BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 2 augustus 2024

BREAKING | Het Tweede Vaticaans Concilie was zoals bekend een CIA-Project

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken had tenminste één mol in het Vaticaan zitten die hen informatie verstrekte over hoe het Department of State zich op de meest effectieve manier met het Conclaaf van 1958 zou kon bemoeien, zodanig dat er een 'gematigd' figuur tot Paus zou worden gekozen. De Kardinalen Siri, Ruffini of Ottaviani zouden als Paus een "ramp voor de Kerk zijn". Uiteindelijk kwam Angelo Roncalli - die in feite al tijdens het Pre-Conclaaf werd 'verkozen' - als 'overwinnaar' uit het Conclaaf tevoorschijn. Enkele maanden later kondigde Roncalli zijn voornemen aan om het Tweede Vaticaans Concilie te organiseren.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Alleen kwade geesten kunnen in een doodgewoon verslag van een ambassademedewerker over een gesprek met iemand van het Vaticaan een project van de CIA zien.

Anoniem zei

@ Vorige Anoniem,

OK. Dus, in géén énkele VS-ambassade - waar ook ter wereld - zijn er CIA-agenten gestationeerd?

Ten tweede, dit verslag is niet zo 'doodgewooon'!

Er wordt ondubbelzinnig gewag gemaakt van het feit dat de "US-autoriteiten discreet hun invloed op bepaalde Amerikaanse kardinalen moeten uitoefenen".

Alsof dat géén beïnvloeding van het kiesproces zou zijn!!!

"Electoral fraud, sometimes referred to as election manipulation, voter fraud, or vote rigging, involves illegal interference with the process of an election, either by increasing the vote share of a favored candidate, depressing the vote share of rival candidates, or both."

Anoniem zei

Uw kennis van oudbakken dogma's is blijkbaar beter dan die van diplomatieke geplogendheden.
Het is de taak van elke ambassade om de regering van haar land in te lichten over ontwikkelingen in het land waar de ambassade gevestigd is. Aangezien de rooms-katholieke Kerk, vermoedelijk ter wille van het principe van de scheiding van Kerk en Staat, meent er een staatje te moeten op nahouden, de Stato della Città del Vaticano, hebben de meeste staten daar een ambassadeur.
In dit telegrafisch verslag vat een ambassademedewerker het gesprek samen dat hij had met een niet nader genoemde bron, ongetwijfeld een lid van de Curie. De bron geeft haar visie op de aanstelling/verkiezing van een nieuwe paus, wijst erop dat de invloed van Amerikaanse kardinalen van belang kan zijn om de verkiezing van Siri, Ruffini en Ottaviani te verhinderen, en suggereert dat het goed zou zijn mocht de Amerikaanse overheid discreet haar invloed gebruiken bij bepaalde Amerikaanse kardinalen.
Het is dus niet de ambassade of de CIA, maar een Curielid dat om tussenkomst vraagt. Gelobby en interventies zijn schering en inslag is bij de verkiezing van elke paus - alleen naïeve geesten denken dat die het werk is van "de Heilige Geest".
U zoekt spijkers op heel laag en heel troebel water, u ziet spoken, u raaskalt er maar op los.

Hartelijke groet van een gewezen medewerker op de Belgische ambassade in Vaticaanstad

Anoniem zei

@ Vorige Anoniem,

Dit verandert niets aan het feit dat er dan een kandidaat komt bovendrijven die bestuurt in het belang van de VS en niet in het belang van de Kerk.

Aangezien de VS de democratie toch zo hoog in het vaandel draagt, dan zouden er zelfs 100 Curie-kardinalen om beïnvloeding van het verkiezingsproces kunnen komen bedelen, het is dan aan de VS en het Department of State om daar NIET op in te gaan.

Dit alles lijkt toch heel sterk op de zaak van de Maffia van Sankt Gallen.

Het is inderdaad géén nieuws dat er pogingen tot beïnvloeding worden ondernomen, het gaat erom vast te stellen van waar de wind waait.

In het geval van Johannes XXIII werd altijd beweerd dat Charles De Gaule - als Président du Conseil des ministres - daar grote druk op had uitgeoefend.

Deze correspondentie bewijst dat de VS toen ook al heel erg actief waren.

De bewering van de beïnvloeding van het Concilie door de CIA is niet nieuw en er is natuurlijk méér dan dit.

Eén en ander doet toch vragen rijzen naar de geldigheid van het Conclaaf van 1958.

Een niet geldig verkozen paus, kan het hele Concilie onderuit halen.

Wordt vervolgd...

En tussen haakjes, ik walg van de gang van zaken bij de ambassades. Elke gewone 'burger' zou meteen in de gevangenis komen, moesten ze zich permitteren wat zij zich daar allemaal in het 'staatsbelang' kunnen permitteren.

Anoniem zei

Aan de anoniem 4 augustus 2024 om 15:08

U bent ongelooflijk gefrustreerd. Dat wordt door de lengte van uw posting, de woedende en saloppe woordenschat en uw haat tegen het bestaan van de Vaticaanse staat getoond.
1. Dogma's zijn niet "oudbakken" of "nieuwbakken".
Ze worden na lang en zorgvuldig nadenken en bij overweging, dat ze breed geloofdworden door de hele christenheid, gedecreteerd omwille van niet te bewijzen maar essentieel voor het geloof.
Ze zijn "de ondersteunende stok/stam, voor hem die zich in vertrouwen laat vallen in het geloof".
2.De buitenlandse ambassades zijn geen ambassades bij de "Vaticaanse staat" maar wel bij "de Heilige Stoel".
3. De "scheiding van Kerk en Staat" is hier onzim, omdat de monarchie der Savoyer en hun koninkrijk der verenigen Italiêns extreem vrijmetselaar waren en antichristelijk en tegen de Kerk.
4. De laatste pauskeuze waar een wereldse macht officieel een rol speelde, was die van P.Pius X. De Keizerl. en Koninkl. Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije legde officieel haar legaal veto in tegen de event. pauskeuze van een fransgezinde modernistische kardinaal.
Zo werd Giuseppe Sarto als P Pius X verkozen- politiek neutraal maar inhoudelijk en spiritueel een glanslicht.
ffs

Anoniem zei

ff.
5. Wanneer een buitenlandse wereldse macht bij een conclaaf actief wordt. zo is de pauskeuze ongeldig.
Dat de kardinalen Ruffini en Ottaviani uitgebootet moesten worden, is klaar.
Kardinaal Siri werd in de laatste moment eb met slinkse trucs verhinderd- in 1958, 1963 en tweemaal in 1978.
Dom voor U: er komen steeds meer documenten en informatie aan het licht.
Bij Bergoglio overigens extreem veel- waarbij de mafia van St.-Gallen en vooral de dikke Danneels zeerr dom waren.Overigens: naar mijn bescheiden mening heeft ZE Kard.Siri met de ondersteuning van het Instituutchristus Koning Hogepriester veel meer voor de Hl.Kerk en het Christendom bereikt als hij mogelijks als Paus had kunnen doen.

Anoniem zei

"Raaskallen" is er hier niet veel bij.
De blauwdruk voor de revolutionaire omwerping van het kerkelijk bestuur werd reeds sedert het einde der 20er jaren voorbereid, en was in 1955 zo goed als klaar.
Alles zorgvuldig geobserveerd en begeleid door de CIA.
Vanaf het overlijden van P.Pius XII was de plaats vrij voor alle mogelijke en onmogelijke dingen.
Zeer interessant en illustratief hierbij de omgang met ZE aartsbisschop Marcel Lefebvre in de late jaren 40 ff. : hooggeschat en bewonderd door P.Pius X, uitgetrickst vanf 1955, gewaarschuwd door P.Johannes XXIII .
De informatie in en bij het 2e vat, concilie was gewild zo prutserig, dat vanuit de basis (overigens B. Fulton Sheen en zijn getrouwen) een eigen persdienst vanuit de 1e lijn opgericht werd ("De Rijn vloeit in de Tiber")

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------