vrijdag 14 juli 2017

BREAKING: de eerste, door de media totaal geboycotte beelden van Melania Trump, die de Heilige Doornenkroon van Christus in de Notre-Dame te Parijs vereert, duiken nu dan toch op:

Melania Trump stond erop om een speciale rondleiding te krijgen in de kathedraal waar ze de doornenkroon van Christus, afkomstig uit de Sainte-Chapelle, vereerde. Na haar bezoek stak ze twee kaarsjes op voor het beeld van de Notre-Dame en bad er. Nergens werd een foto gepubliceerd waar Melania en het beeld van de Notre-Dame samen op te zien zijn!!!

Op hetzelfde ogenblik waarop Donald Trump en Emmanuel Macron op donderdag, 13 juli een bezoek brachten aan Les Invalides, waar ze de tombes van Napoleon en maarschalk Foch bezochten, brachten hun echtgenotes een bezoek aan de Notre-Dame de Paris.

Begeleid door hulpbisschop Patrick Chauvet, rector van de kathedraal, werden de twee vrouwen tot voor de Heilige Doornenkroon van Christus gebracht. Deze kostbare relikwie, die door de Heilige Lodewijk IX in de dertiende eeuw van de kruistochten werd meegebracht, wordt sinds de 19de eeuw bewaard in de Notre-Dame. Daarvoor werd de Kroon bewaard in de Sainte-Chapelle.

In 1239 verwierf de Heilige Lodewijk IX de Heilige Doornenkroon uit handen van de Byzantijnse keizer en daarna, in 1241, nog andere relikwieën, waaronder een fragment van het Heilig Kruis van Christus. Voor deze waardevolle relieken liet hij in Parijs de beroemde Sainte-Chapelle bouwen.

Na het overwegen van het Lijden van Christus, staande voor de Heilige Doornenkroon, liep ze naar het beeld van Notre Dame de Paris, daar offerde Melania Trump aan de kathedraal, stak twee kaarsen aan en bad. Tot slot heeft zij het gastenboek ondertekend. "Aan het einde van haar bezoek wilde Mevr. Trump twee kaarsen ontsteken. Ik weet niet waarvoor ze heeft gebeden, maar ze wilde dit alles toevertrouwen aan de Notre-Dame de Paris" vertrouwde monseigneur Chauvet ons toe.


Notre-Dame de Paris
Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer