zaterdag 25 juni 2016

Kardinaal Canizares pakt opnieuw genderideologie aan

Kardinaal Antonio Canizares heeft de genderideologie opnieuw met scherpe woorden bekritiseerd.

“Ze zullen mij niet tot zwijgen brengen”, zei de prelaat volgens Spaanse media. “Als ik mijn mond zou houden, was ik een slechte bisschop.” Hij zal de waarheid blijven zeggen “ook als sommigen haar niet verdragen en zelfs als zij mij kruisigen.” “We hebben het gezin nodig en deze ideologie maakt het kapot. Vandaar dat we niet mogen zwijgen, maar moeten reageren.”

‘Homo-imperium’

Een paar weken eerder al had Canizares zich in een preek tegen “de gender-leer” uitgesproken en tegen de invloed van het “homo-imperium”. Homoseksuele belangengroepen en andere politieke groeperingen deden daarop aangifte tegen de kardinaal; diens woorden zouden “vol haat, homofoob en macho zijn”. De aartsbisschop van Valencia piekert er intussen niet over zijn woorden terug te nemen. “Is het homofoob voor het gezin op te komen? “, zo reageert hij op de verwijten.

'Trojaans paard’

Al in oktober 2015 had Canizares voor ophef gezorgd toen hij met betrekking tot de vluchtelingencrisis van een “invasie van migranten” sprak die een “Trojaans paard” zou kunnen blijken te zijn. Dat kwam de kardinaal op harde kritiek en oproepen tot aftreden van meerdere politici te staan.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/kardinaal-canizares-pakt-opnieuw-genderideologie-aan

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer