BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 april 2012

De praktijk van de handcommunie moet zo snel mogelijk worden verboden

Elk, ook het kleinste, nauwelijks zichtbare deeltje van de geconsacreerde hostie, is Christus met Zijn Goddelijkheid en Zijn Menselijkheid, met Zijn Lichaam en Zijn Ziel. De praktijk van de handcommunie moet zo snel mogelijk worden verboden. Om deze reden alleen al. Er zijn natuurlijk nog vele andere redenen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het belang van respect voor de H. Communie kan inderdaad niet sterk genoeg onderlijnd worden.

Maar moeten we daarvoor terug naar de tijd van grootnonkel pater? Ik heb in mijn leven nog nooit de communie op de tong genomen en zou als post-Vaticanum II gelovige niet weten hoe ik dit correct moet doen zonder me totaal belachelijk te maken. Als alle kerkgangers, en vooral de occasionele, al begrepen hoe ze op respectvolle wijze de handcommunie moeten ontvangen, zou dit al een grote vooruitgang zijn.

Anoniem zei

Tong op onderlip, mond voldoende openen, ogen sluiten, meer niet. Heel eenvoudig. Is niet alleen van de tijd van grootnonkel pater maar kan in elke tijd. Waarom zou de Paus anders de H. Communie op de tong geven?

Anoniem zei

Graag twee reacties op Anoniem van 25 april 2012 10:26: 1)"grootnonkel pater": doet denken aan een min of meer gelijkluidende titel van een programma op de Vlaamse Televisie; 2) ik denk niet dat u "totaal belachelijk" zult aankomen bij de anderen maar het ongemakkelijke lijkt me voor de bedienaar dat de ene gelovige de handcommunie (waar inderdaad voorgeschreven staat dat men even buigt[dit zie ik niet gebeuren in de parochiekerk, wat niet verwonderlijk is gezien ook het knielen weggevallen is]) toepast en dat de gelovige achter hem/haar de communie op de tong verlangt. M.a.w. ik vrees een beetje voor ongevallen met de h.hostie.

The Guardian Angel zei

Tot op heden past men zich best aan aan de gewoonten in de parochie.

Indien de priester er voor open staat, kan u hem vooraf informeren wat u van plan bent.

Helaas staan veel priesters in Vlaanderen nog steeds weigerachtig ten overstaan van de mondcommunie.

Hoe dan ook, een priester kan de mondcommunie niet weigeren.

Anoniem zei

“Tot op heden past men zich best aan aan de gewoonten in de parochie.”

Dat lijkt in context inderdaad de meest praktische oplossing. Maar dat is alweer een compromis en gaat niets veranderen. In plaats van te zeggen: Vraag aan uw Priester mondcommunie te promoten. Hij maakt een aankondiging dat vanaf heden communie anders gaat verlopen en geeft dan de misdienaars en lectoren mondcommunie. Dan de rest van de kerkgangers die dat willen. De weigeraars mogen dan handcommunie ontvangen van die catechiste ergens achteraan in een hoekje (waar ze toch zo graag vertoeven). We zullen eens zien waar zich de langste rij vormt.

Een priester kan gewoon de mondcommunie niet weigeren. Het tweede vaticaan concilie heeft daar niets aan veranderd en de Congregatie voor de Geloofsleer en de Paus benadrukken het belang van knielend mondcommunie ontvangen.

Knielen en de hostie op je tong gedsrukt krijgen is een teken van adoratie. Het brengt je gedachten in focus, en het besef dat het God zelf is. Elke afwijking vermindert die ervaring.

Anoniem zei

Beste,

Schitterende film van die man. Mijn Engels is niet zo goed, ik heb niet alles begrepen. Maar het is voor iedereen zo duidelijk hoe belangrijk de mondcommunie is en hoe slecht de handcommunie is. Hopelijk verbied de paus snel de handcommunie.

Hoogachtend

Ferdinand Bracquez

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------