woensdag 1 november 2017

Allerheiligen4 opmerkingen:

Anoniem zei

Schitterend!!

Anoniem zei

Dit is de beroemde "Landauer Altar" (ook "Dreifaltigkeitsaltar"(Drievuldigheidsaltaar" en "Allerheiligenbild" genoemd) van Albrecht Dürer, 1511 geschilderd.
Het is één van de weinige altaartafelschilderijen die Dürer geschilderd heeft.
De rijke koopman Mattheus Landauer bestelde het voor de Allerheiligenkapelle van het Landauersche Zwölfbruderhaus, een vrome stichting met bejaardentehuis met vrije kost, kleding en onderbrenging voor 12 alleenstaande oudere handwerkers en met de plicht, te bidden voor het zieleheil van de stichter.
De stichting bestond tot de secularizering in 1805.
Het schilderij werd reeds 1585 verkocht aan de uitse keizer Rudolf II en hangt in het Kunsthistorisch Museum van Wenen.
Het grote renaissanceraam errond werd door de beroemde houtsnijder Veit Stoß gebeeldhouwd en bevindt zich in het Germanische Nationalmuseum in Nürnberg.
De tekst rechts beneden luidt: Albertus Noricus Durer faciebat anno a Virginis partu 1511.

Zeer bemerkenswaardig de aanwezigheid van Durer zelf (rechts beneden), die door zijn eigen aanwezigheid bij dit tafereel een relistisch bewijs voor de waarheid ervan geeft.
Inderdaad schitterend.

Wanneer men dan denkt aan de schunnige tekeningetjes van het "godsdienst"boek Roeach3 onder Danneels en vanGeluwe, ziet men eerst hoe oneindig diep het noorden van Belgien gevallen is.

Anoniem zei

De kwaliteit van deze website slaat mij teeds weer met verstomming.
@The Guardian Angel mijn oprechte dank.
Deze "paar man en een paardekop" (sic ooit een modernistische kritikaster in een discussie alhier) leveren fantastisch werk.
Voortdoen, jongens!

Anoniem zei

Wanneer ik het gezwans van Bonny en andere modernisten over Allerheiligen op kerknet lees, bemerk ik steeds weer hoe onwennig de postconciliaire bastaardkerk bij dit groot christelijk feest is.
De een of andere idioot komt dan ook nog met een requiemvoor de dag- hoewel de liturgie hier zeer duidelijk zegt, dat het een feest van grote vreugde is.
Het eerste vesper op de vooravond begint met de vers "Laetamini" (verheugt U!);
en bij het Magnificat worden de engelen, aartsengelen, de tronen en heerschappijen, de heerschappijen en machten, de deugden, de cherubim en de seraphim, de patriarchen en profeten, de doctoren van de heilige wet, alle apostelen, de martelaren voor Christus, de heilige bekenners, de maagden voor de Heer, de anachoreten,en alle heiligen opgevorderd, voor ons tussen te komen: een geweldig vendelappel.
De introitus is dan het beroemde Gaudeamus (Laat ons verheugen), met zijn prachtige lofprijs bij de naam van de Heer.
Het offfertorium is da het zeer beheerste en innig gezongene Justorum animae;
en de communio Beati mundo corde, met zijn laatste zin, in deze tijden van peronistische neerknuppeling, zo actueel: " ...Beati qui persecutionem patiuntur propter iustitiam, quoniam ipsorum est regnum caelorum."(Zalig zij, die vervolging leiden wegens de gerechtigheid, want hen is het rijk der hemelen).

DeKesel met zijn regenmanteltje en zijn gekreukelde broekspijpen en zijn grote kerfstok met de gesluipmoorde fraterniteiten past natuurlijk helemaal niet bij de theologie van dit hoogfeest; en de apostaat Bonny evenmin.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer