BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 19 augustus 2023

Kardinaal Dziwisz - ex-secretaris van JP II - ontmaskerd als agent van de CIA

Dziwisz predikt in het heiligdom in Koden, 15 augustus 2023























Het hoofd van de UGCC - Ukrainian Greek Catholic Church - Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk - aartsbisschop  Sviatoslav, sprak zijn dank uit aan Stanislaw kardinaal Dziwisz, de emeritus aartsbisschop van Krakau, voor zijn waarschuwende woorden tégen "de moordzuchtige ideologie van de Russkiy mir" en zijn inzet om alles in het werk te stellen om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Woorden die hij uitsprak als 'pauselijk' gezant tijdens de viering van de 300ste verjaardag van de kroning van de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Koden.

"Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken voor de woorden die in de preek zijn uitgesproken tijdens de 300ste verjaardag van de kroning van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Koden – over de tragedie veroorzaakt door de afgodische ideologie van de zelfverklaarde Russkiy mir die van onze broeders en zusters in Oekraïne hun land, het recht op leven, hun taal en cultuur wegneemt, en dood en verderf zaait en angst creëert voor een nog grotere catastrofe". Zo'n ondubbelzinnige verklaring van Uwe Eminentie als speciale gezant van de 'Heilige Vader' tijdens een ceremonie die zoveel gelovigen bijeenbracht, was verbazingwekkend voor ons en een blijk van de grote steun die u door uw gezag hebt verleend aan het Oekraïense volk dat hun onafhankelijkheid en territoriale integriteit verdedigt”, schreef aartsbisschop Sviatoslav in een brief. [Met andere woorden, in naam van de Kerk staat Dziwisz op het Hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw de Polen op te hitsen tégen de Russen! Ongelofelijk! Wat een creep! Maar, zo spant Dziwisz zich kennelijk in de "om de oorlog te beëindigen"!]

Kardinaal Dziwisz zat als pauselijke gezant de viering voor van de 300ste verjaardag van de kroning van de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Koden die plaatsvond op 15 augustus in het Koden-heiligdom in het bisdom Siedlce. "We kunnen niet tolereren wat er in Europa gebeurt, in het bijzijn van de hele wereld, een tragedie die tot doel heeft onze broeders en zusters in Oekraïne hun land, hun recht op leven, hun taal en cultuur te ontnemen, en dood en verderf zaait." [Dit zijn pure leugens en een totale omkering van de waarheid. Het is net het Oekraïense regime dat de etnische Russen in Oekraïne als derderangs burgers zo behandelde. Dziwisz wordt zo als leugenaar en agent - net zoals zijn baasje trouwens - van de CIA ontmaskerd.] zei de kardinaal in zijn homilie. "De hand van Kaïn moet gestopt worden", benadrukte hij.

Bron: UGCC

Link:

https://ugcc.ua/en/data/head-of-ugcc-thanks-cardinal-dziwisz-for-caution-against-the-murderous-ideology-of-the-russkiy-mir-and-solidarity-with-ukraine-559/



Voor hen die nog steeds niet in de gaten hebben wat er écht aan de hand is even het volgende:


Het conflict in Oekraïne begon niet in februari 2022, of zelfs niet met de door de VS gesteunde staatsgreep in Kiev in 2014 (= Euromaidan), maar het was de door de CIA gesteunde "Oranje Revolutie" in Oekraïne in 2004 die het begin van deze oorlog betekende.

Rusland heeft steeds de weg van diplomatie gekozen met bijvoorbeeld de akkoorden van Minsk, die door Duitsland en Frankrijk onderhandeld werden. De voormalige 'leiders' van de twee landen, Angela Merkel en François Hollande, gaven afgelopen herfst echter toe dat de vermeende 'routekaart voor vrede' van Minsk II een truc van het Collectieve Westen was om voor Kiev "tijd te kopen" voor de opbouw van de Oekraïense strijdkrachten conform NATO-normen.

Ik word niet graag voor de gek gehouden en zéker niet door foute en dikke kardinalen!

5 opmerkingen:

The Guardian Angel zei

Er bereiken ons nu berichten dat sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie (SMO) al meer dan 10.000 Polen (Undercover en huurlingen) gesneuveld zouden zijn.

Anoniem zei

Wat betreft de slechte behandeling van etnische russen in n-o Oekraïne ben ik met met U eens, maar ... rechtvaardigt dat ook om terreur te plegen tegen Oekraïne, vliegtuigen met onschuldige burgers uit andere landen neer te schieten (MH17)?
In een beschaafde wereld zijn er toch heel wat menswaardige manieren om tot een vergelijk te komen, zeker met een broedervolk?!
Ja maar, de Oekraïne was niet voor rede vatbaar, wilde niet naar ons luisteren en onze eisen inwilligen, zei de Russische overheid. Waren die 'voorstellen' dan wel zo redelijk? Legde men feitelijk geen onacceptabele eisen op tafel zoals mensen namens Rusland in het OekraIns parlement toestaan - dus met stemrecht! - en daarmee het Kremlin een directe vinger in de Oekraïnse politiek accepteren? Zou U dat in België toestaan, en niet protesteren op een of andere wijze?

Was een 'Belgische' constructie niet mogelijk, ja noodzakelijk geweest (een federatie van groepen mensen met een verschillende talige achtergrond - Duits, Frans, Vlaams - met dus elk met een eigen regering)?

Laat ze maar gauw naar de onderhandelingstafel gaan, want met F16 in aantocht wordt het onderhandelingsklimaat niet echt geholpen. Te vrezen valt eerder voor een geweldsescalatie die ons ook akelig zal kunnen gaan treffen!

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Wat wil u nu eigenlijk zeggen?

Als u gelooft dat het de 'Russen' waren die MH17 hebben neergeschoten... Slaap rustig verder zou ik zeggen.

Wat betreft dat "tot een vergelijk komen". Daar moet je met twee voor zijn. Het is duidelijk dat de VS Oekraïne opoffert om "Rusland te verzwakken".

Als Rusland eist dat Oekraïne géén lid van de NAVO wordt, is dat een zeer terechte eis. Waarom zouden er in Oekraïne kernwapens opgesteld moeten worden op 350 km van Moskou? Denkt u dat de VS kern wapens in Mexico zou accepteren en dat op een véél grotere afstand van Washington DC?

En wat een belachelijke opmerking aangaande België. Als België zou toestaan dat Rusland een vinger in de Belgische politiek zou krijgen. Waarom staat België dan toe dat de VS hier een vinger in de pap krijgt?

Waarom behandelt de VS de EU als de 51ste staat? Of als een kolonie van de VS? Wat geeft de VS het recht om Nordstream op te blazen?

De Belgische Constructie werd in Oekraïne net onmogelijk gemaakt door de VS met de "Oranje Revolutie" en met de Euromaidan.

En tussen haakjes, wanneer er een F16 aangevlogen komt, kan daar een kernwapen onder hangen. Al over nagedacht wat de Russische reactie zou kunnen zijn? Als de VS zich het recht voorbehouden om overal ter wereld een 'preemptive strike' uit voeren, waarom zouden de Russen dat niet mogen?

Doe uw ogen open, voordat de VS ze definitief sluiten!

Anoniem zei

Aan anoniem 21 augustus 2023 0m 00:33

Uw posting zit vol met fouten.
Op het territorium van de vroegere Sowjetrepubliek Oekraîene woonden er in 1989 meer dan 27 naties, met meerdere daarvan sedert eeuwen daar wonend en de daar ook de bevolkingsmeerheid stellend.
De Oekraîene was een multiethnische staat.
In de laatste 20 jaar heeft ze zich snell tot een zuiver-oekraîens product ontwikkeld met onderdrukking van alles wat niet westoekraîens was.
De hongaren in de zog. "Karpatho-oekraîene" (rond Uzhgorod,tot 1918 behorend tot de KuK Oostenrijks-Hongaarse monarchie, de Roemenen in de noordelijke Boekowina en in de Donaumonding, de Russen en de kozaken van de Zaporozje heeft U vergeten.
De oektaîense regeringen vd laatse 18 jaar wouden geen feferalisme.
Inzover is het verstaaanbaar dat de liokale bevolking in het oosten (dat begint reeds bij de Dnjepr)in opstand gekomen is.
De Krim was steeds russisch en zelfs bij de meest getrukeerde oekraîense volkstellingen voor meer dan 90% russisch.
Het is illustratief dat bij de "Annektering" van de Krim alias de opstand tegen Kiew er daar maar 5 doden gevallen zujn- alles oekraîener, en wel soldaten en politie: niet doodgeschoten, maar in 2 autoongevallen omgekomen bij hun overijlde vlucht.
Het onweeer hing daar al lang in de lucht.
De akkoorden van Minsk I en Minsk II werden door de oekraîene en het westen gesaboteerd.
In zover weent U daar krokodillentranen.

In de internationale luchtvaart was zeer goed bekend, dat de zone van de militaire opstand zeer gevaarlijk voor het luchtverkeer was.
Waarom in die situatie nu een maleis vliegtuig van Nederlandnaar uidoostaziê blindelings in het gevaar gestuurd werd, is nooit uitgekomen (en ik garandeer U: dat laten de westelijke geheime diensten ook niet uitkommen...)
Uw posting is foutief en schijnheilig.
Het is ook dom.
F-16 vliegtuigen zijn intussen 47 jaar oud. In de iraakse oorlog en in de syrische oorlog gingen er meerdere verloren.
En hun inzet direct aangrenzend aan Rusland maakt het gevaar voor een nucleaire slag, en wel direct op ons westeuropees huis, uiterst acuut.

Anoniem zei

De oekraîene is intussen ten einde,
Een groot deel van de bevolking is gevlucht- naar westeuropa en naar Rusland;
en wel de jonge vrouwen en de kinderen, in het bijzonder de goed gevormde en met diploma's, en daarbij ook vele jonge mannen die hun leven en hun ledematen niet willen verliezen.
De Oekraîene is sedet 1991 het land met de snelst krimpende bevlking in Europa, en met de geringste geboortenquote.
Intussen zitten er bijna alleen arme senioren, zieken en gehandicapten.
Met zo'n bevolking kan men op lange duur geen staat recht houden.
Daarom staat ook de versnijding van de Oekraîene op het programma: de polen willen hun ooit vroegere gebieden terug hebben, Roemeniê en Hongarije liggen ook op de loer, en van het gebied om Charkow (dat hangt als een lange worst in het noordoosten, spreekt geen mens meer.
De oekraîense regeriing liet reeds sedert 5 manden alle fabrieken daar ontmantelen en naar het westen afvoeren, en de bevolking werd dwinggevacueerd naaar het westen (merk op; de oekraîeners deorterden hie ethnische russen naar het westen, om ze als gijzelpand te gebruiken.
Bellum matribus detestata- maar een beetje vakkennis zou uw posting beter gemaakt hebben.i

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------