BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 3 juni 2023

Mauro Kardinaal Gambetti verrichtte vandaag in de Sint-Pietersbasiliek te Rome een openbare Rite voor Eerherstel van de geschonden Goddelijke Eer na de ontheiliging van het Altaar van de Confessie die plaatsvond op 1 juni 2023






















De Aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek te Rome - Mauro Kardinaal Gambetti - verrichte vanmiddag om 12.00 uur aan het Altaar van de Belijdenis (de Confessio), met de Kanunniken van het Kapittel van de Sint-Pieter en in de aanwezigheid van de gelovigen, een boeteritueel naar aanleiding van de gebeurtenissen van donderdag laatstleden (1 juni 2023). Net voordat de Basiliek zou sluiten, naderde een man (een 34-jarige met de Poolse nationaliteit) het altaar, kleedde zich snel uit en beklom het altaar. Op zijn rug had hij met een viltstift geschreven: "Save children in Ukraine" ("Red kinderen in Oekraïne"). Hij schreeuwde niet en verzette zich niet tegen de verraste bewakers die hem van het altaar probeerden te halen. Hij werd gesommeerd zijn kleren weer aan te trekken en werd vervolgens door de Vaticaanse gendarmerie afgevoerd ter identificatie. Onmiddellijk daarna werd de man, volgens de bepalingen van het Verdrag tussen Italië en de Heilige Stoel, door de Vaticaanse autoriteiten overgedragen aan de Italiaanse politie die hem natuurlijk meteen in vrijheid stelde, maar met de 'verplichting' om het Italiaanse grondgebied te verlaten.

In de Katholieke Kerk wordt een daad van genoegdoening - inclusief liturgie - verricht om de heiligschennis door anderen - begaan tegen Christus - te compenseren of goed te maken. Zodoende stond zaterdagmiddag Kardinaal Gambetti samen met de Kanunniken van het Sint-Pieterskapittel voor het - als teken van boetedoening - kale hoogaltaar. Allereerst legde hij de betekenis van de rite uit: "Wij zijn hier samengekomen om opnieuw ons Geloof te belijden en om de Barmhartigheid van God af te smeken". Toen vond de Liturgie van het Woord plaats waarbij Kardinaal Gambetti o.a. de volgende reflecties maakte: "Het is de structuur van de zonde die oorlog voedt, het is de structuur van de zonde die onze samenlevingen bewoont, het is de structuur van de zonde die een persoon drijft om een ongepast - écht onaangenaam gebaar te stellen - hier op het Altaar van de Confessie."

Kardinaal Gambetti vroeg God om vergeving voor onze zonden: "Heer, wij vragen Uw Vergeving. Reinig ons! Reinig ons!" De liturgie ging vervolgens verder met het reciteren van de Geloofsbelijdenis, de wijding van het water, de boetelitanieën en de besprenkeling van het altaar met wijwater. Twee zusters van de 'Dochters van Sint-Jozef' - de nonnen die voor alle altaren in de Vaticaanse basiliek zorgen - begonnen met het aankleden van het altaar door de altaardwaal op te leggen en open te vouwen. Daarna werden de kaarsen, het kruis en de bloemen geplaatst. Vervolgens werd het altaar door Mauro Kardinaal Gambetti bewierookt. Daarna nodigde Kardinaal Gambetti de aanwezigen uit om het Onze Vader te bidden, waarna de zegen volgende. Tot slot werd het Salve Regina gezongen.

De pijnlijke gebeurtenissen van donderdag laatstleden te Rome illustreren eens te meer de ware aard van het Bergogliaanse anti-pontificaat dat uitsluitend in dienst staat van de Antichrist!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

"De pijnlijke gebeurtenissen van donderdag laatstleden te Rome illustreren eens te meer de ware aard van het Bergogliaanse anti-pontificaat dat uitsluitend in dienst staat van de Antichrist!"

Men kan het niet eens zijn met de paus. Maar zijn autoriteit in twijfel trekken getuigt van uw kwaadwilligheid en miskenning van zijn toch reguliere verkiezing. Dan moet u niet op de pianist schieten maar op zij die hem verkozen hebben.
God zal wel zijn reden hebben voor diens verkiezing en ik zou toch maar niet twijfelen aan diens voorzienigheid, kwestie om niet in eigen voet te schieten. En steek het ook niet op de duivel want zulke uitleg is passé en werd gebruikt toen de mensen nog dom en ontwetend waren.
Hoe kan de paus verantwoordelijk gesteld worden voor de daden van een andere persoon?

U verkoopt zich als een rechtgeaarde christen die echter de elementaire regel van gehoorzaamheid aan zijn laars lapt. Doet mij denken aan farzizeërs en witgekalte graven......
U bent geen haar beter dan eenderwelke godsdienstige fundamentalist.

Ik weet dat dit wederwoord niet zal verschijnen omdat dit niet in uw kraam past.

Niettemin kijk ik uit naar uw wederwoord.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Katholiek zijn, betekent niet dat men "het eens moet zijn met de Paus". Katholiek zijn, betekent, dat men gedoopt is en het Ware Geloof aanhangt en verkondigt. De meningen van een Paus of een nep-paus - in het geval van Bergoglio - zijn niet relevant.

Een nep-paus heeft geen enkele autoriteit in de Kerk. Een ongelovige of een apostaat - die buiten de Kerk staat - kan nooit legitiem een ambt uitoefenen in de Kerk.

Aangezien een stemming van een conclaaf geheim is, kan ik nooit weten wie Bergoglio verkozen heeft.

Gebaseerd op de Leer en het Voorbeeld van Jezus Christus (Mt 4:1-11; 12:22-30; Mk 1:34; Lc 10:18; 22:31; Joh 8:44), heeft de Katholieke Kerk altijd geleerd, dat de duivel écht is en géén mythische personificatie van het kwade is.

Het Vierde Lateraans Concilie (1215) leerde in zijn decreet waarin het manicheïsche dualisme van de katharen werd veroordeeld, dat "de duivel en de andere boze geesten goed van aard waren geschapen, maar door hun eigen daden slecht werden".

De Leer van de Kerk over dit onderwerp blijkt duidelijk uit Haar liturgie. Bij de doop worden degenen die gedoopt worden, opgeroepen om Satan, zijn werken en zijn loze beloften te verwerpen. De Kerk voorziet in een officieel uitdrijvingsritueel, dat natuurlijk het bestaan ​​van Satan veronderstelt.

In 1975 gaf de Heilige Congregatie voor de Goddelijke Eredienst een document uit met de titel "Christelijk Geloof en demonologie". Het legde de Leer van de Kerk over dit onderwerp uit:

"Het is een afwijking van het beeld dat door de Bijbelse en Kerkelijke Leer wordt geschetst om te weigeren het bestaan ​​van de duivel te erkennen; om hem te beschouwen als ... een conceptuele en fantasievolle personificatie van de onbekende oorzaken van onze tegenslagen... Exegeten en theologen mogen niet doof zijn voor deze waarschuwing."

Bergoglio is in die zin verantwoordelijk, dat hij bezeten lieden aantrekt. Met andere woorden, dit 'incident' is géén toeval, maar een logisch gevolg. Ook tijdens de Franse Revolutie heeft men een naakte prostituee op het hoogaltaar van de Notre-Dame in Parijs gezet. Dat dit allemaal geen fantasie is, maar neigt naar het zwaarst mogelijke kwaad, wordt hier voor onze ogen aangetoond.

Een Christen is geen enkele gehoorzaamheid verschuldigd aan een nep-paus die leugens en ketterij verkondigt.

De macht van de Satan is echter niet oneindig. Hij is maar een schepsel, machtig op grond van het feit dat hij louter geest is, maar nog altijd een schepsel: hij kan de grondvesting van het Rijk van God niet verhinderen. Hoewel Satan in de wereld werkzaam is uit haat jegens God en Zijn Rijk in Jezus Christus, en zijn handelen zware schade toebrengt - van geestelijke en zelfs indirect van fysieke aard - aan iedere mens afzonderlijk en aan de maatschappij in haar geheel, wordt dit handelen toegelaten door de Goddelijke Voorzienigheid, die met kracht en met zachte hand de geschiedenis van de mens en de wereld leidt. Het toelaten door God van het handelen van de duivel is een groot mysterie, maar "wij weten dat God in alles het Heil bevordert van die Hem liefhebben" (Rom. 8, 28).

Anoniem zei

Aan Anoniem 04 juni 2023 om 18:24
1
Met oorlof: uw posting is veruit het oerdomste wat hier ooit door modernisten werd geschreven.
Dat u het niet eens bent met @The Guardian Angel kan ik bij een modernist goed begrijpen.
Dat u opgewonden gif en gal spuwt, en dan ook nog in schabouwelijk vlaams, maakt de zaak niet beter.
Totaal knettergek en oerdom is echter dat U voorspellingen doet over toekomstige acties van @The Guardian Angel (in dit geval: het doofpotten van uw brollerig commentaar), die U helemaal niet beînvloeden kan.
Daardoor legt U Uw lot/Uw commentaren in de hand van een potentiêle tegenstander, zonder enig vrweer en zonder mogelijkheid van correctie.
Politiek/militair/logisch-filosofisch is dat zelfmoord.
Stapelzot.

Anoniem zei

2.
Het eerste deel van het artikel 8blauwe druk, rechtopstaande letters) is een goede samenvatting, deels letterlijk, uit het bergogliaans- doordrenkte Vatican News.

De achtergrond: de roomskatholieke stichtingen en de gelovigen der USA geven sedert jaren NIETS meer aan neppaus Franciscus; door slecht beheer en belediging en koejonnering der oprechte gelovigen en door geweldige slechte investeringen (Londen; Angola; kard. Becciu; Cecilia Moragna) en het Corona-spektakel is de kas helemaal leeg.
Er is geen geld voor meer en beter veiligheidspersoneel.
Qua organisatie en veiligheid is het vaticaan/St.-Pieters een brollerig duivenkot geworden.
De "depressieve man" ( nu ja: zeer psychotisch, met sterke medicamenten en zwaar geînstrueerd dor boze mensen (daar is de "duivel" weer) had zich eerst door een helper met een dikke Edding-viltstift op zijn rug laten schrijven en had in het centrum van St.-Pieters alle tijd om zich helemaal uit te kleden.
En dat hoewel reeds meerdere aanslagen verricht werden.
Reactie in slakkentempo.
Verantwoordelijk voor deze kluchtige "preventie"/ "omgang"/"reactie" is neppaus Franciscus: the commanding authority.
Werkelijk gestumper van laag allooi.

Anoniem zei

3.
Of PFRanciscus geldig verkozen is, is zeer twijfelachtig.
Paus Benedictus XVI heeft inderdaad onder (finantiêle) dwang maar echter in onderscheiding van munus en ministerium de uitoefening partieel moeten afgeven; hij bleef echter steeds in het wit gekleed en heeft tesamen met kardinaal Sarah de interventie tegen de opheffing van het celibaat en tegen het vrouwenpriesterschap doorgevoerd.
PF heeft tot het overlijden van Z.H. Paus Beneditus XVI nooit het aanzien en het respect van een échte paus gehad- en heeft het sedertdien nog veel minder.
Zo kan men inderdaad van een sedisvacantie uitgaan, die eerst door de dood van PF beêindigd wordt.
Overigens: analyse van PF's taalgebruik, zijn mimiek en bewegingspatroon en zijn iris wijzen zeer sterk erop, dat hier om 2 personen (Bergoglio en een dubbelganger) gaat.
De door U gevorderde "autoriteit" slaat zo op niets.
De "autoriteit" van neppaus Franciscus is sedert de niet-beantwoording der 4 dubia, de correctio filialis en de ketterijen van Laudato si en de heidense Pachamama-cultus helemaal weg.
Brol ++++

Anoniem zei

4.
U schijnt mij zeer verward tezijn.
Uw insisteren io "de elementaire regel van gehoorzaamheid" is nu juist woordelijk hetzelfde als de doofpottende intimidatie door Toon Osaer, spreekbuis van Godfried Danneels en later vetverdienende directeur van de bisdommelijke uitgeverij Halewijn tegen de dappere Alexandra Colen in het schandaal Roeach3 met pedofilie-stimulerende afbeeldingen.In 30 jaar heeft U niets, maar dan ook niets geleerd.
De vlaamse bastaardkerk is een echte Augiasstal en zonder enige betering.
Carmino Bohez staat nu weer in de "Krant van Westvlaanderen" met opnieuw te werken na harstilstand voor 4 maanden - en de Googlezoekmachine geeft dan direct erbij (tip 4) "...sexueel overschrijdend gedrag... medeweten van Jozef De Kesel en Koen van Houtte..."

Anoniem zei

5.
De ceremonie in Rome was een klucht.
Een altaar kan niet "ontwijd" worden- hoe ook? Er zijn in de 4 hoeken van het altaarblad kruisen ingebeiteld, besprenkeld met wijwater, ingebrand met chrysamolie en wierook, en gefundeerd op de reliquîen.
Wanneer er heiligschennis op/aan een altaar gepleegd wordt, moet er een reinigingceremonie doorgevoerd worden, door de bisschop, met de introitus Terribilis est , het Credo, de Allerheilgenlitanie en besprenkeling met wijwater en wierook, en voorlezen van de proloog van het Johannesevangelie (dat wat betreft de door U niet erkende "duivel").
De gezangen van de dedicatio ecclesiae zijn mt recht feestelijk, streng, fier.
"Boeteviering" voor de zonden van een ander is in die context modernistische blabla-onzin.

De protestantse/anglikaanse componist Haendel zag het destijds veel beter dan alle vlaamse bastaardkerkers tesamen:
"He shall purify the sons of Levi" (Malachia 3,3) uit zijn oratorium The Messiahis feestelijk, groots, eervol.
Niks van boete en zeker niet plaatsvervangend voor alle bandieten en criminelen.
Daar is dan weer de apokatastsis in de trant van Godfried Danneels en Robert Burggraeve weer...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------