atheïsme te prediken, niet gespaard.

Dawkins kondigde op Twitter aan dat zijn FaceBook account zonder uitleg was verwijderd.
Hij had eerder verklaard dat genetisch mannelijke boksers zoals Imane Khalif, die een onbetwist XY-chromosoom heeft, niet tegen vrouwen zouden mogen vechten op de Olympische Spelen.

De naïeve Dawkins is verbaasd: "Natuurlijk staat mijn mening open voor een beschaafd debat. Maar openlijke censuur?"

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------