BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 3 september 2019

Paus Benedictus XVI ontving vandaag in audiëntie don Mariusz Kucinski van het Studiecentrum Jozef Ratzinger te Bydgoszcz in Polen en Grzegorz Borek





6 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is hier in de voorbije dagen veel gezegd over Mariale Devoties.

Is Medjugorje een fraude of niet? Als men in Medjugorje op de juiste manier tot Maria bidt, kan het geen kwaad, ook al zou het een fraude zijn. Het is niet alsof er niemand is die Fatima, of Atika misbruikt voor zijn eigen doeleinden - maar dat is uitsluitend zijn probleem, niet het mijne. Wanneer men H. Maria verafgodt, is er ook een probleem. Echter, Katholieken bidden tot heiligen, al dan niet geknield voor een standbeeld, niet omdat ze het beeld of heilige verafgoden, maar omdat ze de heilige vragen om voor hen tot God te bidden. H. Maria is de belangrijkste heilige in de hemel, en is daarom bijzonder invloedrijk bij God. Er wordt dus via de heilige tot God gebeden.

*****

HOE BID JE TOT H. MARIA?

Een suggestie: Het Angelus

Het angelus

De engel des Heren heeft aan Maria geboodschapt;
En zij heeft ontvangen van de heilige Geest.
Wees gegroet, Maria,...

Zie de dienstmaagd des Heren;
Mij geschiede naar uw woord.
Wees gegroet, Maria,...

En het Woord is vlees geworden;
En Het heeft onder ons gewoond.
Wees gegroet, Maria,...

Bid voor ons, heilige Moeder Gods;
Opdat wij de beloften van Christus waardig worden.

LATEN WIJ BIDDEN
Wij bidden U, 0 Heer, stort uw genade in onze harten, opdat wij, die door de boodschap van de engel de menswording van Christus uw Zoon gekend hebben, door zijn lijden en kruis gebracht worden tot de glorie van de verrijzenis. Door dezelfde Christus onze Heer.
Amen.
*****
AFLATEN;
Een volledige aflaat 1 keer per maand voor ieder die bij het luiden van de klokken, morgens, middags, en avonds, op de knieën dit gebed zegt. Of 100 dagen telkens wanneer het Angelus gebeden wordt.

NB; Van Stille Zaterdag 12:00 uur, tot de zaterdag voor het Feest van H. Drievuldigheid, 12:00 uur, wordt het Regina Caeli gebeden.

Aflaten ingericht door Benedictus XIII, 14 September 1724; en opnieuw bevestigd door Benedictus XIV op 5 december 1727; Pius VI op 18 Maart 1781, en Leo XIII op 3 April 1884, en opnieuw op 20 May 1896.

*****

REGINA CAELI

Wees gegroet, koningin, moeder van barmhartigheid;
ons leven, onze vreugde en onze hoop, wees gegroet.
Tot u roepen wij, ballingen, kinderen van Eva;
tot u smeken wij, zuchtend en wenend
in dit dal van tranen.

Daarom dan, onze voorspreekster,
sla op ons uw barmhartige ogen;
en toon ons, na deze ballingschap,
Jezus, de gezegende vrucht van uw schoot.
O goedertieren, o liefdevolle, o zoete maagd Maria.

Bid voor ons, heilige moeder van God,
Opdat wij de beloften van Christus waardig worden

*****

Dit zijn 2 prachtige gebeden, die heel goed uitdrukken wie H. Maria is, en hoe men tot haar bidt.

Het Angelus vind haar oorsprong bij de Franciscanen in de 13de Eeuw, en is vastgelegd in haar huidige vorm in de Venetiaanse Catechismus van 1560.

De Apostolische brief, 'Dum Maerenty Animo', over de vervolging van de Katholieke Kerk in Oost Europa en China, herinnert Pius XII de 500ste verjaardag van de "Middag Klok". Een gebedskruistocht, bevolen door Paus Calixtus III, als goddelijke bescherming tegen de moslim inval. In zijn brief roept Pius XII de gelovigen op om voor de vervolgde kerken in het Oosten te bidden, tijdens het middag Angelus.

Nu, zeg me nog eens; wat is het probleem eigenlijk in Medjugorje? Of hetzelfde welk ander Maria bedevaartsoord?

Anoniem zei

“Team Bergoglio” , de Maffia van Sankt Gallen en het erfgoed van Mariano Kardinaal Rampolla del Tindaro.

Rampolla (1843-1913) was lid van het maconnieke Beierse Illuminati dat oorspronkelijk door Adam Weishaupt (1748-1830) gesticht was. Ik ga niet de hele geschiedenis neerschrijven maar Rampolla komt voor in het Manifesto van maconnieke Ordo Templis Orientis (O.T.O).dat als deel van de Beierse Illuminati in Sankt Gallen op het einde van de 19de E opgericht is. De Ecclesia Gnostica Catholica (EGC) (of Gnostische Katholieke Kerk) is de klerikale arm van de O.T.O. Die vierden zwarte missen volgens een heidense, gnostische, "sex-Magic", satanische rite, die gebruik maakte van het bloed van kinderen (meisjes onder 14 - "oudere meisjes verliezen hun magische krachten"), andere lichaamsvloeistoffen, geconsacreerde hosties (die uit de Abdij van Sankt Gallen gestolen werden) en dergelijke meer. Een rite ontwikkeld door Engelse occultist Aleister Crawley.

Kardinaal Rampolla was grootmeester van het EGC.

En was bijna tot paus verkozen, had Frans-Jozef er geen stokje voor gestoken.

De Apostolische successie is de ononderbroken doorgave van het bisschopsambt waarmee een Bisschop een priester tot bisschop consecreert. Zo kan je een stamboom opstellen, om na te gaan welke bisschop in het verleden de apostolische stamvader is van bisschoppen vandaag. Zoals een familie stamboom, die bepaalt wie familie is, kan je met een apostolische stamboom bepalen welke bisschoppen vandaag apostolische familie van elkaar zijn, want ze kunnen hun bisschopsconsecratie terugleiden naar een gemeenschappijke apostolische stamvader.

Bij een bisschopswijding is er 1 principiële consecrator en 2 co-consecrators, die door de kandidaat bisschop gekozen worden.

Jorge Mario Kardinaal Bergoglio, leidt zijn stamboom via de principiële consecrators direct terug tot Mariano Kardinaal Rampolla del Tindaro. Dit maakt Bergoglio directe principiële afstammeling en erfgenaam van het erfgoed van Rampolla.

Zo ook Christoph Kardinaal Schönborn van Wenen en Santos Kardinaal Abril y Castelló - huidig president van Vaticaan Bank.

Cormac Kardinaal Murphy-O’Connor stamt af van Giacomo Giambattista della Chiesa; persoonlijke secretaris van Rampolla, die echter op zijn beurt door Pius X geconsacreerd was. De Pacelli paus, en Montini Paus zitten ook in zijn directe principiële consecrator lijn.


Godfried Danneels, Karl Lehman en Walter Kasper stammen allen van Pietro Kardinaal Gasparri af. Hun apostolische lijn kruist die van Rampolla niet.

Zo ook de apostolische lijn van André Armand Kardinaal Vingt-Trois van Paris, die zijn apostolisch afstamming terugtrekt naar François-Marie-Benjamin Kardinaal Richard de la Vergne, die zeker een vrijmetselaar was, en diens principiële consecrator was dan opnieuw Gasparri.

Gasparri en Rampolla hebben samengespannen om de anti-modernistisch beleid van Pius X te dwarsbomen.

Andere kardinalen;

Sean Patrick O’Malley van Boston, en de Africaaanse Kardinaal Napier van Durban, trekken hun lijn terug naar Gaetano Kardinaal De Lai, wiens co-consecrators door Rampolla tot bisschop geconsacreerd waren. De Lai is een vreemd figuur - op deze ga ik verder graven - hij wordt geportretteerd als een door Pius X aangestelde anti-modernistische gestapo - maar dat lijkt mij disinformatie.

Dat is dus de Maffia van Sankt Gallen – ongetwijfeld losjes geassocieerd de O.T.O. – een pedofiel netwerk zeg maar.

Na verkiezing van Bergoglio, sluit de O.T.O. in Sankt Gallen de deuren. Opdracht volbracht. In 1903 zijn ze er niet in geslaagd de anti-christ op de troon van Petrus te zetten, in 2013 wel.

En dat maak je je zorgen of er een fraude aan de gang is in Medjugorje. Als er veel geld rondgaat is er altijd fraude.

Anoniem zei

Toen Bergoglio tot paus verkozen was, zei hij dat de kardinalen een paus zijn gaan halen van “bijna het einde van de wereld.”

Laten we hopen dat dat ‘einde van de wereld’, een geografische plaats is en geen tijdstip.

Anoniem zei

Gebeden opzeggen in de hoop dat God de Vader, Jezus de Zoon Gods of Maria de moeder Gods problemen voor ons zal oplossen, is ijdele hoop, zoals de geschiedenis leert. God heeft geen andere handen dan die van ons! Gebed doet dan ook allereerst en in laatste instantie iets met ons bidders, zodat wij de liefde Gods haar werk laten doen. Het is dus zaak dat wij zelf eindelijk eens serieus gaan nemen dat onze relatie met medemensen - van heiden tot anders religieus - moet verbeteren als we God recht willen doen. Goed zijn voor elkaar, ongeacht afkomst enz. daar begint het mee, ook al zal het vaak niet meevallen om te realiseren. Schuldbewust en nederig mogen en moeten we het toch elke dag weer proberen. Immers dit wenst de Heer:"Barmhartigheid verlang Ik en niet uw gaven, geen brandoffers maar de erkenning van God." "Weest navolgers van Gods barmhartigheid. Hij laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen." Maar vooral ook Jak. 2, 12-13:"Spreekt en handelt als mensen die door de wet der vrijheid geoordeeld zullen worden. Want onbarmhartig zal het oordeel zijn voor hem die geen barmhartigheid heeft bewezen, maar barmhartigheid triomfeert over het oordeel." Dat zou onze leidraad moeten zijn. Bidden is dus goed voor ons, maar moet gevolgd worden door uit onszelf te treden naar de ander toe, anders heeft bidden weinig zin. Wij hebben God nodig om met hoop, geloofsvertrouwen en liefde op anderen af te gaan. Opdat de wereld leefbaar worde, dan na dag opnieuw. St. Franciscus en vele anderen hebben het voorgeleefd. Nu wij nog!

The Guardian Angel zei

Ora et labora.

Eerst komt het gebed, en als laatste komt ook het gebed.

Geen heldendaden, maar dagdagelijkse dingen, heldhaftig doen.

Anoniem zei

Bidden eerst, dan de goede werken. Zonder bidden kan er geen liefde zijn. En Paulus zegt dat goede werken zonder liefde waardeloos zijn.

Zonder bidden worden die werken niet voor God gedaan. Maar vervallen ze in altruisme en relativisme.

Ik heb de indruk dat anoniem van 9 september 2019 om 16:03 het zelf een beetje moeilijk heeft.

"Schuldbewust en nederig mogen en moeten we het toch elke dag weer proberen" zegt hij.

Waar voelt hij zich schuldig voor? Dat hij geen moslims kan bekeren? Niemand moet excuses maken dat hij zijn naaste wil helpen vanuit liefde voor God. In gesprekken met anders-gelovigen moet je het Katholicisme niet verdraaien om geen aanstoot te geven. Ik moet geen excuses maken voor het feit dat ik katholiek ben.

Als je naaste dat niet respecteert, is Mattheus 10; 11-15 van toepassing.

Katholiek

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------